Beste SARMs voor beginners

Als het gaat om het gebruik van prestatiebevorderende middelen om spieren op te bouwen, kun je het maar beter behandelen zoals Andrew Tate met zijn imago omgaat. Houd het veilig en verstandig… nee, wacht, dat slaat nergens op.

Hoewel deze medicijnen werden ontwikkeld om spierverslindende ziekten te behandelen, is het medische gebruik ervan afgenomen en kunnen individuen zoals jij en ik nu onderzoek doen.

beste sarms voor beginners

SARM’s zijn er in overvloed online en met zo veel om je te helpen met spiertoename of het verminderen van lichaamsvetmassa, welke zijn het beste? Wat zijn de beste SARM’s voor beginners?

Nou, terwijl jij je kip met rijst naar binnen kauwt, zal ik uitleggen hoe wij deze situatie zouden aanpakken en de beste op de markt vinden.

Wat zijn de beste SARM’s voor beginners?

Er zijn nogal wat SARM’s op de markt die allemaal een ander effect hebben op het menselijk lichaam. Sommige verhogen het groeihormoon, andere binden zich aan androgeenreceptoren en weer andere werken gewoon niet (echt niet).

We moeten kijken naar effectiviteit, kosten, bijwerkingen en hoe ze je op de lange termijn zullen beïnvloeden. Met dat alles gezegd en gedaan, laten we eens kijken naar de beste SARM’s voor beginners.

KarakteristiekMK-677MK 2866SR 9009Andarine S4Ligandrol
Spiertoenametickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktick
Vetverliesticktickticktickticktickticktickticktick
Krachttoenametickticktickticktickticktickticktickticktickticktick
Risico op bijwerkingenticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktick
Herstelsnelheidtickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktick
Verbetering van botdichtheidtickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktick
Verhoogde weerstandtickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktick
Onderdrukkingsniveautickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktick
Halfwaardetijdtickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktick
Voor beginnerstickticktickticktickticktickticktickticktickticktickticktick

#1. Beste SARM voor beginners – Verhoogt het groeihormoon: MK 677

MK 677 wordt vaak gegroepeerd met SARM’s terwijl het in werkelijkheid helemaal geen SARM is. Gewone SARM’s binden zich aan de Androgeen Receptoren in het spierweefsel (en ook in het botweefsel) om een toename van de spiereiwitsynthese te veroorzaken.

MK 677 is echter een groeihormoonsecretagoog, wat betekent dat het helemaal niet samenwerkt met de Androgeenreceptoren, maar alleen zorgt voor een verhoogde afgifte van menselijk groeihormoon (HGH) uit je eigen hypofyse.

Verhoogd HGH kan leiden tot meer vetverlies [studie], en spiertoename, en zelfs de algehele levenskwaliteit verbeteren.

Omdat MK 677 geen enkele interactie heeft met het endocriene systeem, is het de “SARM” met de minste bijwerkingen, waardoor MK 677 een zeer veilige SARM is en geweldig voor beginners.

Voordelen

 • Verhoogd vetverlies
 • Verbetert de vetvrije lichaamsmassa
 • De verhoogde insuline-achtige groeifactor kan leiden tot beter haar en een betere huid

Nadelen

 • Misbruik van de stof kan leiden tot insulineresistentie
 • Misbruik van de stof kan leiden tot oedeem

Wilt U MK 677 legaal kopen?

MK 677 is geweldig voor het verhogen van HGH in je lichaam, wat kan helpen bij het stimuleren van spiergroei en het stimuleren van je metabolisme, zodat je lichaam beter in staat is om vet te verbranden.

Het kan ook helpen het herstel te versnellen. Er kunnen echter een paar MK 677 bijwerkingen optreden als gevolg van overmatig gebruik van dit middel.

Een van de beste manieren om alle voordelen van MK 677 te ervaren zonder enige bijwerkingen, is door een natuurlijk alternatief te gebruiken zoals Ibuta 677 van Crazy Bulk, dat MK 677 nabootst zonder enige negatieve bijwerkingen.

Ibutalean kan helpen de spiergroei te vergroten. Het beste deel is dat het kan helpen snel vet te verbranden, zodat het je kan helpen magere en hoogwaardige spiermassa te krijgen.

Het kan ook zorgen voor een snelle genezing, zodat je snel kunt herstellen na een training.

Ibuta 677
Ibuta 677

Specificaties

 • Bootst MK 677 na
 • Bevordert spiergroei
 • Versnelt vetverbranding
 • Geschikt voor snel herstel
 • Geen bijwerkingen
 • Geschikt voor mannen en vrouwen
 • Komt met een volledige geld-terug garantie

#2. Beste SARM voor beginners (minste bijwerkingen) – Ostarine MK 2866

Ostarine MK 2866 is een van de SARMs waar mensen dol op zijn vanwege de mildheid. Niet alleen veroorzaakt deze SARM niet echt bijwerkingen, maar je zult ook een geleidelijke winst zien in plaats van een opgeblazen gevoel.

Ostarine MK 2866 is de SARM met het meeste onderzoek achter de naam, en degene waar de meeste mensen mee beginnen. Uit onderzoek is gebleken dat deze SARM je kan helpen om wat ongewenst vet te verbranden terwijl je spieren opbouwt, zonder echte bijwerkingen [studie]. Het is ook een uitstekende SARM om het uithoudingsvermogen te vergroten.

Voor degenen die zich ernstig zorgen maken over de veiligheid: Ostarine kan brandend maagzuur en misselijkheid veroorzaken als je het middel ver boven de aanbevolen doses misbruikt.

Dit is de Selective Androgen Receptor Modulator waar de meeste mensen in het begin naar grijpen om anabolisme te stimuleren, en kan je intensieve krachttraining op meer dan één manier helpen.

Meer over Ostarine

Ostarine is een oraal actieve, niet-steroïde selectieve androgeenreceptormodulator (SARM ).

Het wordt beschouwd als de beste SARM voor beginners en het wordt het meest gebruikt tijdens de bulking- en recomp-fase.

In een dubbelblind placebogecontroleerd fase II klinisch onderzoek van 12 weken met 120 gezonde oudere mannen en postmenopauzale vrouwen, werd aangetoond dat ostarine de spierkwesties aanzienlijk deed toenemen en de fysieke functie en insulinegevoeligheid verbeterde. [studie]

Ostarine bindt zich selectief aan eiwitten in het lichaam die androgeenreceptoren worden genoemd. Wanneer het zich bindt aan het androgene eiwit, geeft het de boodschap door dat het groter moet worden.

In tegenstelling tot anabole steroïden zet Ostarine niet om in oestrogeen of DHT. [studie]

Ostarine is legaal, maar alleen voor onderzoeksdoeleinden. Het is niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) en kan daarom niet worden verkocht als voedingssupplement.

Overzicht Ostarine MK 2866

Belangrijkste voordelenSpiergroei, krachttoename, vetverlies
Komt in de vorm vanVloeistof, Poeder
Cycle duration6-7 weken
BijwerkingenMaagpijn, hoofdpijn, cholesterolverhoging, leverbelasting en hoge bloeddruk
GevarenHepatotoxiciteit
Beste stapelMK-677 / Cardarine / RAD 140
PCT vereistJa
Geschikt voor mannen/vrouwenMannen en vrouwen (lagere dosis)

Voordelen

 • Beter herstel
 • Verbeterd vetverlies
 • Enorme spiertoename

Nadelen

 • Maagpijn
 • Hoofdpijn
 • Lever toxiciteit
 • Hypertensie
 • Cholesterol

Wilt u Ostarine legaal krijgen?

Zoals hierboven vermeld, is Ostarine niet goedgekeurd door de FDA voor menselijke consumptie. Bovendien is het illegaal om het te gebruiken voor bodybuilding.

In zo’n geval kun je het beste kiezen voor een legaal en 100% natuurlijk alternatief zoals Osta 2866 van Crazy Bulk. Dit is een supplement dat niet alleen Ostarine MK 2866 nabootst, maar ook vrij is van allerlei negatieve bijwerkingen.

Osta 2866 is uitstekend voor spiergroei. Het kan ook helpen om je kracht te vergroten, zodat je zwaarder en langer kunt tillen. Het kan ook helpen om je testosteronniveau op natuurlijke wijze te verhogen.

Osta 2866 heeft geen nadelige bijwerkingen en je hebt geen PCT nodig. Het kan gestapeld worden met andere legale SARM’s van Crazy Bulk voor betere en snellere resultaten.

Osta 2866
Osta 2866

Specificaties

 • Bootst Ostarine MK 2866 na
 • Uitstekend voor spiergroei
 • Verhoogt testosteron op natuurlijke wijze
 • Verbetert kracht
 • Versnelt het herstel
 • Geen bekende bijwerkingen
 • Wordt geleverd met een volledige geld-terug garantie

#3. Beste SARM voor beginners (herstel) – Stenabolic SR9009

Stenabolic is een andere “SARM” die in werkelijkheid geen SARM is. Stenabolic staat bekend als een REV-ERB en verhoogt de Rev-ErbA affiniteit in ons lichaam.

Stenabolic is niet een van de populairdere SARM’s, en de reden hiervoor is dat het eigenlijk helemaal niet hormonaal is – het veroorzaakt helemaal geen downregulatie van testosteron. Dit betekent ook dat er geen PCT nodig is en geen testosteronvervangingstherapie. Dit maakt het een goede SARM voor cutten of vetverbranding.

Waarom zou je meer Rev-ErbA willen? Nou, het kan de lipolyse verhogen, de adipogenese verminderen en de ontstekingsreacties van het lichaam verbeteren [studie].

Dus niet alleen zal Stenabolic de hoeveelheid vet die je verliest verhogen en spierafbraak tegengaan, sommigen zeggen zelfs dat het ook de slaap kan verbeteren.

Overzicht Stenabolic

Belangrijke voordelenVerhoogt de stofwisseling, verbrandt vet, geweldig om te cutten
Het komt in de vorm van.Vloeistof, poeder
Cyclusduur8 weken
BijwerkingenSpijsverteringsproblemen, maagpijn, leververgiftiging
GevarenHepatotoxiciteit
Beste stapelMK-677 / Cardarine / RAD 140
PCT vereistGeen
Geschikt voor mannen/vrouwenMannen en vrouwen (lagere dosis)

Voordelen

 • Vetverbranding
 • Uitstekend voor snijden
 • Verhoogt de energie

Nadelen

 • Maagpijn
 • Lever toxiciteit

Hoe SR9009 legaal verkrijgen?

Stenabolic SR9009 is niet legaal bij gebruik voor bodybuilding. Bovendien kan het een aantal bijwerkingen hebben, zoals diarree, etc. Het kan ook leiden tot leververgiftiging.

Het is beter om een natuurlijk alternatief te gebruiken, zoals Stena 9009 van Crazy Bulk. Dit is een supplement dat is samengesteld uit volledig natuurlijke ingrediënten en dat je stofwisseling kan stimuleren om overtollig vet uit je lichaam te verbranden.

Stena 9009

Stena 9009 staat er ook om bekend dat het je energie en uithoudingsvermogen vergroot. Het is geweldig om je uithoudingsvermogen en kracht te vergroten en kan je helpen sneller te herstellen. Het kan helpen om vermoeidheid tegen te gaan en kan je ook helpen om harder en langer te trainen in de sportschool.

Stena 9009
Stena 9009

Specificaties

 • Bootst Stenabolic SR9009 na
 • Verhoogt de energie
 • Brandt sneller
 • Is geweldig voor snijden
 • Verbetert het uithoudingsvermogen
 • Heeft geen bijwerkingen
 • Wordt geleverd met een volledige geld-terug garantie

#4. Veiligste SARM voor spiergroei – Andarine S4

In tegenstelling tot sommige andere SARM’s op deze lijst is Andarine S4 een eenvoudige SARM. Het bindt zich aan de Androgeen Receptoren in het hele lichaam en veroorzaakt biologische veranderingen.

Andarine staat erom bekend dat het mensen helpt gewicht te verliezen. In tegenstelling tot anabole steroïden is er weinig kans dat deze verbinding oestrogene bijwerkingen veroorzaakt.

Andarine is ook een van de beste SARM’s voor crossfit.

Andarine geeft je een zeer droog uiterlijk terwijl het je ook helpt bij het opbouwen van vetvrije massa en het verhogen van de botdichtheid. Het is oorspronkelijk ontwikkeld voor patiënten die lijden aan spieratrofie en botproblemen (naarmate ze ouder worden).

Hoewel Andarine relatief veilig is, zijn er wel degelijk effecten op de ogen, aangezien gebruikers “vergeling” van het zicht hebben gemeld. Ze beweren ook dat het de ogen erg gevoelig voor licht kan maken.

Meer over Andarine S4

Andarine, bekend onder de ontwikkelingscodenamen GTx-007 en S-4, komt naar voren als een opmerkelijke onderzoeksselectieve androgeenreceptormodulator (SARM) die zorgvuldig is gemaakt door GTX, Inc. 

Andarine wordt gepositioneerd voor mogelijke toepassingen bij de behandeling van spieratrofie, osteoporose en goedaardige prostaathypertrofie (BPH) en onderscheidt zich op het gebied van veiligste SARM’s.

In tegenstelling tot traditionele anabole steroïden heeft Andarine een anabole activiteit die vergelijkbaar is met testosteron, terwijl het de onderdrukking van luteïniserend hormoon (LH) of follikelstimulerend hormoon (FSH) vermijdt;

Deze kenmerkende eigenschap onderscheidt Andarine, waardoor het een verhoogde spier- en botmassa bevordert zonder de typische nadelen die geassocieerd worden met anabolen, waardoor het een uitblinker is in de categorie van veiligste SARMS.

In zijn rol als snijmiddel toont Andarine zijn effectiviteit bij vetverlies door actief het lipoproteïnelipaseniveau (LPL) te verlagen en het vasthouden van water tegen te gaan.

Naast zijn bijdrage aan vetverlies, dient Andarine als een betrouwbare beschermer van de zuurverdiende spiermassa tijdens het cutten en biedt het de mogelijkheid voor het verwerven van vetvrije spiermassa;

Overzicht Andarine

Belangrijke voordelenSpiergroei, krachttoename, vetverlies
Het komt in de vorm van.Vloeistof, poeder
Cyclusduur6-8 weken
BijwerkingenProblemen met gezichtsvermogen, hoofdpijn en leververgiftiging
GevarenHepatotoxiciteit
Beste stapelMK-677 / Cardarine / RAD 140
PCT vereistJa
Geschikt voor mannen/vrouwenMannen

Voordelen

 • Beter herstel
 • Verbeterd vetverlies
 • Enorme spiertoename

Nadelen

 • Hoofdpijn
 • Lever toxiciteit
 • Problemen met het gezichtsvermogen

Transformeer je lichaam met legale Andarine S4

Andarine S4 is, net als andere SARM’s, illegaal voor bodybuilding. Het mag alleen worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Bovendien zijn de bijwerkingen op lange termijn nog niet bekend en is er nog veel onderzoek nodig om dit vast te stellen.

Andalean van Brutal Force is een van de beste legale en natuurlijke alternatieven voor Andarine S4. Het helpt niet alleen je lichaam maar vet, maar is ook uitstekend voor het verhogen van het uithoudingsvermogen en magere spiergroei.

Het kan ook helpen het herstel te versnellen en kan worden gestapeld met andere legale SARM’s van Brutal Force voor snellere en betere resultaten.

BrutalForce-ANDALEAN-small
Andalean

Specificaties

 • Bootst Andarine S4 na
 • Verbrandt vet
 • Verhoogt het uithoudingsvermogen
 • Geweldig voor cutten en aankomen van vetvrije spieren
 • Geen bekende bijwerkingen
 • Uitstekende gebruikersbeoordelingen
 • Volledige geld-teruggarantie

#5. Sterkste SARM voor beginners – Ligandrol LGD 4033

Ligandrol LGD 4033 is een van de meest populaire SARM’s, vooral voor beginners. LGD 4033 is ook de favoriete SARM voor vrouwen omdat het zo weinig bijwerkingen heeft. Dat gezegd hebbende, kan het meer bijwerkingen hebben dan andere SARMs op deze lijst.

Dat gezegd hebbende, is het een stuk sterker dan Ostarine. Dit betekent dat je te maken krijgt met een aantal bijwerkingen en dat je wat testosterononderdrukking kunt verwachten.

Dit is eigenlijk gewoon een sterkere SARM op “instapniveau”, wat betekent dat het is ontwikkeld om spieratrofie in ernstige gevallen te behandelen. Het kan het vetvrije spierweefsel doen toenemen terwijl het je ook helpt lichaamsvet te verliezen.

Sommige gebruikers hebben voordelen geclaimd die verder gaan dan alleen spieropbouw, zoals een verbeterd herstel na trainingen.

Meer over Ligandrol

Ligandrol LGD-4033 is een selectieve androgene receptormodulator (SARM) die is ontwikkeld door Ligand Pharmaceuticals. Het is in de eerste plaats een massa-opbouwende SARM die oorspronkelijk werd ontwikkeld om spierverslindende aandoeningen te behandelen.

Ligandrol is een van de beste SARM’s voor het vergroten van de vetvrije massa en het activeert het spierregeneratieproces na een training. Deze SARM verhoogt ook zowel de energie als de kracht.

Ligandrol kan worden gestapeld met een snijdende SARM voor gewichtsverlies om de spieromvang te behouden terwijl je lichaamsvet verwijdert.

Op het gebied van gewichtsverlies kan Ligandrol zich hechten aan vetreceptoren en vetverlies stimuleren. Het stimuleert de stofwisseling voor een snellere verbranding van calorieën. Dit maakt het ook een van de beste SARMs voor cardio.

Ligandrol Overzicht

Belangrijke voordelenSpiergroei, krachttoename, vetverlies
Het komt in de vorm van.Vloeistof, poeder
Cyclusduur6-10 weken
BijwerkingenAgressie, acne, lever- en nierproblemen en hoge bloeddruk
GevarenHepatotoxiciteit, Niertoxiciteit
Beste stapelMK-677 / Cardarine / RAD 140
PCT vereistJa
Geschikt voor mannen/vrouwenMannen

Voordelen

 • Beter herstel
 • Verbeterd vetverlies
 • Enorme spiertoename

Nadelen

 • Agressie
 • Androgene kanten
 • Lever- en niertoxiciteit
 • Hypertensie

Wil je Ligandrol legaal kopen?

Ligandrol is de sterkste bulkverhogende SARM voor beginners. Het is echter illegaal om het te kopen en te gebruiken voor spieropbouw.

In dat geval kun je het beste een veilig en natuurlijk alternatief gebruiken, zoals Ligan 4033 van Crazy Bulk.

Ligan 4033 is samengesteld met natuurlijke ingrediënten en bootst de voordelen van Ligandrol na zonder de negatieve of nadelige bijwerkingen. Er is geen recept nodig om het te kopen en het kan gemakkelijk online worden besteld.

Ligan 4033 kan kracht en energie helpen verhogen om harder en langer te trainen. Het is een uitstekende prestatieverbeteraar en kan je helpen snel meer spieren te krijgen.

Het kan ook helpen de kracht te vergroten. Daarnaast kan het ook het herstel versnellen.

Ligabulk heeft geen bijwerkingen en kan gecombineerd worden met andere legale SARM’s van Crazy Bulk voor betere en snellere resultaten.

LIGAN-4033
Ligan 4033

Specificaties

 • Nabootst Ligandrol
 • Verhoogt testosteron op natuurlijke wijze
 • Verhoogt de spiermassa
 • Verbrandt vet
 • Onthult magere spieren
 • Verbetert de training
 • Verhoogt de energie
 • Geen bekende bijwerkingen
 • Geld terug garantie

Wat zijn SARMs?

Begin 1900 begonnen artsen te experimenteren met Anabole Steroïden als behandeling voor mensen die spiermassa verloren door een ziekte als HIV/AIDS. In tegenstelling tot SARM’s zouden Steroïden zich binden aan alle androgeenreceptoren en ernstige bijwerkingen veroorzaken.

De manier waarop anabole steroïden in de medische wereld werden gebruikt, betekende dat mensen die gevoelig waren voor androgene bijwerkingen (vrouwen en kinderen) er het meest onder te lijden hadden. Natuurlijk, je krijgt spierontwikkeling, maar ten koste van het verlies van je haar en een dramatische stijging van je cholesterol.

Klinische onderzoeken toonden aan dat testosteron en andere steroïden wel degelijk werken, ze vergroten de spiermassa, vergroten de botdichtheid en verbeteren de fysieke functie. Ze konden echter niet omgaan met de bijwerkingen.

SARM’s zijn ontworpen om steroïden in de medische wereld te vervangen. Ze zouden de vetvrije lichaamsmassa vergroten zonder dat er veel bijwerkingen optreden. SARM’s binden zich aan Androgeen Receptoren, net als steroïden, maar alleen aan die in spier- en botweefsel. Ze vereisen geen therapie na de cyclus, in tegenstelling tot steroïden.

Werken SARM’s echt?

SARM’s worden al een paar jaar getest en sommige onderzoeken hebben hun effectiviteit aangetoond in klinische onderzoeken. Ze zijn echter niet zo krachtig als anabole steroïden. Dat gezegd hebbende, ze werken nog steeds.

Uit een onderzoek uit 2013 bleek dat de bovengenoemde SARM LGD 4033 effectief was bij het opbouwen van vetvrije spiermassa [onderzoek].

Hoewel er tegenwoordig meerdere SARM’s online verkrijgbaar zijn, zijn er maar een paar getest op de doses die gebruikt worden als prestatieverhogende supplementen. Ze kunnen je misschien niet de enorme spiertoename geven die steroïden zouden geven, maar ze zijn zeker effectief.

Beste SARMs voor vetvrije spiermassa

Met zoveel SARM’s die snelle spiergroei claimen en verkopers van SARM’s die beweren dat elke SARM goed is voor het vergroten van de spiermassa – welke is eigenlijk het beste?

Nou, zoals eerder gezegd, voor beginners is Andarine S4 of Ligandrol 4033 het beste. Er zou een argument hier voor RAD 140, echter, geef ik de voorkeur aan de andere twee. Sommige van deze zullen leiden tot downregulatie van de natuurlijke testosteron productie, en je moet rekening houden met dit wanneer u  kopen SARMs  online.

Een paar cycli kunnen misschien geen kwaad, maar SARM’s werken op de HPTA en kunnen later problemen veroorzaken, vooral als je de verkeerde SARM-stacks gebruikt.

Beste SARMs voor vetverlies

Hoewel de meeste SARM’s en Steroïden worden gebruikt om vetvrije spiergroei te stimuleren, leiden bepaalde SARM’s kan  ook tot beter vetverlies – nou ja, het zijn eigenlijk geen SARM’s.

MK 677 staat bekend als een secretagoog voor groeihormoon, en HGH zelf zal leiden tot hogere niveaus van Lipase – wat op zijn beurt zal leiden tot een betere lipolyse (vetverlies).

Een andere optie is Cardarine, dat helpt bij de vetstofwisseling. Beide kunnen samen worden gebruikt, het stapelen van SARM’s is in feite gemeengoed in bodybuilding – hoewel de bijwerkingen moeilijk te beheersen kunnen zijn. Enkele andere SARM’s die gebruikt worden voor vetverlies zijn Stenabolic en Andarine S4.

Hoewel deze kunnen helpen bij je poging om vet te verbranden, is de beste manier van handelen nog steeds het goede ‘ol’ calorietekort en cardio.

Hebben SARM’s post-cyclus therapie (PCT) nodig?

Een PCT is wat wordt gebruikt na een cyclus van Steroïden of SARM’s om je Testosteronniveau op peil te brengen. De instroom van exogene hormonen van testosteronachtige aard kan een downregulatie van je natuurlijke testosteronproductie veroorzaken.

Dit gebeurt met alle anabole steroïden, maar alleen met sommige SARMs. Dit is ook afhankelijk van de dosis en de doseringstijd. De meeste mensen krijgen gewoon de atletische prestatievoordelen, knallen een paar Nolvadex en spuiten een beetje HCG en zijn helemaal in orde.

De meeste SARM’s vereisen een soort PCT, misschien is een Selective Estrogen Receptor Modulator of HCG voldoende. Nogmaals, hoe harder je duwt, hoe moeilijker het zal zijn om de testosteronniveaus te reactiveren.

Zijn SARM’s veilig?

Voor het grootste deel wel. Er zijn gewoon niet genoeg onderzoeken of anekdotisch bewijs om te weten welke bijwerkingen deze stoffen hebben.

En je zou kunnen antwoorden met “Nou, Steroïde gebruikers overleven nog steeds?!” en je zou gelijk hebben – dat doen ze. Steroïden zijn echter uitgebreid onderzocht en zijn misbruikt door miljoenen mannen en vrouwen. We weten wat er gebeurt als je meer dan 500 mg trenbolon per week gebruikt.

Bijwerkingen van SARM’s, of je ze nu gebruikt voor vetvrije massa of voor vetverbranding, we kennen gewoon nog niet alle relatieve kanten. Daarom is het gebruik van deze stoffen nog steeds gevaarlijk.

SARMs vs Steroïden

SARM’s worden vaak vergeleken met steroïden en daar is een goede reden voor. Ze werken allebei op dezelfde plek, de Androgeenreceptor. Beide kunnen worden gebruikt voor spiertoename of om atletische prestaties te verbeteren. Beide kunnen zelfs leiden tot een verhoogde botdichtheid! Dat gezegd hebbende, verschillen ze enorm van elkaar.

SARM’s binden zich niet aan alle receptoren in het lichaam zoals anabole steroïden dat doen. Een goed voorbeeld hiervan is het feit dat SARMs geen affiniteit hebben met de prostaat. Ze veroorzaken niet zoveel haaruitval. Ze veroorzaken niet echt virilisatie bij vrouwen (sommige wel).

SARM’s zijn dus minder krachtig als het gaat om zijkanten. Maar ze zijn ook een stuk zwakker. Het nadeel van minder bijwerkingen is dat ze minder sterk zijn.

Beginners SARM-cycli

Het gebruik van een SARM-stapel is supergebruikelijk en je kunt een spiermassa- of snijcyclus opbouwen door de juiste SARM’s met elkaar te combineren. Pas alleen op dat het niet aan te raden is om meer dan één nieuwe verbinding tegelijkertijd te combineren. Als je bijwerkingen hebt, hoe weet je dan welke de oorzaak was?

Beginner SARM-cyclus voor spiermassa

Zodra je je training, dieet en herstel op orde hebt, kun je gaan kijken naar het gebruik van SARM’s om je resultaten te verbeteren. De beste SARM-cyclus voor beginners voor spiermassa zou zijn:

 • MK 677 (voor het slapen gaan)
 • Andarine S4
 • (misschien) Ligandrol 4033

Beginner SARM-cyclus voor vetverlies

Zodra je je training, dieet en herstel onder controle hebt, kun je gaan kijken naar het gebruik van SARM’s om je resultaten te verbeteren. De beste SARM-cyclus voor beginners bij het cutten zou zijn:

 • MK 677 (voor nuchtere cardio)
 • Cardarine GW 501516
 • (misschien) Ligandrol 4033

Zijn SARM’s legaal?

SARMs kunnen worden gekocht onder de naam “voor onderzoeksdoeleinden” of “onderzoekschemicaliën” maar mogen niet worden verkocht voor menselijke consumptie. Er zijn meer tests nodig en ze zijn nog niet goedgekeurd door de FDA voor menselijk gebruik.

Te vermijden SARM’s (als beginner)

Als beginner moeten bepaalde SARM’s worden vermeden als de pest, omdat ze zeer schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Dit zijn onder andere YK-11 en S23, omdat ze ongelooflijk krachtig zijn en even heftige bijwerkingen hebben.

Conclusie

SARM’s zijn een betere optie dan steroïden. Hoewel enkele van de beste SARM’s voor beginners MK 677, Ostarine, Anadrine, Ligandrol en Stenabolic zijn, kunnen ze allemaal bijwerkingen hebben en één van hen is eigenlijk legaal voor gebruik in bodybuilding. Het is beter om te kiezen voor hun natuurlijke alternatieven zoals die van Brutal Force en Crazy Bulk.

Vergelijkbare berichten