Was Rich Piana natuurlijk of aan de steroïden?

Rich Piana was een van de bekendste bodybuilders aller tijden en zijn dood kwam voor velen als een schok. Hij werd er lange tijd van verdacht steroïden te hebben gebruikt, maar de mate waarin hij door die steroïden en drugs werd beïnvloed, kwam pas na zijn dood aan het licht.

Was Rich Piana natuurlijk of aan de steroïden

Hoewel hij toegaf tijdens zijn leven steroïden te hebben gebruikt, waren er bepaalde tekenen die erop wezen dat hij steroïden gebruikte.

Laten we wat dieper in de feiten duiken om uit te vinden wat hij zou kunnen nemen.

Heeft Rich Piana steroïden genomen?

Rich Piana is een van de weinige bodybuilders die schoon schip maakte en toegaf steroïden te gebruiken. Hij heeft in een interview gezegd dat hij al 27 jaar steroïden gebruikt. Nu, dat is een enorme claim voor iedereen om te maken. Natuurlijk, hij had op en af cycli, het nemen van pauzes tussen.

Klik op de video hieronder om te zien wat hij te zeggen heeft over steroïden:

Helaas is Rich Piana in augustus 2017 op 46-jarige leeftijd overleden.

Ook al is bekend dat hij zei dat hij het al meer dan 25 jaar deed en dat hij wist hoe hij de bijwerkingen kon vermijden omdat hij een hoofd vol haar had, geen acnelittekens en een volle taille.

Was Rich Piana natuurlijk of aan de steroïden?

In zijn eigen woorden:

Is dit een weg die je volgens mij moet nemen? Absoluut niet. Maar na 25 jaar anabole steroïden te hebben gebruikt, weet ik duidelijk wat ik doe. Waarom heb ik een volle bos haar? Waarom heb ik geen acne littekens? Waarom heb ik een platte taille? Omdat ik weet wat ik doe. Ik maak hier geen misbruik van.

Het was echter op het moment van zijn dood, dat de volle omvang van zijn steroïdengebruik aan het licht kwam.

Volgens het politierapport van TMZ Sports was een van de meest schokkende waarheden die aan het licht kwam: “Bodybuilder Rich Piana had 20 flessen testosteron.”

Niet alleen dit, hij staat ook bekend om zijn opiaatverslaving. Steroïden, opium en testosteron waren een dodelijke cocktail van drugs die hij zou hebben gebruikt.

Was er enig vroeg bewijs van steroïde gebruik?

Als je naar zijn foto’s kijkt, zul je zien dat de tekenen overal waren en dat hij er helemaal niet natuurlijk uitzag.

Extreem vasculair

Een van de dingen die je niet kunt missen bij het bekijken van zijn foto’s is dat hij extreem vasculair was, wat alleen mogelijk is als je anabole steroïden gebruikt. In feite kun je die aderen zelfs zien als je ontspannen op een bank zit. Dat is niet mogelijk zonder steroïden.

Rich Piana had altijd zichtbare aderen als hij werkte of zich ontspande. Dit bevestigt dat hij doping gebruikte.

Was Rich Piana natuurlijk of aan de steroïden?

Groot borstweefsel

Een van de veel voorkomende problemen met anabole steroïden is dat zij vaak kunnen leiden tot gynaecomastie of vergroting van het borstweefsel bij mannen. Hoewel anabolen het testosteron in je lichaam verhogen, wordt dit testosteron gemakkelijk omgezet in oestrogeen, wat leidt tot een toename van het borstweefsel.

Van Rich Piana is bekend dat hij hierover heeft gesproken in een paar video’s waarin hij heeft gezegd dat hij veel medicijnen moest nemen om dit probleem aan te pakken. Vaker wel dan niet nemen bodybuilders een AI of Aromatase Inhibitor om gynaecomastie te voorkomen.

Dit toont twee belangrijke dingen aan. Ten eerste, hij gebruikte zeker steroïden. Ten tweede was hij niet bereid de steroïden te laten staan om de bijwerkingen ervan te vermijden. Hij was veeleer bereid tot het nemen van medicijnen om de bijwerkingen van steroïden en anabolen te verzachten.

Snel bulken

Een van de belangrijkste redenen waarom bodybuilders steroïden gebruiken, is het verlangen om snel voller te worden met zoveel spieren, wat van nature niet mogelijk is. Als je kijkt naar de foto’s van Rich Piana in zijn begintijd als tiener en jonge bodybuilder, dan zie je dat hij vrij snel bulkte.

Waar men rekening mee moet houden is dat te snel bulken kan leiden tot veel schade aan nieren en lever.

Rich Piana statistieken en prestaties

Rich Piana, geboren op 26 september 1970, was 1 meter 80 lang en woog maar liefst 85 kg.

Rich Piana statistieken en prestaties

Hij won zijn eerste wedstrijd op 19-jarige leeftijd tijdens de Mr. Teen California competitie.

Een paar jaar later won hij Mr. California.

Het is belangrijk om hier te vermelden dat hoewel hij misschien getest is op het gebruik van drugs, hij nooit positief getest is op hetzelfde. Aangezien hij zelf toegaf steroïden te gebruiken, kan men zeggen dat hij erin slaagde zijn cycli zo te timen dat hij niet werd ontdekt.

Hoe op te pompen zoals Rich Piana?

Een van de dingen die Rich Piana lijkt te hebben duidelijk gemaakt in zijn video’s is dat als je wilt bulk-up dan moet je proberen om het gebruik van steroïden te vermijden als je kunt. Natuurlijk, concurrerende bodybuilding is iets dat is diep doordrenkt van het gebruik van steroïden ut niet iedereen is in deze sport voor wedstrijden.

Je moet proberen om spieren te krijgen terwijl je gezond blijft de hele tijd. Dit is de hele essentie van het bouwen van een goed lichaam. En je kunt dat doen met regelmatige training en het verzorgen van je dieet, samen met natuurlijke of gezonde supplementen die geen bijwerkingen hebben.

Hoe op te pompen zoals Rich Piana

Zware training

Terwijl iemand die steroïden gebruikt in maanden kan groeien, moet jij harder werken om dikker te worden terwijl je natuurlijk blijft. Je moet minstens 5 dagen per week trainen voor jaren en jaren om gespierd te worden.

Ook al zul je plateaus ervaren waarin je perioden van geen of weinig groei doormaakt, natuurlijke supplementen kunnen je helpen voorbij deze stadia te komen om je te helpen meer spieren en kracht te krijgen.

Dieet en supplementen

Een van de meest cruciale factoren bij het opbouwen van spieren is je dieet. Als je hard traint in de sportschool, maar niet let op je dieet, dan zul je geen spieren opbouwen. Je moet een harde en intensieve training combineren met de juiste voeding om vooruitgang te boeken. Je hebt veel koolhydraten nodig als energie om te trainen en wei-eiwit om zowel de spiergroei als het herstel te ondersteunen.

Je hebt ook supplementen nodig en gelukkig kun je nu legale steroïden kopen die de echte steroïden nabootsen zonder hun ongewenste bijwerkingen. Dit zijn natuurlijke supplementen gemaakt met biologische ingrediënten en zijn de volgende beste ding om steroïden als het gaat om ofwel bulking of snijden. Wat maakt ze zo aantrekkelijk is dat ze zijn verstoken van bijwerkingen en je hoeft niet een PCT na het gebruik van hen.

U kunt ook proberen en gebruik natuurlijke testosteron booster die wonderen kan doen voor zowel spiermassa en kracht.

Is Rich Piana getest op steroïden?

Hoewel Raich Piana zelf toegaf 27 jaar lang steroïden te hebben gebruikt, is er geen bewijs dat hij is getest bij een van de competitieve evenementen waaraan hij deelnam, zelfs niet als tiener.

Zelfs als dat wel zo was, is er niets dat erop wijst dat hij steroïden gebruikte. Dit kan erop wijzen hoe slecht of ineffectief die testmethoden waren.

Het is ook mogelijk dat hij steroïden gebruikte die op dat moment niet te detecteren waren. Maar niets kan met zekerheid worden gezegd.

Verdict – Was Rich Piana natuurlijk of aan de steroïden?

Absoluut! Rich Piana gaf zelf toe dat hij 27 jaar lang steroïden had gebruikt. Afgezien daarvan zijn er geruchten dat hij steroïden heeft gebruikt.

Maar als jij ook zo groot wilt worden als een prof, dan is het tijd om zijn advies op te volgen en te proberen op natuurlijke wijze groot te worden, zonder ooit steroïden of andere schadelijke stoffen te gebruiken. Er zijn bodybuilders zoals Connor Murphy, Trysten Lee, Chris Bumstead, Jeff Nippard, etc., die op natuurlijke wijze zijn opgebold.

Met regelmatige training en een goed dieet in combinatie met natuurlijke supplementen kun je opgroeien als een pro.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *