Dianabol vs Anadrol

Dianabol en Anadrol zijn twee van de meest krachtige bulking steroïden die gewoonlijk worden gebruikt om zowel spiermassa en kracht. Beide zijn orale verbindingen en toch als je studie Dianabol Vs Anadrol vindt u een heleboel overeenkomsten en verschillen tussen de twee.

Dianabol vs. Anadrol

Dianabol Vs Anadrol

Bekijk de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen Dbol en Adrol in de onderstaande tabel:

FunctieDianabolAnadrol
Spieromvang en gewichtstoenameEen enkele cyclus kan helpen 20-30 pond aan gewicht te winnen, waarbij 30% watergewicht is.Een enkele cyclus kan helpen vergelijkbare gewichtstoename van 20-30 pond en bijna 10 pond is watergewicht.
KrachtwinstKan samengestelde liften verhogen met ten minste 30 pond.Superieur aan Dianabol in termen van sterkte winsten als het is een DHT-derivaat. Kan verhogen samengestelde liften door 40-50 pond.
PompenGrote pompenSuper Geweldige Pompen
Hoge bloeddrukVerhoogt de bloeddrukVeroorzaakt een hogere verhoging van de bloeddruk dan Dianabol.
Lever toxiciteitVeroorzaakt levertoxiciteitMeer hepatotoxisch dan Dianabol
GynaecomastieKan man boobs veroorzakenKan man boobs veroorzaken
Trapezius en deltaspier hypertrofieGroeit zowel trapezius als deltoids.Veroorzaakt grotere spiergroei in zowel trapezius als deltoids.
Geschikt voor beginnersBeginners kunnen proberen deze steroïdeNiet geschikt voor beginners
EetlustVerhoogt de eetlust (maar combineer het niet met alcohol)onderdrukt de eetlust (omdat het zeer giftig is voor de lever)
VetverliesVerbrandt vet omdat het testosteron verhoogtVerbrandt meer vet omdat het meer androgeen is en leidt tot een grotere toename van testosteron.
Geschiktheid voor vrouwenVeroorzaakt virilisatie en is niet geschikt voor vrouwenWordt goed verdragen door vrouwen en veroorzaakt geen virilisatie

De bovenstaande tabel vat de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de twee steroïden samen. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking tussen de twee steroïden:

Overeenkomsten tussen Dianabol en Anadrol

Laten we eerst eens kijken naar de overeenkomsten tussen de twee steroïden:

Spieromvang en gewichtstoename

Zowel Dianabol en Anadrol zijn in wezen bulking steroïden en dus zijn ze waarschijnlijk leiden tot een toename van zowel lichaamsgewicht en spiermassa. Beide van hen kunnen eigenlijk veroorzaken een bijna soortgelijke gewichtstoename in gebruikers op hun eerste cyclus. Dergelijke gebruikers krijgen meestal 20-30 pond van gewicht in de eerste cyclus zelf.

Echter, ten minste 30% van het gewicht opgedaan is als gevolg van overtollig water vastgehouden in het lichaam. Vaker wel dan niet, gebruikers zijn waarschijnlijk te verliezen dit water gewicht post-cycle of ze op Dianabol of Anadrol. Uiteindelijk zijn ze links met magere spiermassa post-cycle als ze blijven tillen.

Overeenkomsten tussen Dianabol en Anadrol

Sterkte toename

Zowel Dianabol als Anadrol kunnen de sterkte verhogen, maar Anadrol neigt ertoe hier een betere performer te zijn vooral omdat het een DHT of dihydrotestosteron derivaat is, wat een krachtig androgeen is.

Terwijl het is niet ongewoon voor de gebruikers te tillen ten minste 30 pond met Dianabol wanneer het doen van samengestelde oefeningen zoals squats, deadlifts, of bankdrukken, Anadrol kan dit duwen door zo veel als 50 pond in deze samengestelde oefeningen.

Pompen

Nog een andere overeenkomst tussen de twee anabolen is dat ze je kunnen helpen super geweldige pompen te krijgen. De reden daarvoor is dat ze leiden tot een toename van intracellulaire waterretentie en glycogeen.

Maar deze pompen kunnen soms problematisch zijn, vooral als je onderrug overmatig gepompt wordt. Geloof me, dit kan echt pijnlijk zijn. Om dit te voorkomen, moet je tussen de sets langer rusten en ook kalium- en taurinesupplementen gebruiken.

Hoge bloeddruk

Zowel Dbol als Adrol zijn klasse 17 AA steroïden en als zodanig zullen ze waarschijnlijk leverlipase stimuleren, een leverenzym dat je lipidenprofiel negatief beïnvloedt. Met andere woorden, het kan het LDL-cholesterol verhogen en daardoor leiden tot een verhoogde bloeddruk.

Bovendien zijn beide stoffen oestrogeen en leiden ze tot het vasthouden van water in het lichaam. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van het hart, omdat het vasthouden van water het bloed stroperiger kan maken, waardoor de bloedstroom naar de vitale organen vermindert.

Hoge bloeddruk

Lever toxiciteit

Beide stoffen zijn orale steroïden en kunnen ontstekingen en schade aan de lever veroorzaken.

Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Er wordt geadviseerd dat u tijdens de cyclus, 500mg/dag van TUDCA moet nemen om leverontsteking te verminderen.
  • De ALT- en AST-markers zullen tijdens de cyclus waarschijnlijk aanzienlijk stijgen. Ze kunnen echter weer normaal worden zodra u uit de cyclus bent, op voorwaarde dat uw lever verder gezond is.
  • Inname van grotere doses van deze steroïden of inname gedurende te lange periodes kan de kans op leverschade vergroten.

Beide kunnen gynaecomastie veroorzaken

Zowel Dianabol als Anadrol kunnen via verschillende mechanismen tot gynaecomastie leiden.

Terwijl Dianabol testosteron gemakkelijk omzet in oestrogeen, kan het leiden tot het verschijnen van man boobs die enorm gênant kunnen zijn voor mannen.

Anadrol daarentegen aromatiseert niet, maar stimuleert rechtstreeks de oestrogeenreceptoren.

  • Terwijl op Dianabol, is het aanbevolen dat u een AI of aromatase inhibitor omvatten om te voorkomen dat gynaecomastie.
  • AI is niet nuttig in het geval van Anadrol. In plaats daarvan kan een SERM worden gebruikt om de oestrogene effecten rechtstreeks in de borstklieren te stoppen.

Verschillen tussen Dianabol en Anadrol

Trapezius en deltaspier hypertrofie

Anabole steroïden zijn waarschijnlijk leiden tot een enorme transformatie van de deltoids omdat ze een groter aantal androgeen receptoren in hen. Dus, zowel Dianabol en Anadrol zijn waarschijnlijk leiden tot veel spiergroei in zowel uw trapezius en deltoids.

Echter, Anadrol leidt de weg als het gaat om groeiende trapezius en deltoids omdat het is meer androgene in de natuur dan Dianabol. U bent waarschijnlijk te krijgen full-blown 3D schouders met Anadrol.

Verschillen tussen Dianabol en Anadrol

Ernst van de bijwerkingen

Anadrol is een steroïde die wordt verondersteld te zijn krachtiger dan Dianabol waardoor grotere spier en kracht winsten. De bijwerkingen zijn waarschijnlijk ook harder in vergelijking met Dianabol.

  • Anadrol is bekend om te resulteren in hogere verhogingen van de bloeddruk en leverenzymen. Een van de redenen zou kunnen zijn dat typisch Anadrol is genomen in hogere doseringen zoals 50-100mg/dag terwijl Dianabol dosering meestal varieerde tussen 20-40mg/dag.
  • Anadrol is meer androgene in de natuur en dus, androgene bijwerkingen zoals acne vulgaris, mannelijke patroon kaalheid of haaruitval, etc, zijn waarschijnlijk ernstiger dan die veroorzaakt door Dianabol.
  • Terwijl Dianabol kan worden genomen door beginners, Anadrol is een steroïde die is gewoon niet geschikt voor degenen die geen of nul ervaring met steroïden hebben.

Eetlust

Anadrol, zoals hierboven vermeld, is zeer giftig voor de lever. Uw lever is waarschijnlijk gespannen wanneer u op een Androl cyclus en in zelfverdediging, uw lichaam kan verminderen honger om de werklast op de lever te verminderen. Het kan dus leiden tot een onderdrukte eetlust.

Dianabol, aan de andere kant, is minder hepatotoxisch en het is niet ongewoon voor gebruikers om te ervaren precies het tegenovergestelde of een toename van hun eetlust.

Vetverlies

Alle anabole steroïden zijn in wezen vormen van exogene testosteron en aangezien testosteron een krachtig vetverbrandend hormoon is, zullen alle anabole steroïden met inbegrip van Anadrol en Dianabol waarschijnlijk onderhuids vet in je lichaam verbranden.

Aangezien Anadrol is meer androgene dan Dianabol, het verbrandt iets meer vet. Echter, wat je nodig hebt om in gedachten te houden is dat deze verbeterde vet verlies is vaak niet zichtbaar omdat het wordt verborgen als gevolg van overtollige waterretentie in het lichaam (terwijl de gebruiker is op de cyclus).

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden is dat terwijl op een bulking steroïde, bent u waarschijnlijk in een staat van calorie overschot. Het is dus mogelijk voor u om te winnen en vet ook accumuleren. Dat gezegd hebbende, Anadrol is waarschijnlijk een betere performer als het gaat om het minimaliseren van vet winst terwijl in een calorie overschot.

Vanwege zijn vetverbrandende potentieel en de mogelijkheid om spieren op te vullen, wordt Anadrol vaak gebruikt als een snijdende steroïde, vooral door degenen die concurreren in Men’s physique. Om te voorkomen dat waterretentie, dergelijke mannen meestal lager hun natrium inname, omdat het is de combinatie van oestrogeen en matige hoeveelheden natrium die leidt tot extracellulaire water distributie.

Geschiktheid voor vrouwen

Een van de belangrijkste verschillen tussen Dbol en Anadrol is dat terwijl Dianabol niet geschikt is voor vrouwen, zij Anadrol kunnen gebruiken zonder angst voor virilisatie.

Van Dianabol is bekend dat het virilisatie veroorzaakt die leidt tot clitorale hypertrofie, groei van gezichts- en lichaamsbeharing, verdieping van de stem, enz.

Anadrol is een van de weinige anabole steroïden die goed worden verdragen door vrouwen zonder dat zij enig effect van virilisatie ondervinden, zelfs met grotere doses in het bereik van 100-150mg/dag gedurende 30 weken!

De belangrijkste reden is dat Anadrol een lage affiniteit heeft met SHBG of geslachtshormoon-bindende glubuline.

Gerelateerde artikelen:

Anadrol vs Dbol: Welke is de betere steroïde?

Het antwoord op deze vraag hangt vooral af van wat de gebruiker wil bereiken.

Bijvoorbeeld, als u meer kracht of 3D-schouders wilt en als u geen beginner bent, dan is Anadrol een betere keuze voor u.

Anadrol vs. Dbol

Aan de andere kant, als u niet wilt lijden aan haaruitval of andere harde bijwerkingen en toch kunnen winnen spier en kracht dan Dianabol is de steroïde die het beste bij u past.

Ik moet hier vermelden dat wat mannen betreft, Dianabol de voorkeur heeft boven Anadrol omdat het minder ernstige bijwerkingen heeft.

Anadrol, aan de andere kant, is de enige optie voor vrouwen omdat het geen virilization veroorzaakt.

Ten slotte is het nooit een goed idee om zowel Anadrol als Dianabol samen te stapelen omdat het kan leiden tot gevaarlijk hoge waarden van cholesterol en AST en ALT enzymen. Een dergelijke stack moet altijd worden vermeden.

Legaal Dianabol Alternatief

Dianabol is bijna altijd populair geweest bij bodybuilders. Ook al is CIBA jaren geleden gestopt met de productie ervan, veel bodybuilders halen het nog steeds van de grijze markt. Dit is echter een tijdperk waarin je zou moeten kijken naar natuurlijke of legale Dianabol alternatieven zoals D-Bal van Crazy Bulk. Het is geweldig voor het winnen van zowel spieren en kracht en kan ook helpen bij het verbranden van vet. Een van de meest unieke eigenschappen van D-Bal is dat het je kan helpen om spiermassa van hoge kwaliteit te krijgen. Het beste deel is dat het geen nadelige bijwerkingen heeft en kan worden gecombineerd met andere legale steroïden van Crazy Bulk voor nog betere resultaten.

Het wordt geleverd tegen een fractie van de kosten in vergelijking met Dianabol en vereist zelfs geen post-cycle therapie. Je kunt mijn onbevooroordeelde en gedetailleerde D-Bal review bekijken door hier te klikken.

Referenties:

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7153061/
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8785183/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *