Beste SARMs voor cardio

Flashbacks naar de gymles met die rare gymleraar die je over het veld achtervolgt.

Hartkloppingen die je bezorgd maken.

Zweet op plekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Dit is wat het woord cardio doet met mensen die meer dan 250 wegen.

Maar als je dit artikel leest, ga ik ervan uit dat je waarschijnlijk al behoorlijk fit bent.

De term SARM’s roept echter beelden op van gespierde kerels met emmers kip en rijst.

Je zou niet denken dat die twee elkaars pad ooit zouden kunnen kruisen!

Dat zal nooit gebeuren, dat is net zoiets als zeggen dat een man die een vleermuis eet de wereldeconomie plat kan leggen.

Wat? Het wat? Is dat gebeurd? Oh wow. Jeez.

Oké, laten we eens kijken of er een echt verband is tussen SARM’s en cardio.

Beste SARMs voor cardio

Twee beste SARMs voor cardio

Some of the best SARMs for cardio include:

 • Ligandrol LGD-4033 and
 • Ostarine MK-2866

#1. Beste SARM voor cardio – Ligandrol LGD-4033

Ligandrol 4033 (LGD 4033) is een veelgebruikte SARM, vooral onder beginners. Van Ligandrol is bekend dat het voordelen heeft met betrekking tot normale spiertoename en vetverlies, die beide helpen bij uithoudingsvermogen en cardiovasculaire activiteiten met hoge intensiteit. Ligandrol heeft echter een geheimpje achter de hand.

Van Ligandrol is aangetoond dat het het uithoudingsvermogen vergroot. Het kan het herstel bevorderen. Het kan de geslachtsdrift verhogen. Het kan je kredietscore verhogen. Oké, dat laatste misschien niet, maar de rest wel.

Het werd oorspronkelijk samengesteld door Ligand Pharmaceuticals en is nu populair onder mannen en vrouwen die enthousiast zijn over de effecten op spieropbouw, vetverlies en uithoudingsvermogen.

Meer over Ligandrol

Ligandrol LGD-4033 is een selectieve androgene receptormodulator (SARM) die is ontwikkeld door Ligand Pharmaceuticals. Het is voornamelijk een SARM die massa opbouwt en oorspronkelijk werd ontwikkeld om spierverslindende aandoeningen te behandelen.

Ligandrol is een van de beste SARM’s voor het vergroten van de vetvrije massa en het activeert het spierregeneratieproces na een training. Deze SARM verhoogt ook zowel de energie als de kracht.

Ligandrol kan worden gestapeld met een snijdende SARM voor gewichtsverlies om de spieromvang te behouden terwijl je lichaamsvet verwijdert.

Op het gebied van gewichtsverlies kan Ligandrol zich hechten aan vetreceptoren en vetverlies stimuleren. Het stimuleert de stofwisseling voor een snellere calorieverbranding.

Ligandrol LGD-4033 Overzicht

Belangrijkste voordelenSpiergroei, krachttoename, vetverlies
Komt in de vorm vanVloeistof, poeder
Duur van de cyclus6-10 weken
BijwerkingenAgressie, acne, lever- en nierproblemen en hoge bloeddruk
GevarenHepatotoxiciteit, Niertoxiciteit
Beste stapelMK-677 / Cardarine / RAD 140
PCT vereistJa
Geschikt voor – Mannen/VrouwenMannen

Voordelen

 • Beter herstel
 • Verbeterd vetverlies
 • Enorme spiertoename

Nadelen

 • Agressie
 • Androgene bijwerkingen
 • Lever- en niertoxiciteit
 • Hypertensie

Wilt U Ligandrol LGD-4033 legaal krijgen?

Hoewel Ligandrol een uitstekende SARM is voor cardio, moet je in gedachten houden dat:

 • het is illegaal om het te kopen en te gebruiken voor andere doeleinden dan onderzoek
 • Het kan veel bijwerkingen veroorzaken, zoals agressie, acne, haaruitval, lever- en niervergiftiging, hoge bloeddruk, etc.
 • bijwerkingen op lange termijn relatief onbekend zijn en dat er veel meer onderzoek nodig is om de effecten op lange termijn te bestuderen

In zo’n geval kun je het beste een natuurlijk en legaal alternatief gebruiken, zoals Ligan 4033 van Crazy Bulk. Het kan helpen vet te verbranden, energie te verhogen, spiergroei te stimuleren, testosteron op natuurlijke wijze te verhogen, enz.

Het kan je helpen je trainingen te superchargen en heeft geen bijwerkingen. Het kan ook gestapeld worden met andere legale SARM’s van Crazy Bulk voor snellere en betere resultaten.

ligan 4033
Ligan 4033

Specificaties

 • Nabootst Ligandrol LGD 4033
 • Verhoogt testosteron op natuurlijke wijze
 • Verbetert de workouts
 • Geeft een enorme energieboost
 • Helpt spiermassa te winnen
 • Onthult mager postuur

#2. Beste SARM voor cardio – Ostarine MK 2866

Ostarine MK 2866 is je standaard, alledaagse SARM. Met minder affiniteit voor de androgeenreceptoren die problemen kunnen veroorzaken, kan deze SARM de spiermassa aanzienlijk vergroten, de vetmassa verminderen en de prestaties verbeteren.

Ostarine heeft ook de reputatie goed te zijn voor de vasculariteit, wat geweldig is voor cardio! Meer bloed betekent meer zuurstof.

Meer over Ostarine MK 2866

Ostarine is een oraal actieve, niet-steroïde selectieve androgeenreceptormodulator (SARM ).

Het wordt beschouwd als de beste SARM voor beginners en het wordt het meest gebruikt tijdens de bulking- en recomp-fase.

In een dubbelblind, placebogecontroleerd fase II klinisch onderzoek van 12 weken met 120 gezonde oudere mannen en postmenopauzale vrouwen, werd aangetoond dat ostarine de spiermassa aanzienlijk verhoogde en de fysieke functie en insulinegevoeligheid verbeterde. [studie]

Ostarine bindt zich selectief aan eiwitten in het lichaam die androgeenreceptoren worden genoemd. Wanneer het zich bindt aan het androgene eiwit, geeft het de boodschap door dat het groter moet worden.

In tegenstelling tot anabole steroïden zet Ostarine niet om in oestrogeen of DHT. [studie]

Ostarine is legaal, maar alleen voor onderzoeksdoeleinden. Het is niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) en kan daarom niet worden verkocht als voedingssupplement.

Overzicht Ostarine MK 2866

Belangrijkste voordelenSpiergroei, krachttoename, vetverlies
Komt in de vorm vanVloeistof, poeder
Duur van de cyclus6-7 weken
BijwerkingenMaagpijn, hoofdpijn, cholesterolverhoging, leverbelasting en hoge bloeddruk
GevarenHepatotoxiciteit
Beste stapelMK-677 / Cardarine / RAD 140
PCT vereistJa
Geschikt voor – Mannen/VrouwenMannen en vrouwen (lagere dosis)

Voordelen

 • Beter herstel
 • Verbeterd vetverlies
 • Enorme spiertoename

Nadelen

 • Maagpijn
 • Hoofdpijn
 • Lever toxiciteit
 • Hypertensie
 • Cholesterol

Wil je Ostarine MK 2866 legaal kopen?

Ostarine is een van de beste SARM’s die zowel door mannen als vrouwen gebruikt kan worden. Het is echter illegaal om het te kopen en te gebruiken voor iets anders dan onderzoeksdoeleinden.

In zo’n geval kun je Osta 2866 van Crazy Bulk proberen, dat niet alleen Ostarine nabootst, maar ook vrij is van allerlei bijwerkingen. Het is 100% legaal en je kunt het online bestellen zonder recept.

Osta 2866 zorgt niet alleen voor meer kracht en energie, maar helpt ook om sneller vet te verbranden. Het is uitstekend voor spiergroei en kan ook testosteron helpen stimuleren.

Osta 2866
Osta 4033

Specificaties

 • verhoogt testosteron op natuurlijke wijze
 • verhoogt energie, kracht en vermogen
 • geweldig voor het verkrijgen van spiermassa
 • versnelt het herstel
 • geen bijwerkingen
 • wordt geleverd met 60 dagen geld-terug-garantie

Wat zijn SARMs?

SARM’s (selectieve androgeenreceptormodulatoren) zijn producten die zijn ontwikkeld om het mannelijke hormoon testosteron na te bootsen, maar dan zonder de nadelen.

Mensen hebben op verschillende plaatsen androgeenreceptoren, van spieren tot de prostaat. Beide zullen verandering afdwingen wanneer ze gestimuleerd worden met de juiste stof.

Grote spieren hebben? Mooi. Een grote prostaat hebben? Oof.

Testosteron heeft een hoge affiniteit om zich te binden aan alle androgeenreceptoren. Wanneer ze gebonden zijn, dwingen ze een verandering in het DNA af, door de vorming van nieuw weefsel, d.w.z. spiergroei.

Zoals ik al eerder zei, is groei in bepaalde delen van het lichaam, zoals de prostaat, natuurlijk niet wenselijk. Dit is waar SARM’s echt van pas komen. Door hun selectieve aard binden ze zich niet aan de receptoren die je niet wilt. Je krijgt alle groei en fysiologische voordelen, zonder de nadelen.

SARM’s werden oorspronkelijk ontworpen om te worden gebruikt bij patiënten die leden aan spierverslindende ziekten. SARM’s zouden deze mensen kunnen helpen om sneller spieren te kweken, terwijl ze minder bijwerkingen hebben dan andere behandelingen zoals steroïden.

Hoe werken SARMs?

Het lichaam heeft androgeenreceptoren (of NR3C4 – nucleaire receptor subfamilie 3, groep C, lid 4) over het hele lichaam in geselecteerde weefsels, variërend van spierweefsel, prostaatweefsel, voortplantingsweefsel en cardiovasculair weefsel.

Ze worden geactiveerd door bepaalde stoffen zoals androgene hormonen om het DNA in dat geselecteerde weefsel te veranderen.

De meest prominente van deze androgene hormonen in het menselijk lichaam is testosteron, dat essentieel is voor de gezondheid en ontwikkeling van de mens.

Helaas ontdekten artsen, toen ze bestudeerden wat er gebeurde als je exogene testosteron aan mensen gaf, dat deze testosteron zich ook bindt aan de receptoren in de prostaat, wat kanker kan veroorzaken.

Vergeleken met testosteron is een SARM zoals Rad140 structureel heel anders dan testosteron, zoals hierboven geïllustreerd. Dit is een van de redenen waarom SARM’s selectief van aard zijn. Ze binden zich alleen aan de androgeenreceptoren in spieren en botten. Zo kunnen ze goede effecten hebben zonder de nadelen.

Cardiovoordelen van SARMs

Het zal geen verrassing zijn dat SARM’s voornamelijk worden gebruikt voor spiertoename en vetverlies, en hoewel die twee zeker kunnen helpen bij cardiovasculaire output, laten we eens wat dieper graven om te zien of er nog andere cardiovasculaire voordelen aan SARM’s zitten.

1) Spiertoename

Het zal geen verrassing zijn dat SARM’s spiertoename veroorzaken, daar zijn ze voor ontworpen. Spiertoename is uitzonderlijk goed voor de cardiovasculaire output. Verhoogde hypertrofie wordt in verband gebracht met een verlaging van de bloeddruk, wat natuurlijk betekent dat je spieren gemakkelijker toegang hebben tot zuurstof en voedingsstoffen, wat een betere tijd voor je ronde betekent.

Hoewel er bewijs is dat sommige SARM’s zoals deze GW-501516 een verhoging van de bloeddruk kunnen veroorzaken, is dat bij de meeste SARM’s niet het geval. Er moet ook worden opgemerkt dat meer spieren betekent dat je meer vermogen hebt, wat betekent dat je in cardio-omgevingen met hoge intensiteit een uitzonderlijk voordeel hebt.

2) Verminderde vetmassa

Kracht = massa x versnelling. Dikke mensen zijn langzaam. Dat is geen fat shaming, dat is gewoon Newton die niet zoPC is. Als je een paar extra kilo’s vet met je meedraagt, kun je niet echt verwachten dat je op je best presteert.  De vetmassa wordt in verband gebracht met hoge bloeddruk, diabetes en een hoog cholesterolgehalte. Hoewel we het er allemaal over eens zijn dat Tyson Fury de enige is die zich niet aan deze regel houdt, zal minder lichaamsvet je enorm helpen.

Het is aangetoond dat SARM’s vetverlies versnellen als ze worden gecombineerd met een calorietekort en een trainingsprogramma. Dit maakt je niet alleen lichter, maar verlaagt ook de belasting van je hart, zodat het Hemi krachtstation zich echt kan richten op het in beweging krijgen van jou.

3) Verbeterde prestaties

Ze noemen het niet voor niets Performance Enhancing Drug! Sommige SARM’s verbeteren gewoon de prestaties. Het is goed gedocumenteerd dat bepaalde SARM’s de kracht kunnen vergroten, wat voordelig kan zijn in cardio-omgevingen met hoge intensiteit. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde SARM’s het groeihormoon verhogen, wat kan leiden tot een beter herstel. Beide variabelen kunnen de cardiovasculaire capaciteiten verbeteren.

Zijn SARMs legaal?

Ja en nee. Luister naar me. Op dit moment is het alleen illegaal om SARMs te verkopen “voor menselijke consumptie”. Deze producten mogen alleen worden verkocht als onderzoeksbestanddelen en mogen niet worden aangeprezen als voedingssupplement.

Als je meedoet aan een door de WADA (World Anti-Doping Association) gecontroleerde sport, moet je SARM’s vermijden omdat ze op de lijst van verboden stoffen staan.

Bijwerkingen

Net zoals de griepprik die ik kreeg van de grootste man in de sportschool me uren liet hoesten, hebben zelfs SARM’s helaas bijwerkingen. SARM’s zijn oorspronkelijk ontworpen om zo min mogelijk bijwerkingen te hebben, maar ze hebben wel een aantal bijwerkingen.

Testosteron onderdrukking

Sommige SARM’s zijn zo krachtig dat ze testosteron onderdrukken. Ik zou veel onderzoek doen naar welke SARM ik in mijn lichaam ga stoppen. Als je een krachtigere SARM gaat gebruiken zoals S23, zou ik ervoor zorgen dat ik iets als Tamoxifen bij de hand heb voor oestrogene bijwerkingen, en dat ik een geplande PCT volg.

Orgaanschade

Sommige SARM’s zijn zo krachtig dat ze uiteindelijk ook je lever, prostaat en andere organen beschadigen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste producten gebruikt om je organen te beschermen tijdens je SARM-cyclus.

Cholesterol

Dat SARM’s negatieve effecten hebben op je bloedlipiden is niets nieuws. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat SARM’s HDL (goede cholesterol) verlagen.

Wie moet SARM’s gebruiken voor cardio?

Nou, duidelijk iemand die door de puberteit is gegaan. Ten tweede zijn SARM’s niet het wondermiddel waarmee je fit wordt zonder dat je er echt iets voor hoeft te doen. SARM’s vereisen nog steeds een enorme hoeveelheid werk van jezelf, dieet, training en rusten als een beest.

We kennen allemaal genoeg jongens die denken dat SARM’s de sleutel zijn om de volgende grote ster te worden, en die hebben nog steeds de structurele integriteit van een Éclair. Je moet er nog steeds werk van maken.

Dat gezegd hebbende, als je je training en dieet op een rijtje hebt, kunnen SARM’s een revolutie voor je betekenen. Met tonnen anekdotisch bewijs en behoorlijk wat onderzoeken die hun effectiviteit aantonen, spreken de resultaten voor zich.

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn SARM’s detecteerbaar?

Dat hangt ervan af. Omdat elke SARM chemisch anders is, wordt hij ook anders gemetaboliseerd. Daarom kan het bij bepaalde SARM’s langer duren voordat ze uit het systeem werken.

Moet ik nog steeds mijn SARM-dosis nemen op vrije dagen?

Ja. Om de bloedspiegels zo stabiel mogelijk te houden, mag je geen dagen overslaan tijdens de cyclus.

Heb ik een PCT nodig na een SARM-cyclus?

Als je een lage dosis gebruikt of verbindingen gebruikt die niet supersterk zijn, waarschijnlijk niet. Maar waarschijnlijk is het toch het beste om je bloed te controleren.

Conclusie

SARM’s maken nu al deel uit van sport. Als er een manier is om een voordeel te behalen, zullen mensen die vinden. SARM’s kunnen zonder twijfel je cardioprestaties verbeteren, maar alleen als je ze op de juiste manier en optimaal gebruikt. Ze zijn geen wondermiddel dat een slecht dieet en trainingsschema oplost, maar ze kunnen wel de extra 5% zijn die je nodig hebt.

Vergelijkbare berichten