Beste SARMs voor Crossfit

Laten we eerlijk zijn – je bent bang om steroïden te nemen omdat de bijwerkingen verschrikkelijk zijn en ze overduidelijk illegaal zijn! Er is echter misschien een veiligere en veel eenvoudigere oplossing om je er doorheen te slaan – SARMs. SARM’s zijn een veiliger alternatief voor sporters met geweldige resultaten, maar niet alle SARM’s geven je de resultaten die je nodig hebt.

Alle SARM’s zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere. In de volgende 5-10 minuten ga ik uitsplitsen welke SARMs het beste zijn voor jouw Crossfit reis en de beste resultaten zullen opleveren.

Beste SARM's voor Crossfit

Wat zijn de beste SARM’s voor Crossfit?

 • De beste SARM’s voor Crossfit zijn  CardarineOstarine, en  YK-11
 • De beste SARM voor vrouwelijke crossfitters is Andarine

SARM’s voor crossfitters

SARM’s of Selective Androgen Receptor Modulators zijn zeer specifieke verbindingen die worden gebruikt om dezelfde resultaten te behalen als hun steroïde neven, maar dan zonder de vele nadelen. Steroïden hebben vaak een groot effect op kracht en vermogen, maar ten koste van cardiovasculaire capaciteiten.

Een hoge bloeddruk, cholesterol en hoge oestrogeenspiegels helpen niet echt als je een 400 meter sprint moet doen. SARM’s fungeren op zich als een mooi medium, waarbij je een aantal van de voordelen krijgt met veel minder bijwerkingen.

Door de effecten van het mannelijke hormoon testosteron na te bootsen, kunnen SARMs helpen bij spiergroei, krachttoename en misschien zelfs uithoudingsvermogen. Door deze voordelen kunnen SARM’s een geweldig alternatief zijn voor steroïden, omdat ze niet hetzelfde effect hebben op het cardiovasculaire systeem.

Sommige van de huidige kennis suggereert zelfs dat SARM’s positieve effecten zouden kunnen hebben op onderwerpen als insulinegevoeligheid, triglyceriden en zelfs cardiovasculaire capaciteiten.

Wat zijn SARM’s?

SARM’s zijn verbindingen die zijn ontwikkeld om de voordelen van steroïden te hebben, zonder de harde bijwerkingen van steroïden – met name minder androgene bijwerkingen. Als je een steroïde inneemt, zoals testosteron, binden de nieuwe androgenen zich aan al het weefsel in het lichaam.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn SARMs selectief in waar de Androgenen effectief zijn en om die reden hebben ze meestal veel minder bijwerkingen dan steroïden. Individuele SARM’s hebben individuele acties en originele doeleinden zoals het bestrijden van kanker of het bestrijden van de effecten van spierverlies door HIV.

Sinds hun ontwikkeling in de jaren 90 is ontdekt dat SARM’s specifieke effecten hebben bij gebruik in specifieke doses, iets wat sporters begonnen op te merken en waar ze baat bij hadden.

Hoe werken SARM’s?

Je lichaam heeft iets dat Androgeen Receptoren wordt genoemd. Deze receptoren kunnen, wanneer ze geactiveerd worden door een SARM, een signaal afgeven en veranderingen teweegbrengen in je biologie en DNA, zodat je meer spieren kunt opbouwen, meer vet kunt verliezen of meer kracht kunt opbouwen. SARM’s kunnen de eiwitsynthese stimuleren – een mooie manier om te zeggen “het vermogen om spieren op te bouwen” en kunnen de stikstofretentie verhogen, wat betekent dat je gemakkelijker spieren behoudt wanneer je een calorietekort hebt.

SARMs activeren Androgeen Receptoren op een veel veiligere manier dan steroïden dat doen. SARMs zijn ontwikkeld om testosteron (en testosterongederivaten) in het lichaam na te bootsen zonder de enorme bijwerkingen. SARMs kunnen zelfs de botdichtheid verhogen, hart- en vaatwaarden verbeteren en misschien zelfs cholesterol bestrijden. Natuurlijk zijn dit slechts enkele van hun toepassingen voor jou en mij, ze zijn echt ontwikkeld voor medisch gebruik.

Voordelen van SARM’s

Afhankelijk van voor welke SARM je kiest, kunnen de voordelen sterk variëren. Verschillende SARM’s hebben grote effecten op spieropbouw, zoals Testostolone, en zijn zeer heilzaam in combinatie met een calorieoverschot en een plan voor weerstandstraining.

Andere SARM’s zijn zeer gunstig voor vetverlies, zoals Cardarine, dat niet alleen kan helpen bij het mobiliseren van lipiden, maar ook het slechte gevoel kan verlichten dat gepaard gaat met een diepe snee. Andere voordelen zijn spierbehoud bij een calorietekort, verhoogde eiwitsynthese en misschien verhoogde cardiovasculaire capaciteiten.

Zijn SARM’s legaal?

Uiteraard is je locatie de belangrijkste bepalende factor over de legaliteit van iets en ik dring er bij je op aan om de wet in je eigen land niet te overtreden. Als je mee wilt doen aan een sport die wordt gereguleerd door het WADA (World Anti-Doping Agency), dan moet je weten dat alle SARM’s te allen tijde op hun verboden lijst staan.

Omdat SARMs je een extra voordeel kunnen geven ten opzichte van je leeftijdsgenoten, is het voor sporters niet legaal om deze stoffen te gebruiken. Omdat SARM’s niet zijn getest en goedgekeurd voor menselijke consumptie, is het illegaal om deze stoffen te kopen of verkopen als voedingssupplementen of voor menselijke consumptie. Het is dus alleen legaal om ze te verkopen of kopen als onderzoekschemicaliën.

Wie moet SARM’s gebruiken?

Uiteraard kan ik je niet opdragen iets te gebruiken, maar ik kan wel het type persoon aanwijzen dat beter GEEN SARM’s kan gebruiken. SARM’s zijn niet een soort wondermiddel, het is geen magische pil of succesformule die je op magische wijze een deadlift van 600 pond, een éénarmige pullup of een betere 400 meter sprint oplevert.

Als je je niet al houdt aan een streng dieet en trainingsregime, dan zijn SARM’s niets voor jou. SARM’s moeten dienen als kers op een al erg vochtige taart en zullen niet zo’n groot verschil maken als je sportschoolprofessional zegt. SARM’s zijn niet zo sterk als steroïden en ik ken genoeg mannen die aan de sapjes zitten en nog steeds zwak zijn en er niet beter uitzien dan 3 maanden geleden.

Hoe gebruik je SARM’s?

Zoals met de meeste dingen in het leven is het beter om klein te beginnen en je op te werken naar een grotere dosis en een grotere cyclus. De reden hiervoor is dat mensen de neiging hebben om te denken “Meer is beter”, wat misschien waar is, maar samen met meer gebruik komen er meer bijwerkingen. Dus, iets wat ik vaak prediken is “Zo veel als nodig is, maar zo weinig mogelijk”.

SARM cycli moeten tussen de 8 – 12 weken lang zijn, met beginners die naar 8 weken luchten, tussenpersonen op 10 weken, en meer ervaren gebruikers die 12 weken lange cycli proberen. Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat je een bepaalde verbinding kunt uitvoeren voor een cyclus voordat je het combineert met een andere verbinding, want als het ongelukkige gebeurt en je reageert slecht op een verbinding en je gebruikt twee nieuwe – hoe weet je welke je verdriet doet?

Tot slot vergeten mensen vaak het gebruik van een PCT (Post Cycle Treatment) van 3 weken, wat cruciaal is afhankelijk van welke SARM’s je nam, welke dosering en hoe lang.

Vormen van SARM’s?

Zoals bij de meeste medicijnen, bestaan SARM’s niet alleen in één vorm. Er bestaan verschillende middelen, allemaal met hun nadelen en voordelen.

Injecteerbare SARM’s

Het grote voordeel van het injecteren van een verbinding via het orale medium is natuurlijk de verhoogde biologische beschikbaarheid. Door de verbinding intramusculair te injecteren kan het lichaam er meer van gebruiken, omdat het overleven van de maag de biologische beschikbaarheid van de verbinding verlaagt.

Intramusculaire injecties hebben blijkbaar ook niet zoveel invloed op de HDL-cholesterolwaarden. De bijwerkingen blijven redelijk vergelijkbaar in vergelijking met de orale SARM, maar aangezien je de huid doorboort om de spier te bereiken, is er een duidelijk risico op infectie en moet er goed op de hygiëne worden gelet.

Sommige injecteerbare SARM’s zijn onder andere Ostalone, een aangepaste versie van Ostarine genaamd Follitonic en een aangepaste versie van YK-11 genaamd Cardiolone.

SARM-capsules of -tabletten

Orale SARM capsules of tabletten hebben het grote voordeel dat ze handig zijn. Ze hebben niet het gevaar van een infectie door een injectie en je hebt het voordeel dat de capsule of tablet al perfect gedoseerd is door iemand anders.

Dat is echter ook het probleem. Sommige SARM’s worden niet ethisch verantwoord geproduceerd en je loopt het risico dat je niet de dosis neemt waarvan je denkt dat je die neemt. Een ander nadeel is dat elke SARM die je oraal inneemt eerst door de darmen moet, waardoor de biologische beschikbaarheid lager is en je dus minder waar voor je geld krijgt.

Vloeibare SARM’s

Vloeibare SARM’s zijn het populairste medium voor de verbinding en zijn ook een van de gemakkelijkste manieren om te doseren. Flessen worden geleverd met een druppelaar voor nauwkeurig doseren. Een groot nadeel is dat SARM’s vreselijk smaken – drink het met vruchtensap of frisdrank. Je zult het nodig hebben.

Beste SARM’s voor Crossfit – Uitgelegd

Laten we eens kort kijken naar een aantal van de beste SARM’s voor Crossfit:

#1. Cardarine

Cardarine of GW-501516 is technisch gezien helemaal geen SARM. Omdat Cardarine eigenlijk een Peroxisome Proliferator-Activated Receptor of PPAR is, staat het niet bekend als een Selective Androgen Receptor Modulator of SARM. Het werd begin jaren ’90 ontwikkeld en had als hoofddoel om verschillende vormen van kanker te behandelen en misschien zelfs om het LDL-cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen.

Het is aangetoond dat Cardarine helpt bij vetverlies, niet alleen door het vetverlies zelf te versnellen, maar ook door energie en een gevoel van lusteloosheid te geven om het normale gevoel van lusteloosheid tegen te gaan bij een groot calorietekort. Door zich te richten op androgeenreceptoren die helpen de glucosemetabolisatie in de spierweefsels te stimuleren, zorgt Cardarine ervoor dat glucose niet als vet wordt opgeslagen.

Dit zou een nuttige SARM kunnen zijn om te gebruiken als Crossfitter, omdat minder lichaamsvet en een beter cholesterolgehalte gunstig zijn voor cardio- en op lichaamsgewicht gebaseerde bewegingen.

Cardarine staat ook bekend als een PPAR-agonist (Peroxisome proliferator-activated receptor). Deze receptoren bevinden zich op verschillende plaatsen in het lichaam, waaronder in de spieren. Cardarine bindt zich aan PPAR en heeft meerdere effecten, zoals vermindering van het glucosemetabolisme, bevordering van vetverlies en verbetering van het uithoudingsvermogen.

Cardarine verbetert de vetstofwisseling, wat betekent dat het de snelheid versnelt waarmee je lichaam opgeslagen lichaamsvet opneemt en omzet in energie. Bodybuilders gebruiken dit supplement vaak als ze zich voorbereiden op een wedstrijd, omdat het heel goed past in een cutstack.

Cardarine blijkt het schadelijke LDL-cholesterol te verlagen en het gezonde HDL-cholesterol te verhogen.

Dat betekent dat het middel mensen mogelijk kan helpen om hartaanvallen, hart- en vaatziekten, beroertes, verstopte slagaders en nog veel meer te voorkomen. Het komt zelden voor dat prestatiebevorderende medicijnen daadwerkelijk de gezondheid en het welzijn van hart en bloedvaten bevorderen, maar dat is precies wat Cardarine lijkt te doen, waardoor het erg populair is.

Cardarine (GW-501516) Overzicht

 • Belangrijkste voordelen – uithoudingsvermogen en vetverlies
 • Komt voor in de vorm van – Vloeistof, Poeder
 • Gemiddelde kosten – $60
 • Bijwerkingen – Leververgiftiging, maagpijn
 • Gevaren – Leververgiftiging
 • Beste Stack – MK-677 / Testolon / LGD 4033
 • PCT ijsvorming – Nee
 • Geschikt voor – Mannen en vrouwen

Wil je de beste legale en natuurlijke SARM voor Crossfit?

c-dine 501516

C-Dine 501516 van Crazy Bulk is een 100% natuurlijke en legale SARM die je online kunt bestellen.

Het is samengesteld met natuurlijke ingrediënten en bootst de voordelen van Cardarine na zonder de negatieve bijwerkingen.

Het kan helpen vet te verbranden, kracht te vergroten, uithoudingsvermogen te verbeteren en herstel te versnellen zonder angst voor leververgiftiging of maagpijn.

Dit supplement is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan gestapeld worden met andere legale SARM’s van Crazy Bulk voor nog betere resultaten.

C-Dine 501516 van Crazy Bulk:

 • Verbrandt snel vet
 • Verbetert de spierdefinitie
 • Verhoogt het uithoudingsvermogen
 • Uitstekend voor crossfitters
 • Heeft geen bijwerkingen

#2. Ostarine

Ostarine werkt als een normale SARM, door zich te richten op de androgeenreceptoren in het lichaam en zich daaraan te binden. Deze gebonden receptoren zullen communiceren om groter te worden, en dat is precies wat je wilt. Ostarine kan niet alleen de spiermassa vergroten, maar kan ook helpen bij vetverlies.

Daarom zou het een goede SARM kunnen zijn om te gebruiken als Crossfitter, omdat een betere verhouding tussen kracht en gewicht helpt bij elk evenement. Ostarine heeft ook het extra voordeel dat het net als steroïden spiergroeipotentieel biedt, maar het heeft niet de stereotiepe bijwerkingen zoals androgene bijwerkingen of levertoxiciteit.

Ostarine is een oraal actieve, niet-steroïde selectieve androgeenreceptormodulator (SARM ).

Het wordt beschouwd als de beste SARM voor beginners en het wordt het meest gebruikt tijdens de bulking- en recomp-fase.

In een dubbelblind placebogecontroleerd fase II klinisch onderzoek van 12 weken met 120 gezonde oudere mannen en postmenopauzale vrouwen, werd aangetoond dat ostarine de spierkwesties aanzienlijk deed toenemen en de fysieke functie en insulinegevoeligheid verbeterde.

Ostarine bindt zich selectief aan eiwitten in het lichaam die androgeenreceptoren worden genoemd. Wanneer het zich bindt aan het androgene eiwit, geeft het de boodschap door dat het groter moet worden.

In tegenstelling tot anabole steroïden zet Ostarine niet om in oestrogeen of DHT. [studie]

Ostarine is legaal, maar alleen voor onderzoeksdoeleinden. Het is niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) en kan daarom niet worden verkocht als voedingssupplement.

Overzicht Ostarine MK 2866

 • Belangrijke voordelen – Spiergroei, krachttoename, vetverlies
 • Komt voor in de vorm van – Vloeistof, Poeder
 • Gemiddelde kosten – $55
 • Bijwerkingen – Maagpijn, hoofdpijn, cholesterolverhoging, leverbelasting en hoge bloeddruk
 • Gevaren – Leververgiftiging
 • Beste Stack – MK-677 / Cardarine / RAD 140
 • PCT ijsvorming – Ja
 • Geschikt voor – Mannen en vrouwen (lagere dosis)

Wil je de beste legale en natuurlijke SARM voor Crossfit (als beginner)?

Osta 2866

Osta 2866 is een geweldig alternatief voor Ostarine MK 2866. Het is samengesteld met natuurlijke ingrediënten en bootst de voordelen van Ostarine na, terwijl het alle negatieve effecten wegneemt.

Als je een beginner bent en voor het eerst SARM’s wilt proberen, is Osta 2866 de beste optie voor jou. Het kan je helpen geweldige resultaten te behalen. Het kan helpen om je uithoudingsvermogen te vergroten en vet te verbranden.

Daarnaast kan het je helpen om magere kwaliteitsspieren te krijgen zonder bijwerkingen. Het is een goede keuze voor crossfitters.

In tegenstelling tot Ostarine krijg je er geen maagpijn, hoofdpijn, cholesterolverhoging, leverbelasting of hoge bloeddruk van.

Osta 2866 van Crazy Bulk:

 • Verhoogt het natuurlijke testosteron
 • Is geweldig voor spiergroei
 • Verhoogt kracht en uithoudingsvermogen
 • Helpt over plateaus heen
 • Heeft geen bijwerkingen
 • Kan worden gestapeld met andere legale SARM’s van Crazy Bulk

#3. YK-11 Myostine

YK-11, ook bekend als Myostine, heeft het vermogen om de activiteit van myostatine te remmen, een eiwit dat spiergroei tegengaat. Dit maakt het een extreem krachtige spier- en krachtversterker.

YK-11 heeft een geometrische structuur die erg lijkt op die van anabole steroïden. Sommige mensen geloven zelfs dat het een synthetische steroïde is die verkeerd gelabeld is als een SARM.

Het werd voor het eerst bestudeerd door een Japanse onderzoeker met de naam Yuichiro Kanno in 2011.

YK11 is een synthetisch steroïde gecategoriseerd als een Selectieve Androgeen Receptor Modulator (SARM), ontworpen om selectief androgeenreceptoren in skeletspieren en botten in te schakelen, waardoor de anabole effecten van testosteron worden nagebootst met minimale systemische bijwerkingen geassocieerd met conventionele anabole steroïden.

Deze specificiteit maakt YK11 bijzonder intrigerend voor zowel therapeutische toepassingen als voor bodybuilding.

Een primair voordeel van YK11 ligt in het vermogen om de spiermassa en spierkracht aanzienlijk te vergroten door een efficiëntere spiercelgroei te bevorderen dan endogeen testosteron, waardoor gebruikers fitnessdoelen sneller kunnen bereiken.

Bovendien wordt verondersteld dat  YK11 een positieve invloed heeft op  gezondheid van het bot door de botdichtheid te vergroten, wat potentiële voordelen biedt bij de preventie van fracturen en osteoporose.

Het werkingsmechanisme van  YK11 omvat de remming van myostatine, een groeidifferentiatiefactor die een cruciale rol speelt bij het reguleren van spiermassa.

Inhibitie van myostatine door YK11 zou individuen theoretisch in staat kunnen stellen om hun genetische grenzen in spierontwikkeling te overschrijden. Deze eigenschap van  YK11 is van bijzonder belang voor de wetenschappelijke gemeenschap en fitnessenthousiastelingen die streven naar maximale spiertoename.

Ondanks de veelbelovende eigenschappen is het van het grootste belang om te erkennen dat  YK11, net als alle SARM’s, zich nog steeds in de onderzoeksfase bevindt en dat het volledige veiligheidsprofiel nog niet is vastgesteld.

Toekomstige gebruikers moeten voorzichtig zijn, rekening houdend met de mogelijkheid van bijwerkingen en het huidige gebrek aan wettelijke goedkeuring voor toepassing bij mensen.

Overzicht YK-11

 • Belangrijke voordelen – Verbeterde spiermassa en krachtbeendichtheid verbetering, potentieel voor myostatineremming waardoor genetische spiergroeigrenzen kunnen worden overschreden
 • Komen in de vorm van – Orale tabletten
 • Cycluslengte – 8 weken
 • Gemiddelde kosten – $65
 • Bijwerkingen – Mogelijke levertoxiciteit, veranderingen in cholesterolspiegels, hormonale onevenwichtigheden
 • Gevaren – Gebrek aan veiligheidsgegevens op lange termijn, mogelijk aanzienlijke verstoring van de hormoonhuishouding
 • Beste Stack – Cardarine / LGD 4033 / RAD 140
 • PCT ijsvorming – Debat bestaat; sommigen suggereren PCT om de effecten op het endocriene systeem te verminderen, hoewel niet iedereen het daarmee eens is.
 • Geschikt voor – Primarily used by men due to the risk of virilization in women; women should proceed with caution if considering use

Wil je YK-11 legaal krijgen?

YKBulk from Brutal Force is one of the best legal and natural alterative to YK-11. It not only mimics YK-11 but is also free of all sort of negative side effects.

It can help supercharge your workouts since it can boost your energy levels amazingly. In addition to this, it is great for gaining muscle too.

It can double up your strength very quickly and can also help you recover faster.

Unlike the real YK-11 is does not change your cholesterol levels and neither does it lead to a hormonal imbalance in your body. It is not toxic to the liver.

YK-11 van Brutal Force:

 • supercharges your workout
 • increases strength
 • is great for muscle gains
 • speeds up recovery
 • has no side effects
 • can be stacked with other legal SARMs from Brutal Force

#4. Beste SARM voor vrouwelijke crossfitters – Andarine

Andarine werd oorspronkelijk ontwikkeld als een methode om spierverlies als gevolg van ziekte te beheersen. De werking lijkt veel op die van testosteron, alleen zonder de negatieve bijwerkingen. Andarine kan de spiermassa en botdichtheid vergroten; en als leuke bonus induceert het vetverlies door de lipoproteïnelipasespiegel (LPL) in het lichaam te verlagen.

Andarine is dus een goede SARM door het gebruik niet alleen te beperken tot spieropbouwende fases, maar kan ook worden gebruikt om te helpen bij een vetverliesfase door het behoud van spieren te bevorderen en de mogelijkheden voor vetverlies te vergroten.

Veiligste SARM voor kracht

Andarine, bekend onder de ontwikkelingscodenamen GTx-007 en S-4, komt naar voren als een opmerkelijke onderzoeksselectieve androgeenreceptormodulator (SARM) die zorgvuldig is gemaakt door GTX, Inc. 

Andarine wordt gepositioneerd voor mogelijke toepassingen bij de behandeling van spieratrofie, osteoporose en goedaardige prostaathypertrofie (BPH) en onderscheidt zich op het gebied van veiligste SARM’s.

In tegenstelling tot traditionele anabole steroïden heeft Andarine een anabole activiteit die vergelijkbaar is met testosteron, terwijl het de onderdrukking van luteïniserend hormoon (LH) of follikelstimulerend hormoon (FSH) vermijdt;

Deze kenmerkende eigenschap onderscheidt Andarine, waardoor het een verhoogde spier- en botmassa bevordert zonder de typische nadelen die geassocieerd worden met anabolen, waardoor het een uitblinker is in de categorie van veiligste SARMS.

In zijn rol als snijmiddel toont Andarine zijn effectiviteit bij vetverlies door actief het lipoproteïnelipaseniveau (LPL) te verlagen en het vasthouden van water tegen te gaan.

Naast zijn bijdrage aan vetverlies, dient Andarine als een betrouwbare beschermer van de zuurverdiende spiermassa tijdens het cutten en biedt het de mogelijkheid voor het verwerven van vetvrije spiermassa;

Overzicht Andarine S4

 • Belangrijke voordelen – VMusculaire groei, krachttoename, vetverlies
 • Komen in de vorm van – Vloeistof, Poeder
 • Cycluslengte – 6-8 weken
 • Gemiddelde kosten – $60
 • Bijwerkingen: gezichtsproblemen, hoofdpijn en leververgiftiging
 • Gevaren – Leveratoxiciteit
 • Beste Stack – MK-677 / Cardarine / RAD 140
 • PCT ijsvorming – Ja
 • Geschikt voor – Mannen


Natuurlijk alternatief voor Andarine S4

Andarine is een populaire SARM die vaak wordt gebruikt door bodybuilders om hen te helpen de gewenste snijresultaten te krijgen. Net als bij de meeste andere SARM’s is er echter weinig bekend over de bijwerkingen.

BrutalForce-ANDALEAN-small

Als je ripped wilt worden en overtollig lichaamsvet wilt verbranden, raad ik je aan om een natuurlijk alternatief te proberen, zoals Andalean van Brutal Force.

Het is samengesteld met natuurlijke ingrediënten en kan je helpen uitstekende snijresultaten te krijgen.

Het is een snelwerkende formule die kan helpen snel vet te verbranden. Het kan ook helpen de spiermassa te vergroten en kan je helpen sneller te herstellen.

Het mooie van dit supplement is dat het geen negatieve bijwerkingen heeft.

Het kan worden gestapeld met andere legale SARM’s van Brutal Force voor betere en snellere resultaten

Klik op de knop hieronder om de officiële website te bekijken.

Veroorzaken SARM’s Roid Rage?

Roid rage is een veel voorkomend verschijnsel bij mensen die anabole steroïden gebruiken, en zelfs bij mannen met een laag testosterongehalte. De reden hiervoor is onduidelijk, maar kleine onderzoeken hebben aangetoond dat gebruikers van steroïden over het algemeen prikkelbaarder en agressiever zijn; dit geldt echter niet voor alle gebruikers.

Bepaalde verbindingen zoals Halotestin zijn berucht om hun agressie (en dat is precies waar het voor wordt gebruikt), terwijl Trenbolone erom bekend staat dat het gebruikers veel asocialer maakt. Net als het Captain America-sap vermenigvuldigen steroïden wat er is. Als je een eikel bent voordat je gebruikt, dan ben je nu een grotere eikel.

Omdat SARM’s niet op testosteron zijn gebaseerd en niet de stereotype bijwerkingen van testosteron hebben, is het veilig om aan te nemen dat SARM’s geen roid rage veroorzaken. Van bepaalde SARM’s, zoals YK-11, is echter bekend dat ze agressie kunnen vergroten.

Zijn SARM’s verboden in Crossfit?

Ja. In 2017 werd een individu getest op SARM’s en werd zijn podiumplaats afgenomen en verboden.

Welke SARM is goed voor cardio?

Vaker wel dan niet leidt het gebruik van testosteron of van testosteron afgeleide stoffen tot een verhoging van het cholesterolgehalte en de bloeddruk en een definitieve afname van het cardiovasculaire vermogen. Van SARM’s zoals Cardarine is echter aangetoond dat ze je cholesterolgehalte verbeteren. Ostarine heeft wat anekdotisch bewijs ter ondersteuning van het idee dat het je uithoudingsvermogen kan verbeteren.

Heb je een PCT nodig na een SARM-cyclus?

Een PCT of Post Cycle Treatment is een protocol met bepaalde stoffen om de hormonale gevolgen van het gebruik van een SARM of steroïde op te vangen. Vaker wel dan niet, omgaan met de waarschijnlijkheid van verhoogde oestrogeen- en verminderde testosteronproductie. Bepaalde SARM-cycli vereisen inderdaad een PCT-protocol, vooral krachtigere SARM’s zoals Ostarine. Lees dit artikel voor meer informatie over PCT.

Vergelijkbare berichten