Is Chris Bumstead natuurlijk of aan de steroïden?

Chris Bumstead is niet alleen een bekende bodybuilder maar ook een van de jongste professionele IFBB bodybuilders die de wereld heeft gezien.

Deskundigen hebben zelfs gezegd dat hij nog een lange weg te gaan heeft en zich zou kunnen meten met Arnold, Dorian Yates en Ronnie Coleman.

Dat gezegd zijnde, wordt hij er vaak van beschuldigd steroïden te hebben gebruikt, terwijl hij zijn lichaam toeschrijft aan genetica, het harde werken in de sportschool en zijn dieet.

Ik heb zelf wat onderzoek gedaan om uit te zoeken of hij de waarheid spreekt of niet.

Dus, lees verder…Dus, lees verder…

Is Chris Bumstead natuurlijk of aan de steroïden?

Vertoont Chris Bumstead tekenen van steroïde gebruik?

Laat ik beginnen met heel duidelijk te zeggen dat we alleen kunnen aannemen of een bodybuilder steroïden heeft gebruikt of niet. De enige manier om te bevestigen of hij spullen heeft gebruikt is door zijn bloed te laten onderzoeken op de aanwezigheid van anabole steroïden of prestatieverhogende middelen.

Toch zijn er enkele veelvoorkomende tekenen die aangeven of een bodybuilder sap gebruikt of niet.

Hier zijn enkele van die verklikkerlichten:

Massieve spieren en kei-schouders

Een van de duidelijke tekenen van steroïdengebruik zijn verbazingwekkend massieve en 3D-achtige schouders met perfect gedefinieerde trapezius en deltaspieren.

Voor iemand die natuurlijk is, is het uiterst moeilijk om in korte tijd keischouders te krijgen. Jongens die natuurlijk zijn nemen jaren en jaren om hun schouders te ontwikkelen, terwijl degenen die steroïden gebruiken massieve schouders kunnen ontwikkelen in een korte periode van tijd, omdat je schouders androgeen receptoren hebben die sterk reageren op anabole steroïden zoals testosteron of Dianabol, enz.

Het is belangrijk in gedachten te houden dat wanneer een bodybuilder steroïden neemt, het de schouders zijn die eerder groeien dan de rest van het lichaam.

Tegelijkertijd kunnen hoge niveaus van testosteron leiden tot omzetting in oestrogeen en bijgevolg tot het vasthouden van overtollig water. Daarom zien de meeste bodybuilders die steroïden gebruiken er opgeblazen uit en hebben ze enorme tailles.

Hoe zit het met Chris Bumstead?

Als je naar Chris kijkt, zie je dat deze man een geweldige lichaamsbouw heeft die zeer esthetisch is. Hij heeft een geweldige conditie en een lang en slank figuur met een kleine taille en indrukwekkend gebouwde rotsvaste schouders.

Wanneer een kleine jongen in een relatief korte tijd of slechts een paar maanden een stijve krijgt, verdenken mensen hem ervan steroïden te gebruiken, ongeacht zijn genetica, strenge training of dieet. Dit is misschien een van de redenen waarom mensen Chris er vaak van verdenken steroïden te hebben gebruikt, vooral na het bekijken van zijn voor en na foto’s op verschillende sociale media kanalen.

Is Chris Bumstead natuurlijk of aan de steroïden?

Een voordeel voor Chris is dat hij op 14-jarige leeftijd begon te trainen en een van de mogelijke redenen voor zijn enorme groei is zijn puberteit. Dit is de tijd waarin tieners heel snel kunnen groeien door een toevloed van testosteron en groeihormoon in hun lichaam.

Bovendien is het algemeen bekend dat zijn trainer de vriend van zijn zus was, Iain Valliere, die zelf een van de beste bodybuilders ter wereld is. Een goede trainer kan je zeker helpen een uitstekend lichaam op te bouwen, zelfs zonder steroïden. Misschien is het de goede training die hem een voorsprong gaf op andere jongens in zijn leeftijdsgroep.

Het is dus moeilijk om met zekerheid te zeggen dat het steroïden zijn die leiden tot zijn verbazingwekkende spiergroei.

Acne

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van steroïden is dat ze kunnen leiden tot acne breakouts en soms kunnen ze echt heel erg. Ernstige acne kan een teken zijn van steroïdengebruik.

Hoe leiden steroïden tot acne?

Wat androgene steroïden doen is dat zij bepaalde hormonen in je lichaam verhogen en daardoor de talgklieren stimuleren die meer olie beginnen te produceren. Een vette huid leidt tot verstopping van de poriën met vuil en bacteriën, wat leidt tot acne of puistjes.

Als je de foto’s van Chris Bumstead op sociale media bekijkt, zul je zien dat hij op verschillende delen van zijn lichaam lichte acne-uitbraken heeft gehad, wat zou kunnen wijzen op steroïdengebruik. Dat gezegd hebbende, lijken die uitbraken verre van die veroorzaakt door steroïden. De puberteit zou wel eens de reden achter die puistjes kunnen zijn. Wat het betekent is dat de puistjes en puistjes die hij heeft gehad niet echt een bewijs zijn voor het feit dat hij tuig heeft gebruikt.

Blozende huid

Nog een ander verklikkerlicht van het gebruik van steroïden is blozende huid. Het is algemeen bekend dat steroïden die LDL of slechte cholesterol in je lichaam verhogen en dit heeft de neiging om zowel je lichaamstemperatuur als bloeddruk te verhogen omdat het lichaam worstelt om af te koelen tot zijn normale temperatuur. Dit maakt je huid rood en blozend, net als na een heet saunabad.

Het is vermeldenswaard dat de huid van een natuurlijke bodybuilder vaak roze is als hij in de sauna zit of aan het trainen is, en dat de huid van een bodybuilder die gear gebruikt vooral rood is op de borst en andere lichaamsdelen, zelfs als hij niet traint.

Het beste deel is dat de huid er normaal begint uit te zien wanneer dergelijke bodybuilders stoppen met steroïden.

Hoe ongewoon het ook is, de huid van Chris Bumstead ziet er vaak blozend uit, vooral op zijn bovenborst. Maar het ziet er niet zo rood uit als de huid van sommige bodybuilders waarvan bekend is dat ze steroïden gebruiken. Het bevestigt dus nauwelijks dat Chris steroïden gebruikt.

Tests

Een van de meest zekere manieren om te weten of iemand al dan niet steroïden heeft gebruikt, is een bloedonderzoek.

Laten we het wedstrijdverleden van Chris Bumstead eens nader bekijken om na te gaan of hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan het gebruik van steroïden:

Het is bekend dat Chris in 2014 voor het eerst meedeed op 19-jarige leeftijd en zijn IFBB Pro Card verdiende bij het winnen van de IFBB North American Bodybuilding Championships in 2016 toen hij 21 jaar oud was.

Is Chris Bumstead natuurlijk of aan de steroïden?

De grote vraag is of de IFBB op steroïden controleert en of de tests streng genoeg zijn om na te gaan of deelnemers al dan niet steroïden gebruiken.

Nu, er zijn twee dingen om rekening mee te houden:

  • De IFBB staat het gebruik van steroïden in haar wedstrijden niet toe.
  • Zij lijkt echter geen streng testbeleid te voeren.

Van Chris is ook bekend dat hij heeft deelgenomen aan Mr.Olympia en in 2019 en 2020 de titel The Classic Physique heeft gewonnen.

Staat Mr. Olympia het gebruik van steroïden toe?

Het is belangrijk op te merken dat deelnemers aan de Natural BB-divisie van de Mr. Olympia worden getest en geen steroïden mogen gebruiken. Deelnemers in andere categorieën worden echter niet getest.

Chris nam ook deel aan de Canada’s Bodybuilding Federation (CBBF).

Hoewel de CBBF beweert dat haar antidopingbeleid in overeenstemming is met de code van het Wereld Anti-Doping Agentschap, volgt zij een willekeurige testprocedure, wat betekent dat niet alle bodybuilders worden getest op het gebruik van drugs.

Interessant genoeg nam Chris deel aan de CBBF en lijkt zijn naam nooit te zijn verschenen op hun officiële “shame page” bij de andere deelnemers die zijn betrapt op het gebruik van steroïden door falende dopingtests.

Dus zelfs in deze categorie blijft het een soort van inclusieve vraag of Chris steroïden heeft gebruikt of niet. Het is mogelijk dat hij steroïden gebruikte en het geluk had de titels te winnen zonder getest te worden.

Verdict

Chris Bumstead ziet er extreem geript en versnipperd uit. Het is niet verwonderlijk dat de meeste mensen hem ervan beschuldigen steroïden te hebben gebruikt.

In tegenstelling tot Connor Murphy, Terry Crews, of Tristyn Lee zouden zijn massieve deltoids, acne breakouts, en blozende rode huid tekenen kunnen zijn van het gebruik van steroïden, maar we hebben geen bewijs dat hij zeker steroïden heeft gebruikt. Het is mogelijk dat hij zo’n lichaamsbouw heeft kunnen opbouwen terwijl hij natuurlijk is gebleven!

Referenties:

  1. https://www.drugabuse.gov/publications/research-reports/steroids-other-appearance-performance-enhancing-drugs-apeds/what-are-side-effects-anabolic-steroid-misuse
  2. https://www.cbbf.ca/rules-regulations/anti-doping-policy/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *