Dianabol vs Anavar

Dianabol en Anavar zijn twee krachtige anabolics, maar beide worden gebruikt voor totaal verschillende doeleinden. Terwijl Dianabol is een bulking steroïde, Anavar is in wezen een snijden steroïde die kan worden gebruikt voor het verbranden van overtollig vet, vasculariteit verhogen, enz. Dat gezegd hebbende, een overeenkomst die bestaat tussen de twee is dat beide van hen kunnen worden gebruikt om kracht te verhogen.

Dianabol vs Anavar

Laten we eens kijken naar de overeenkomsten en verschillen in deze Dianabol vs Anavar vergelijking:

Dianabol Vs Anavar

Voordat ik wat dieper inga op de vergelijking van de twee steroïden, volgt hier een tabel met de belangrijkste verschillen tussen de twee:

FunctieDianabolAnavar
Type steroïdeBulking (natte steroïde)Cutting (droge steroïde)
Belangrijkste voordelenVerhoogt de spieren, versterkt de kracht, versnelt het herstelVerbrandt vet, versterkt kracht, verhoogt vasculariteit
Oestrogeen ImplicatieVerhoogt oestrogeen omdat het een testosteron derivaat isVerhoogt het oestrogeen niet, omdat het een DHT-derivaat is.
Geschiktheid voor vrouwenNiet geschikt voor vrouwen, leidt tot virilisatieVrouwen kunnen het gebruiken zonder bang te zijn voor virilisatie

Dianabol uitgelegd

Dianabol wordt gewoonlijk aangeduid als de grootvader van de steroïden en is de eerste steroïde die in conceptie kwam. Het is bekend te zijn gebruikt door de goledn tijdperk bodybuilders met inbegrip van Arnold, maar dat was een tijd en leeftijd toen de bijwerkingen waren niet bekend.

Dianabol uitgelegd

Dianabol is een krachtige steroïde die vaak wordt gebruikt door beginners of first-timers proberen te krijgen een hang van steroïden of anabolics. Het niet alleen stappen omhoog eiwitsynthese in uw lichaam maar verbetert ook stikstof retentie resulteert in snelle spier winsten. Vaker wel dan niet, zijn first timers waarschijnlijk te krijgen zo veel als 20-30lbs van lichaamsgewicht met de eerste cyclus zelf en bijna 30% van deze wordt verondersteld te zijn water gewicht. Overtollig water wordt meestal verloren zodra je off-cyle, waardoor je lijkt slanker en gespierd.

Dianabol ook stappen omhoog rode bloedcellen productie in het lichaam wat betekent en verhoogde stroom van zuurstof naar de spieren tijdens de training. Een ander belangrijk voordeel van deze anabole is dat het kan helpen versnellen herstel waardoor u de mogelijkheid om te trainen een enkel lichaamsdeel meerdere keren per week resulteert in een snellere groei.

Anavar uitgelegd

Anavar, dat meer dan een halve eeuw geleden voor het eerst werd samengesteld, is een anabole steroïde die werd gebruikt om patiënten te helpen sneller te herstellen na een operatie. Echter, het vond zijn weg naar de bodybuilding kringen vanwege zijn vermogen om vetverbranding en kracht in het lichaam te verhogen.

Anavar staat bekend als een milde steroïde omdat de bijwerkingen niet zo ernstig zijn als die van andere steroïden. Het stapt ook eiwitsynthese en stikstof retentie in het lichaam en kan helpen winnen spier, maar de winsten zijn nergens dicht bij andere ballaststoffen met inbegrip van Dianabol of Deca Durabolin.

Anavar uitgelegd

De meeste bodybuilders gebruiken het voor een snijcyclus omdat het kan helpen zowel onderhuids als visceraal vet in je lichaam te verbranden. Bovendien kan het ook helpen elimineren overtollig water uit het lichaam waardoor je een geripte en versnipperde look. Het is ook bekend om vasculariteit te verbeteren.

Geen wonder dat het bovenaan de lijst van snijsteroïden staat!

Bovendien is het een van de weinige steroïden die door zowel mannen als vrouwen kunnen worden gebruikt. Vrouwen kunnen eigenlijk gebruiken zonder enige angst voor virilization.

Verschillen tussen Anavar en Dianabol

Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen Anavar en Dbol:

Verschillende derivaten

Terwijl Dbol of Dianabol een testosteron derivaat is, is Anavar een DHT derivaat. Wat het betekent is dat zowel deze steroïden zijn volledig verschillend in de aard en hun mechanisme van de actie. Niet alleen dit, het impliceert ook dat beide hebben verschillende effecten op de spier en een weefsel.

Wijze van toediening

Terwijl Anavar oraal wordt genomen en komt in de vorm van pillen, kan Dianabol komen in de vorm van pillen en injecties. Vaker wel dan niet, Dianabol is ook oraal geconsumeerd, maar is sommige landen is het alleen beschikbaar als een injecteerbare.

Verschillen tussen Anavar en Dianabol

Sterkte

Dianabol wordt vaak beschouwd als goed voor het verkrijgen van zowel spier en kracht, maar is Anavar dat neemt een voorsprong wanneer het gaat om het verbeteren van kracht. Dit is omdat Anavar is een DHT-derivaat en DHT drugs zijn enorm effectief bij het verhogen van de sterkte factor.

Oestrogeen

Dianabol, zoals hierboven vermeld, is een derivaat van testosteron. Het zet testosteron om in oestrogeen door aromatase. Een hoog niveau van oestrogeen kan verder leiden tot een heleboel complicaties, waarvan sommige waterretentie en gynaecomastie omvatten. Dit is de reden waarom bodybuilders met behulp van Dianabol vaak sport een opgeblazen of gezwollen look.

Anavar, aan de andere kant, is een DHT-derivaat en het werkt helemaal niet samen met het aromatase-enzym. Als zodanig is er geen conversie naar oestrogeen. Er is dus geen waterretentie of angst voor gyno.

Letselpreventie

Wat letselpreventie betreft, lijkt Dianabol een voorsprong te hebben op Anavar. Dit is omdat het leidt tot een hoog niveau van oestrogeen in je lichaam.

Gerelateerde artikelen:

Dianabol Vs Anavar-Bulking, Cutting & Force

Laten we beide steroïden vergelijken met betrekking tot bulken, snijden en krachtversterkende voordelen:

Anavar of Dbol voor Bulking?

Voor zover bulking of het verkrijgen van spieren gaat, Dianabol is een betere performer. Het komt met krachtige anabole eigenschappen en kan stimuleren spiergroei door intensivering van eiwitsynthese en stikstof retentie in het lichaam.

Anavar of Dbol voor Bulking

Het is ook bekend dat het de productie van rode bloedcellen verhoogt, wat een verbeterde toevoer van zuurstof betekent. Dit helpt ruwe kracht te leveren aan de spieren tijdens de training en vertraagt ook de vermoeidheid, zodat u harder en langer kunt trainen. Dit draagt een directe impact in spiergroei. Aangezien Dianabol ook helpt u sneller herstellen na een harde en intense trainingen bent u in staat om te trainen een bepaald lichaamsdeel een paar keer per week.

Degenen die proberen Dianabol voor de eerste keer, krijgen vaak 20-30 pond van gewicht binnen de eerste cyclus zelf. Bijna 30% van dit gewicht opgedaan is waarschijnlijk water gewicht. Eenmaal off-cyclus, is dit water gewicht vaak verloren waardoor achter magere spiermassa.

Anavar kan ook helpen u winst spieren, maar de winsten zijn nergens dicht bij wat je ervaart met Dianabol.

Om het samen te vatten:

 • Eerste Dbol cyclus kan helpen om 30 pond aan gewicht te winnen.
 • Verhoogt zowel de eiwitsynthese als de stikstofretentie
 • Verhoogde RBC-productie
 • Verhoogt kracht, vermogen en herstel

Anavar of Dianabol voor Cutting?

Anavar is beter dan Dianabol als het gaat om snijden. Het is een van de beste snijden steroïden die bodybuilders vaak gebruiken voordat wedstrijden te krijgen geript en versnipperd samen met verbeterde vasculariteit.

Het verhoogt niet alleen je metabolisme, maar helpt ook om zowel onderhuids als visceraal vet in het lichaam te verbranden. Het beste deel is dat het helpt vet te verbranden met behoud van spiermassa. Het netto-effect is dat je overblijft met hoogwaardige en ultralange spiermassa.

Anavar of Dianabol voor Cutting

Om het samen te vatten:

 • Anavar verhoogt je BMR
 • Verbrandt zowel onderhuids als visceraal vet
 • Behoudt magere spieren in het lichaam
 • Verbetert de vasculariteit, voert overtollig water af
 • Uitstekend voor het vormen van buikspieren

Anavar Dbol voor kracht?

Anavar is beter als het gaat om het vergroten van kracht. Het helpt de fosfocreatine niveaus in je lichaam te verhogen, wat verder helpt bij het stimuleren van ATP niveaus, waardoor je uitbarstingen van energie en kracht krijgt tijdens trainingen.

Anavar verhoogt niet alleen je kracht, maar helpt ook je uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is precies de reden waarom veel veldsporters Anavar gebruiken.

Anavar Dbol voor kracht

Om het samen te vatten:

 • Anavar verhoogt fosfocreatine niveaus
 • Verhoogt de ATP productie
 • Levert ruwe kracht
 • Verhoogt ook het uithoudingsvermogen

Dianabol vs Anavar – Bijwerkingen

Wat de bijwerkingen betreft, is Dianabol bekend om hardere bijwerkingen te hebben. Anavar, aan de andere kant, wordt beschouwd als mild in termen van bijwerkingen. Sommige van de bijwerkingen van beide van deze steroïden zijn hieronder vermeld:

Dianabol Bijwerkingen

Sommige van de bijwerkingen van Dianabol kunnen omvatten:

 • Oestrogene bijwerkingen – Deze kunnen zijn: waterretentie, gynaecomastie en hoge bloeddruk.
 • Androgene bijwerkingen – Deze kunnen zijn: haaruitval, acne, enz.
 • Seksuele bijwerkingen – Het kan testosteron onderdrukken, wat leidt tot testiculaire atrofie, slecht libido, erectiestoornissen, onvruchtbaarheid, enz.
 • Cardiovasculaire bijwerkingen – Door het verhogen van LDL-cholesterol kan het leiden tot ernstige cardiovasculaire bijwerkingen zoals hartfalen, hartstilstand, enz.
 • Lever bijwerkingen – Aangezien het een mondelinge steroïde is, is het waarschijnlijk dat het de lever belast. Het kan verhogen AST en ALT enzymen wijzen op leverschade. Dianabol in hoge dosering over een lange periode van tijd kan leiden tot leverfalen.
 • Virilisatie bij vrouwen – Dianabol is niet geschikt voor vrouwen en het kan leiden tot virilisatie. Dit kan omvatten verdieping van de stem, clitorale uitbreiding, groei van gezichtshaar, enz.

Anavar Bijwerkingen

Enkele van de bijwerkingen van Anavar kunnen de volgende zijn:

 • Depressie
 • Acne, huidproblemen, haaruitval (bij degenen die daar al gevoelig voor zijn)
 • Slapeloosheid
 • Verhoging van LDL-cholesterol
 • Lever toxiciteit

Hoewel de bijwerkingen van Anavar niet zo ernstig zijn als die van Dianabol, is het nog steeds een steroïde en moet niet lichtvaardig worden genomen.

Laatste gedachten: Dbol of Anavar?

Anavar en Dianabol zijn twee totaal verschillende steroïden. Terwijl Dbol kan worden gebruikt voor bulking, Anavar is meer geschikt voor een cutting cyclus. Welke u gebruikt hangt af van uw doel.

Hebben gezegd dat, zowel deze steroïden kan leiden tot bijwerkingen en het is beter om te kiezen voor juridische of natuurlijke alternatieven die geen bijwerkingen hebben. Dergelijke supplementen worden steeds populairder met de dag en hebben gekregen geweldige gebruiker beoordelingen ook.

D-bal van Crazy Bulk is een 100% legaal alternatief voor Dianabol dat je kan helpen resultaten te krijgen die zo dicht mogelijk bij de echte Dianabol liggen, zonder bijwerkingen of therapie na de cyclus. D-Bal verhoogt niet alleen de spiermassa in je lichaam, maar helpt ook bij het stimuleren van kracht en versnelt het herstel. Het is een van de best verkopende producten van Crazy Bulk en heeft geweldige gebruikersbeoordelingen gekregen. Daarnaast kan het ook gestapeld worden met andere legale steroïden voor snellere resultaten. Bekijk mijn gedetailleerde D-Bal review door hier te klikken.

Anvarol, aan de andere kant, is Anavar of Oxandrolon alternatief dat wordt verondersteld te zijn geweldig voor het snijden. Het verbrandt niet alleen vet, maar helpt ook om je kracht te vergroten. Het kan ook helpen je geweldige pompen na je training. Het kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen en heeft geen negatieve bijwerkingen. Het is een van de meest cruciale onderdelen van de Cutting Stack van Crazy Bulk. Bekijk mijn gedetailleerde en onbevooroordeelde Anvarol review door hier te klikken.

Referenties:

 1. https://thinksteroids.com/community/threads/dianabol-vs-anavar.134410464/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *