Is John Cena aan de steroïden of natuurlijk?

Of het nu Eddie Hall, Brian Shaw, Triple H, of John Cena is, ze lijken er allemaal van beschuldigd te worden steroïden te gebruiken voor hun herculische bouw. John Cena, profworstelaar van beroep, wordt er vaak uitgelicht vanwege zijn krachtige gespierde bouw met het minste spoor van lichaamsvet. Geen wonder, hij wordt er vaak van verdacht spullen te hebben gebruikt om in deze lichaamsvorm te komen.

Is John Cena aan de steroïden of natuurlijk

Om de echte waarheid over het gebruik van steroïden door John Cena te achterhalen, heb ik geprobeerd zijn lichaamstransformatie door de jaren heen te bestuderen om te weten te komen of hij echt steroïden heeft gebruikt.

Maar eerst moet ik zeggen dat hij extreem populair is op sociale media en een enorme schare fans heeft. Hij heeft maar liefst 18,2 miljoen volgers op Instagram.

Is John Cena aan de steroïden of natuurlijk?

Veel mensen zijn geneigd te denken dat John Cena niet natuurlijk is, vanwege zijn enorme spieren en buitenaardse kracht. Dit kan echter wel of niet waar zijn!

Is John Cena aan de steroïden of natuurlijk

John Cena zelf heeft echter ten stelligste ontkend ooit steroïden te gebruiken. Het is zelfs bekend dat hij in een interview heeft gezegd dat hij vanaf de eerste dag natuurlijk is. Op de vraag van de interviewer – Heb je het gedaan? antwoordde Cena: “Absoluut niet!

En dat niet alleen, hij heeft ook verklaard dat hij al vanaf zijn twaalfde traint en zijn gezondheid en gespierde bouw te danken heeft aan hard werken en discipline.

John Cena Leeftijd en andere statistieken

John Cena is geboren op 23 april 1977 (45 jaar oud op het moment van schrijven van dit artikel) in West Newbury, Massachusetts.

Hij is 1,80 m lang en weegt bijna 251 pond.

Als je zijn foto’s goed bekijkt, mag je aannemen dat hij 8-10% lichaamsvet heeft en behoorlijk goed gedefinieerde onderbuikspieren.

John Cena Leeftijd en andere statistieken

Vergelijking met andere bodybuildingkampioenen

Enkele feiten over John Cena waarmee je rekening moet houden:

 • Ten eerste lijkt hij meer vetvrije massa te hebben dan veel andere vroegere bodybuildingkampioenen.
 • Ten tweede is het de moeite waard te weten dat Cena vaak deelnam aan “natural” bodybuilding wedstrijden.

Serge Nubret was een andere bodybuildingkampioen die 1,80 m lang was, dezelfde lengte als John Cena, maar hij woog tussen 200-271 pond. Ook is te zien (op oude foto’s) dat hij slanker was en een betere conditie had dan Cena, maar laatstgenoemde lijkt meer magere spiermassa te hebben.

Het is ook vermeldenswaard dat Arnold, die misschien wel de meest getalenteerde en bekende bodybuilder is, 6’2 was en tussen 235-240 pond woog. Interessant genoeg is bekend dat hij heeft toegegeven steroïden te hebben gebruikt, hoewel er in die tijd weinig bekend was over de nadelige effecten van steroïden.

John Cena’s vroege leven en bereikte prestaties

Zoals gezegd is John Cena al vroeg begonnen met het opbouwen van zijn lichaam. Hij is iemand die al op 12-jarige leeftijd begon te trainen, misschien zelfs al voor zijn puberteit.

Hier zijn enkele interessante feiten over zijn leven:

John Cena’s vroege leven en bereikte prestaties
 • Van hem is bekend dat hij naar het Springfield College ging waar hij inspanningsfysiologie studeerde. Hij studeerde daar af in 2000 en verhuisde naar Californië om professioneel bodybuilder te worden.
 • In 2001 tekende hij bij Ohio Balley Wrestling of OVW en won in 2002 de zwaargewichttitel.
 • Daarna debuteerde hij in juni 2002 in de WWE.

Enkele van de door John Cena gewonnen titels zijn de volgende:

 • Wereld Zwaargewicht Kampioenschap – 3 keer
 • WWE Kampioenschap – 13 keer
 • Slammy Awards – 10 keer

Waarom wordt John Cena verdacht van het gebruik van steroïden?

Zijn enorme gespierde bouw is niet de enige reden waarom mensen hem ervan verdenken dat hij spullen gebruikt. Enkele van de andere redenen zouden de volgende kunnen zijn:

Enorme winst

Zoals hierboven vermeld, is hij op 12-jarige leeftijd begonnen met trainen, en tegen de tijd dat hij 18 was, was hij al gespierd. In die tijd had hij een kleine taille, wat een kenmerk is van natuurlijk bodybuilding.

Maar als je zijn foto’s in de jaren 2000 ziet, kun je niet missen dat hij een dikke taille heeft ontwikkeld.

Gebruikers van steroïden staan bekend om hun zogenaamde blokkerige uiterlijk en een dikke buik of taille is vaak een teken dat zij steroïden hebben gebruikt. Als je tegenwoordig professionele bodybuilders controleert, lijken ze bijna allemaal een vooruitstekende buik te hebben, wat duidelijk aangeeft dat ze een mix van zowel insuline als HGH hebben gebruikt.

Enorme winst

Natuurlijke bodybuilders ervaren vaak enorme winsten als ze beginnen met gewichtheffen voordat ze een plateau bereiken. Een van de interessantste dingen is dat de meesten van hen jarenlang bijna dezelfde omvang houden, totdat ze steroïden gaan gebruiken, waardoor ze zowel in spieromvang als in kracht verder groeien.

Wat Cena betreft, hij zou meer spieren hebben gekregen na 6 jaar tillen. Dit kan erop wijzen dat hij steroïden heeft gebruikt. Als hij natuurlijk is geweest, zou hij nu zijn maximale genetische potentieel hebben bereikt en elke verdere groei zou het gevolg kunnen zijn van het gebruik van spullen.

Blozende huid

Een ander veel voorkomend teken van steroïdengebruik is een blozende huid, vooral bij de borst. De huid van John Cena lijkt soms blozend en dat zou een teken kunnen zijn dat hij steroïden heeft gebruikt.

Vaker wel dan niet hebben anabole steroïden de neiging om zowel de lichaamstemperatuur als de bloeddruk te verhogen, en je lichaam worstelt om deze beide zaken weer normaal te krijgen. Daarbij ziet het er roze of rood uit, alsof je net uit een heet saunabad komt.

Zo ziet het er bij Cena ook uit.

Hersteltijd

Je zult het met me eens zijn als ik zeg dat WWE Supersterren veel op het spel zetten om mensen te vermaken.

Het is niet ongewoon dat ze harde landingen maken op de hardhouten ring, die zelfs ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. Ook van John Cena is bekend dat hij tijdens zijn carrière veel ernstige blessures heeft opgelopen.

Hersteltijd

Niet alleen dit, hij heeft zich eens zo erg verwond dat hij ook een operatie moest ondergaan. Op dat moment werd verwacht dat het ongeveer negen maanden zou duren om te herstellen, maar hij slaagde er op de een of andere manier in om binnen vijf maanden weer te gaan worstelen. Het interessante is dat het niet de enige keer was dat hij gewond raakte en zo snel herstelde.

Zo’n snel herstel gebeurt meestal als je HGH en andere steroïden gebruikt. Dergelijke drugs kunnen het genezingsproces versnellen waardoor je sneller herstelt.

Dit is nog een gegronde reden om John Cena ervan te verdenken steroïden te hebben gebruikt.

Enorme handen

Nog een ander teken dat er iets mis is, zijn de groeiende handen van John Cena. Op de een of andere manier lijken zijn handen steeds prominenter te worden naarmate hij ouder wordt. Dit is een typisch neveneffect van HGH of menselijk groeihormoon dat leidt tot de groei van lichaamsdelen en organen. Deze aandoening wordt Acromegalie genoemd.

Geen wonder dat hij vaak verdacht wordt van het gebruik van steroïden.

Opgeblazen buik

Ook al heeft John Cena gedefinieerde buikspieren, een van de tekenen dat hij steroïden gebruikt is dat hij een lichte opgeblazen buik heeft. Dit kan een gevolg zijn van het vasthouden van teveel water door het gebruik van Insuline en HGH samen, zoals hierboven vermeld.

Een natuurlijke bodybuilder zal dit waarschijnlijk niet ervaren, maar het komt bijna altijd voor bij steroïdengebruik.

Schedelgroei

als je naar Cena’s foto’s kijkt, kan het je niet ontgaan dat zijn hoofd aanzienlijk groter is geworden. Ook al is je hoofd geen spier, hoge niveaus van HGH in de bloedbaan kunnen vaak leiden tot bot- en weefselgroei. Het is niet ongewoon dat het leidt tot het groeien van je schedel.

Welke steroïden kan John gebruikt hebben?

Hoewel er geen bewijs is, zijn hier enkele steroïden, SARM’s of anabolen die hij gebruikt zou kunnen hebben:

Welke steroïden kan John gebruikt hebben
 • HGH of Human Growth Hormone – Leidt vaak tot de groei van verschillende lichaamsdelen en organen.
 • Testosteron Propionaat – Verhoogt testosteron in de bloedbaan wat resulteert in een toename van zowel spiergrootte als kracht.
 • Trenbolon – Dit is een zeer krachtige anabool die een anabole waarde heeft van 500 (met testosteron als basis van 100). Het vergroot niet alleen de spiermassa, maar helpt ook de conditie te verbeteren.
 • Cardarine – Dit is een SARM die uitstekend is voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen.
 • Winstrol – Dit is nog een andere steroïde die vaak wordt gebruikt voor een cutting cyclus.
 • Dianabol – Dit is de oudste steroïde die wordt verondersteld te zijn geweldig voor bulking.

Is John Cena getest op steroïden?

Het is bekend dat John Cena in de WWE is getest op het gebruik van steroïden, maar hij werd niet positief bevonden.

WWE voerde in 2006 haar Wellness Programma in na wijdverbreide beschuldigingen dat worstelaars op grote schaal steroïden en andere anabolen gebruikten.

Onder dit Welzijnsprogramma worden twee tests uitgevoerd. De ene controleert het fysieke welzijn van de worstelaars, de andere controleert hen op het gebruik van steroïden en andere verboden stoffen.

John Cena werkte als werknemer van WWE toen het programma werd ingevoerd en dus werd ook hij getest op steroïden en andere verboden middelen. Bovendien is bekend dat WWE worstelaars die positief werden bevonden heeft geschorst, maar John Cena was niet één van hen. Met andere woorden, hij testte negatief bij de tests en werd niet geschorst door WWE.

Verdict – Gebruikt John Cena steroïden of is hij natuurlijk?

John Cena heeft een enorm succesvolle carrière gehad en dit kan worden toegeschreven aan zijn harde werk en discipline.

Hoewel hij een paar tekenen vertoont dat hij HGH of misschien andere anabolen heeft gebruikt, kan niet worden genegeerd dat hij door de WWE is getest op het gebruik van steroïden en dat de resultaten negatief waren. Er kan dus worden gezegd dat, ook al wordt hij ervan verdacht steroïden te hebben gebruikt, er geen concreet bewijs is om deze bewering te staven.

Het is mogelijk dat hij enorme spiermassa en kracht heeft kunnen opbouwen met behulp van natuurlijke en veilige steroïdensupplementen die 100% legaal zijn en geen enkele vorm van post-cyclus therapie vereisen.

U kunt ook weten of Batista steroïden gebruikt of niet door hier te klikken.

Bovendien, om spieren en kracht te krijgen zonder bijwerkingen, bekijk de beste juridische anabolen die u kunnen helpen geweldige resultaten te krijgen zonder bijwerkingen of post cyclus thepray.

Referenties:

 1. https://www.espn.com/wwe/story/_/id/17106486/wwe-profile-page-john-cena
 2. https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/conditionsandtreatments/growth-hormone
 3. https://www.tga.gov.au/book-page/12-cardarine
 4. https://www.rxlist.com/winstrol-drug.htm

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *