Dianabol bijwerkingen

Dianabol is een steroïde die vaak wordt gebruikt door bodybuilders. Voordat u begint met een Dbol cyclus, moet u weten dat sommige van de Dianabol pillen bijwerkingen acne, haaruitval, lever toxiciteit, hoge bloeddruk, gynaecomastie, waterretentie, enz. kunnen omvatten. Dit artikel richt zich op de bijwerkingen van deze steroïde.

Dianabol bijwerkingen

Dianabol bijwerkingen

Laten we eens kijken naar enkele van de bijwerkingen van Dianabol in een beetje van detail hier:

Acne en vette huid

Dianabol is een derivaat van testosteron (vergelijk Dianabol met testosteron hier) en als zodanig is het waarschijnlijk androgene bijwerkingen waarvan acne en vette huid enkele van de meest voorkomende zijn. Degenen die al hebben acne-gevoelige huid zijn waarschijnlijk ernstige breakouts en zits (niet alleen op het gezicht, maar ook op andere delen van het lichaam met inbegrip van de borst en de rug) ervaren.

Dianabol beïnvloedt rechtstreeks de hormoonspiegels in uw lichaam en dit is de onderliggende oorzaak van acne breakouts of zits. Soms kunnen deze breakouts ook echt pijnlijk zijn. Slapen op een rug vol acne kan bijzonder pijnlijk zijn.

U kunt natuurlijk een goede gezichtsreiniger met salicylzuur en benzoylperoxide gebruiken om acne-uitbraken in uw gezicht te voorkomen.

Ik moet hier vermelden dat soms acne zal niet verdwijnen wanneer u stopt met het nemen van Dianabol.

Leverschade

Dianabol is een orale steroïde die door de lever moet. Ik moet hier vermelden dat het de lever belast en hepatotoxisch is. Het nemen van een zware dosering van deze steroïde of voor een langere duur kan schade aan de lever.

Maar dit is niet alles!

Van Dianabol is ook bekend dat het testosteron gemakkelijk omzet in oestrogeen en een hoog niveau van oestrogeen zal waarschijnlijk leiden tot hoge bloeddruk en verhoogd LDL-cholesterol.

Te veel cholesterol is ook slecht voor de lever. Niet alleen dit, het is ook bekend dat het enzym CYP450 vrijkomt, dat in verband wordt gebracht met leverkanker.

Door uw lever aan te tasten, kan Dianabol leiden tot een heleboel andere problemen die geelzucht en ook volledig leverfalen kunnen omvatten.

Daarom voegen de meeste bodybuilders die Dianabol nemen een leverondersteunend supplement zoals TUDCA of mariadistel toe aan de Dbol-cyclus.

dianabol bijwerkingen

Gynaecomastie

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van Dianabol pillen is gynaecomastie of de groei van borstweefsel bij mannen. Natuurlijk kan het verschijnen van borsten of wat gewoonlijk wordt aangeduid als moobs zeer gênant zijn voor de meeste mannen.

Dit komt eigenlijk door een hormonale onbalans in het lichaam of door de hoge omzetting van testosteron in het vrouwelijke hormoon oestrogeen vanwege het nemen van Dianabol.

Gynaecomastie kan verdwijnen op zijn post-Dianabol cyclus of wanneer u stopt met het nemen van deze steroïde. Het kan echter ook blijven bestaan en het wegwerken van overtollig borstweefsel kan een chirurgische ingreep vereisen. Om te voorkomen dat gynaecomastie in de eerste plaats de meeste bouwers gebruiken een AI of Aromatase Inhibitor wanneer ze op een Dianabol cyclus. Dit komt omdat het enzym aromatase dat testosteron omzet in oestrogeen.

Gerelateerd artikel – Dianabol voor na

Testosteron onderdrukking

Een van de meest ernstige bijwerkingen van Dianabol en vele andere anabole steroïden met inbegrip van Anadrol, Deca Durabolin, enz. (Vergelijk Dianabol met Anadrol hier) is testosteron onderdrukking. Met andere woorden, deze steroïden zoals Dianabol kan onderdrukken natuurlijke testosteron productie in je lichaam.

Wanneer u begint met een Dianabol cyclus, aanvankelijk testosteron niveaus worden zeer hoog. Nu, omdat testosteron niveaus in de bloedbaan zijn extreem hoog, je lichaam signalen de hersenen te vertragen of zelfs stilgelegd zijn endogene testosteron productie.

Testosterononderdrukking kan leiden tot veel problemen, waaronder testiculaire atrofie (of het krimpen van de testikels), wat kan leiden tot een slecht libido, erectiestoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, enz. Niet alleen dit, de crash van testosteron kan ook leiden tot stemmingswisselingen, depressie, enz.

Overmatige haargroei

Een van de bijwerkingen van Dianabol is dat het langdurig gebruik van deze drug kan leiden tot verhoogde haargroei waar geen eerder bestond.

Hoewel dit op het eerste gezicht geen probleem lijkt te zijn, zal een groot deel van deze groei waarschijnlijk plaatsvinden op de plaatsen waar mensen zich scheren en dus voor veel ongemak zorgen.

Dit is echter geen direct effect van het nemen van Dianabol. Het ontstaat vooral door testosterononderdrukking en de omzetting van testosteron in oestrogeen. Oestrogeen is het hormoon dat de haargroei stimuleert op plaatsen waar helemaal geen groei was.

Dianabol kan eigenlijk haargroei veroorzaken op bijna het hele lichaam, maar meer prominent waar je harst of scheert, zoals je hoofdhuid of het gezicht.

Waterretentie

Nog een andere complicatie of bijwerking van Dianabol pillen is dat ze kunnen leiden tot het vasthouden van water in je lichaam. In feite, bijna 30% van het lichaamsgewicht opgedaan tijdens een Dbol cyclus is eigenlijk water gewicht. Dit is wat is waarschijnlijk geven u een opgeblazen of gezwollen look.

Dit gebeurt eigenlijk doordat je lichaam natrium vasthoudt. Dbol is niet aanbevolen voor mensen op zoek naar geript of versnipperd. Degenen die willen verliezen overtollig lichaamsvet moet een snijden steroïde zoals Winstrol of Anavar gebruiken. Bekijk mijn vergelijking van Dianabol met Anavar in dit artikel hier.

Niet alleen dit, om te voorkomen dat deze opgeblazen look terwijl op een Dianabol cyclus, wordt voorgesteld om natrium of zout inname in uw dieet te verminderen. Dit kan helpen verminderen waterretentie.

Ik moet hier vermelden dat de meeste van dit water gewicht is eigenlijk verloren na uw komen uit Dianabol.

Virilisatie

Virilization verwijst naar de ontwikkeling van mannelijke functies in vrouwen en Dianabol is berucht voor dit. In principe, Dianabol verhoogt testosteron en kan leiden tot de groei van bepaalde mannelijke functies met inbegrip van verdieping van de stem, groei van lichaamshaar, enz, bij vrouwen. Niet alleen dit, het kan ook leiden tot clitorale uitbreiding en ook invloed hebben op de menstruatie bij vrouwen. Dit is waarom Dianabol is een steroïde die is niet alleen geschikt voor vrouwen als veel andere anabole steroïden met inbegrip van Winstrol, Deca Durabolin, Trenbolon, enz.

Hoe te gebruiken Dianabol zonder bijwerkingen

Als u Dianabol gebruikt, is er geen manier om bijwerkingen te vermijden. Echter, met de hulp van PCT, kunt u bijwerkingen verminderen.

D-bal

De beste optie om te overwegen, echter, het een natuurlijke en juridische Dianabol alternatief zoals D-Bal van Crazy Bulk die ongelooflijke gebruiker beoordelingen heeft gekregen. D-Bal imiteert Dianabol en kan u helpen bulk up met solide spier zeer snel. Het beste deel is dat het geen negatieve of nadelige bijwerkingen heeft. Naast dit, kan het worden gecombineerd met andere juridische steroïden van Crazy Bulk voor nog betere en snellere resultaten. U hoeft niet eens een PCT bij het gebruik van D-Bal.

Bekijk mijn volledige en onbevooroordeelde D-Bal review door hier te klikken.

Conclusie

Dianabol of methandrostenolone is een anabole steroïde die kan leiden tot veel bijwerkingen bij zowel mannen als vrouwen. Veel bodybuilders gebruiken het nog steeds om spieren en kracht op te bouwen. Dianabol is een verbinding die meer dan een halve eeuw geleden werd gemaakt en behoort niet tot de huidige tijd.

U kunt nu juridische steroïde alternatieven in plaats van Dianabol gebruiken om bulk up met harde en dichte spiermassa. Dergelijke supplementen zijn volledig veilig en vrij van alle negatieve bijwerkingen. Geen wonder, ze zijn steeds meer en meer populair met elke dag die voorbijgaat.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *