Is Batista aan de steroïden of natuurlijk?

Als het over WWE-worstelen gaat, denk je bijna onmiddellijk aan een paar vechters en Dave Bautista of Batista is daar één van. Onnodig te zeggen dat hij een uiterst succesvolle carrière als professioneel worstelaar heeft gehad en dat hij een extreem geripte lichaamsbouw heeft.

Is Batista aan de steroïden of natuurlijk

Gezien zijn omvang en kracht ligt het voor de hand dat mensen hem ervan verdenken steroïden te hebben gebruikt. Dave is echter blijven beweren dat hij zijn hele leven een natuurtalent is geweest. Het is ook bekend dat hij deze kwestie in een paar interviews rechtstreeks aan de orde heeft gesteld.

Centraal in deze beweringen staat het feit dat hij voor talrijke blessures is behandeld met steroïden en anabolen. Dat hij deze steroïden is blijven gebruiken om nog meer winst te maken is voor iedereen een raadsel. Daarom heb ik veel tijd besteed aan onderzoek naar zijn carrière, blessures en foto’s uit verschillende fasen van zijn leven om de waarheid boven tafel te krijgen.

Gebruikt Batista steroïden of anabolen?

Allereerst is het algemeen bekend dat Batista heeft gezegd dat hij om medische redenen anabole steroïden nam.

Hier is een verklaring voor hetzelfde…

Gebruikt Batista steroïden of anabolen

In 2006, had hij een vreemd ongeluk dat resulteerde in een gescheurde triceps. Opmerkelijk is dat Batista toen op het hoogtepunt van zijn WWE-carrière was.

Terwijl sommigen beweren dat het gewoon pech was, benadrukken anderen het feit dat blessures aan de triceps vaak voorkomen door een aanzienlijk gebrek aan evenwicht in de spierpezen, dat meestal optreedt door snel bulken (meestal gerelateerd aan steroïdengebruik).

Waarom verdenken mensen Dave Bautista ervan steroïden te gebruiken?

Hoewel bekend is dat Batista heeft toegegeven steroïden te hebben gebruikt om medische redenen, laten we eens kijken of er bewijs is dat hij PED’s heeft gebruikt:

Extreme vasculariteit

Extreme vasculariteit met aderen die over je hele lichaam tevoorschijn komen is een van de duidelijke tekenen van het gebruik van steroïden zoals Anavar of Winstrol. Dus ofwel train je heel hard in de sportschool, ofwel neem je steroïden om de gewenste snijeffecten te krijgen.

Wat Dave Batista betreft, hij zag er in zijn WWE-dagen en tijdens de training zeer vasculair uit. Op foto’s zag hij er echter niet zo vasculair uit toen hij niet helemaal opgepompt was.

Is Batista aan de steroïden of natuurlijk?

Gynaecomastie

Nog een ander teken van het gebruik van anabole steroïden is gynaecomastie of man boobs. Dit komt omdat een hoog niveau van testosteron in het lichaam als gevolg van het gebruik van anabole steroïden gemakkelijk wordt omgezet in oestrogeen, wat leidt tot het vasthouden van water en de ontwikkeling van man boobs.

Als je goed naar Dave’s foto’s kijkt, zie je geen groei van extra borstweefsel of het ontstaan van man boobs.

Snel bulken

Snel bulken is een van de belangrijkste redenen waarom de meeste bodybuilders, jong en oud, steroïden gebruiken. Wat jaren van hard werken kan gemakkelijk worden bereikt met behulp van anabole steroïden in een kwestie van maanden. Geen wonder dat veel bodybuilders niet alleen één steroïde nemen, maar er ook een paar stapelen om nog sneller aan te komen, met alle risico’s van dien voor de bijwerkingen.

Als je de tijdlijn van Batista bekijkt, zou je zien dat hij tijdens zijn tienerjaren snel spieren kreeg, maar niets bewijst dat hij steroïden nam om snel spieren te kweken.

Batista’s prestaties, statistieken, verwezenlijkingen

Batista, geboren op 18 januari 1969, is 1 meter 80 lang en weegt bijna 90 kilo. Bij het schrijven van dit artikel is hij bijna 63 jaar oud en nog steeds in uitstekende vorm.

Enkele van zijn prestaties staan hieronder:

  • Won Wereld Tag Team Kampioenschap – 3 Keer
  • Wereldkampioenschap zwaargewicht – 4 keer
Is Batista aan de steroïden of natuurlijk?

Verder is bekend dat hij heeft gevochten tegen legendes als John Cena, Randy Orton en Stone Cold Steve Austin.

Het is ook bekend dat hij enige tijd MMA heeft geprobeerd, maar de vechtstijl paste niet echt bij hem en dus ging hij terug naar WWE. Uiteindelijk is bekend dat hij in 2019 met pensioen ging nadat hij was verslagen door Triple H.

Lees ook – Was Rich Piana natuurlijk?

Hoe op te pompen zoals Batista

Als je net zo groot en massief wilt worden als Batista, moet je je concentreren op een aantal zaken, zoals dieet en supplementen, en zware en rigoureuze training.

Laten we een beetje dieper ingaan op elk van deze om meer te weten te komen:

Dieet en supplementen

Een van de meest voorkomende spreuken die je vast wel eens hebt gehoord is dat spieren worden gebouwd in de keuken en niet in de sportschool.

Dat klopt, want je bent wat je eet. Je traint immers maar 1-2 uur per dag en in de resterende tijd dat je wakker bent, moet je minstens een paar maaltijden nuttigen om sneller spieren op te bouwen.

Je hebt voldoende eiwitten en koolhydraten in je dieet nodig. Terwijl eiwit de brandstof is voor de opbouw van spiermassa, zijn koolhydraten nodig voor energie en uithoudingsvermogen. Je moet echter wel letten op eenvoudige koolhydraten in je dieet, want een teveel daarvan wordt opgeslagen als vet in je lichaam, wat je niet wilt.

Je moet hier het magere spel spelen!

Bovendien heb je ook essentiële mineralen en vetten nodig in je dieet. Essentiële vetzuren zoals Omega 3 zijn essentieel voor de productie van anabole steroïde hormonen zoals testosteron en HGH in je lichaam. Je moet dus ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega 3 vetzuren in je dieet opnemen. Noten en bonen zijn een perfect voorbeeld. Probeer een matige portie noten bij je ontbijt te nemen. Olijven, olijfolie, vette vis zoals zalm, enz. zijn perfecte voorbeelden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan dergelijke vetten.

Daarnaast moet je ook supplementen nemen en wei-eiwit staat bovenaan de lijst. Als u wilt magere spieren te krijgen dan moet je kiezen voor Whey Protein Isolate, omdat het wordt geleverd met nul koolhydraten.

Bovendien kunt u ook kiezen voor natuurlijke en legale steroïde alternatieven die zijn uitgegroeid tot een enorme hit met bodybuilders die willen natuurlijk blijven en toch in staat zijn om bulk up als een pro.

Er zijn bepaalde natuurlijke testosteronboosters die ook kunnen helpen om meer spieren en kracht in te pakken. U kunt ook proberen een van dergelijke testosteron boosters.

Hoe op te pompen zoals Batista

Zware training

Het vergt jaren en jaren van hard en continu trainen als je zo groot wilt worden als een prof als Dave Bautista. Ook al is het niet iets onmogelijks om te bereiken, je moet de juiste mentaliteit hebben, zodat je gemotiveerd genoeg bent om jarenlang minstens 5 dagen per week te trainen.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat als je eenmaal begint aan te komen, je er naar uitkijkt om elke dag naar de sportschool te gaan. Ook al zijn er momenten waarop je een plateau bereikt en hard werkt om meer aan te komen, niets geeft meer voldoening dan een goede training. Als je van plan bent zwaarder te worden, moet je minstens 60-90 minuten per sessie in de sportschool doorbrengen.

Is Batista getest op steroïden/drugs?

Eerst en vooral moet ik u eraan herinneren dat WWE een strikt beleid volgt voor het testen van atleten en het is hoogst onwaarschijnlijk dat Dave niet getest zou zijn.

Met andere woorden, Batista moet tijdens zijn carrière als WWE-vechter een paar keer op steroïden zijn gecontroleerd.

Hoewel bekend is dat Batista bekend heeft dat hij steroïden nam om medische redenen, is bekend dat hij ze voor een korte periode nam. Bovendien zouden zijn artsen ze waarschijnlijk zo getimed hebben dat hij geen positief resultaat kreeg.

Verdict – Zit Batista aan de steroïden of is hij een Natty?

Het is duidelijk dat Dave Bautista onder medisch toezicht van een arts anabole steroïden nam om te herstellen van een blessure. Er is echter geen bewijs dat hij daarna steroïden of andere anabole drugs heeft gebruikt.

Ik kan dus veilig aannemen dat hij iemand is die een natuurlijke bodybuilder is geweest en dat ook jij dat kunt doen door hard te trainen, je dieet te verzorgen en natuurlijke of legale steroïde alternatieven te consumeren die zijn samengesteld met biologische ingrediënten en je lichaam op geen enkele manier schaden. Bekijk enkele van de beste bulking steroïden die je kunnen helpen spieren en kracht te krijgen zonder bijwerkingen of post-cyclus therapie door hier te klikken.

Referenties:

  1. https://www.looper.com/403858/tragic-details-about-dave-bautista/
  2. https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/gynecomastia
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10589853/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *