Hadi Choopan is de nieuwe Mr. Olympia 2022

De huidige regerende Mr. Olympia 2022 is niemand anders dan Hadi Choopan, afkomstig uit Iran.

Met zijn harde werk en toewijding heeft hij zich nu gevestigd als een van de beste bodybuilders die de wereld ooit heeft gezien.

Dit artikel gaat dieper in op zijn carrière, hoe hij begon en hoe hij het toppunt van succes bereikte door Mr. Olympia 2022 te winnen!

Hadi Choopan is de nieuwe Mr. Olympia 2022

Dit is wat Hadi op zijn Instagram-account zou hebben gepost na het winnen van de titel:

In de naam van God wil ik vandaag mijn coach en leraar bedanken voor alle hulp die hij en zijn familie mij hebben gegeven en gedurende deze tijd waren ze lief voor mij met heel hun hart en hebben we samen gewonnen. Ik feliciteer mijn coach en grote broer met dit kampioenschap. Ik hoop dat hij gelukkig is
Bedankt mijn coach. @hanyrambod @missnaz

Hadi Choopan is Mr. Olympia 2022

Het Zappos Theater in Las Vegas, NV gonsde van de fans die graag wilden weten wie dit jaar de felbegeerde titel zou winnen, en het was verrassend dat de titelverdediger The Big Ramy naar de vijfde plaats zakte, terwijl Hadi Choopan naar de top sloop om als winnaar uit de bus te komen. Enkele van de andere sterke bodybuilders in de race zijn Derek Lunsford, Nick Walker en Brandon Curry.

Hadi Choopan is de nieuwe Mr. Olympia 2022

2022 Mr. Olympia Resultaten

 • Hadi Choopan is zoals gezegd de winnaar en hij kreeg een prijs van 400.000 dollar.
 • Derek Lunsford was de runner up en verdiende 150.000 dollar.
 • Nick Walker werd geplaatst op nummer 3 en verdiende 100.000 dollar.
 • Brandon Curry werd geplaatst op nummer 4 met 40.000 dollar prijzengeld.
 • Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay eindigde op nummer 5 met een winnende prijs van 30.000 dollar.

Hadi’s statistieken

Hier zijn enkele statistieken om te weten:

 • Gewicht – 200-220lbs (90.7-100kg)
 • Lengte – 5’7 (169 cm)
 • Leeftijd – 37 jaar, geboren op 26 september 1987
 • Nationaliteit – Iran

Vroeg leven

Hadi Choopan komt uit Iran en is geboren op 26 september 1987 in de provincie Fars in het zuiden van Iran. Omdat zijn familie arm was, begon hij al op jonge leeftijd te werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is bekend dat hij begon met venten en later in de bouw ging werken.

Vroeg leven

Wat verbazingwekkend is, is dat hij, ondanks het feit dat hij in armoede leefde terwijl hij onbeduidende klusjes deed, interesse ontwikkelde voor bodybuilding. Hadi deed spottend poses van beroemde bodybuilders en raakte op de een of andere manier zelf geïnteresseerd in gewichtheffen. Hij was toen net 13 en wist niet wat de toekomst voor hem in petto had.

Eerste carrière als bodybuilder

Al op jonge leeftijd maakte Hadi een behoorlijke spieropbouw en begon er al snel uit te zien als een bodybuilder. In 2002 begon hij te trainen met Jamshid Owji. Hoewel zijn nieuwe trainer hem liet beginnen met slechts 5 kg gewichten, begon hij uiteindelijk met zwaardere gewichten en halters te trainen naarmate hij groter werd.

Hier zijn enkele prestaties die hij bereikte:

 • In slechts 3 jaar training als professioneel bodybuilder behaalde Hadi Choopan de derde plaats in een nationale competitie.
 • Hij won ook de eerste plaats in verschillende bodybuildingwedstrijden in zijn geboorteprovincie Fars.
 • Later in 2005 won hij zijn eerste nationale titel en begon iedereen hem op te merken.
 • In 2008 stopte hij met zijn training bij Jamshid Owji en trainde enkele jaren zonder trainer. Zelfs zonder trainer won hij nog vele nationale titels. Hij won ook een zilveren medaille op de WBPF World Bodybuilding Championships.
 • In 2013 begon hij te trainen met Ali Ne’mati en kwam zijn professionele carrière als bodybuilder op gang.

Pro-Bodybuilding carrière

De training onder Ali Ne’mati begon geweldige resultaten op te leveren: Hadi won de eerste plaats bij de WBPF Asia Championships in 2013.

Niet alleen dit, Hadi won ook drie jaar achtereen goud op de WBPF World Bodybuilding Championships van 2013 tot 2015. Dit was echter het enige wat hij in die jaren deed.

In 2017 stopte hij met de training van Ali Ne’mati en begon hij te trainen met Hany Rambod. Toen ging zijn carrière met sprongen vooruit.

Op de Mr. Olympia Amateur in 2017 wist hij de gouden medaille te winnen.

Pro-Bodybuilding carrière

Het is bekend dat hij in het jaar 2017 nog 3 keer meedeed en in die wedstrijden zilveren medailles won. Een van de meest interessante ontwikkelingen was dat hij de Asia Grand Prix verloor van meervoudig 212 Olympia Champ Flex Lewis, terwijl deze beslissing door de meeste aanwezigen als controversieel werd gezien. Volgens de meeste aanwezigen had Choopan een grotere en betere lichaamsbouw dan Lewis.

In die tijd werd The Persian Wolf een kracht om rekening mee te houden.

Helaas kreeg hij te maken met veel problemen om een Amerikaans visum te krijgen, en dus was hij niet in staat om deel te nemen aan een aantal shows. Enkele van de opmerkelijke shows die hij miste vanwege visumproblemen waren de Arnold Classic en de Mr. Olympia in 2018. Gelukkig kon hij deze problemen eindelijk oplossen om in 2019 deel te nemen.

Prestaties sinds 2017

Hier zijn enkele titels waaraan hij sinds 2017 heeft deelgenomen:

JaarKampioenschap/TitelMedaille/Positie
2017Mr. Olympia AmateurGouden Medaille/Overal
IFBB Sheru Classic ProZilveren medaille
Aziatische Grand PrixZilveren medaille
San Marino ProZilveren medaille
2018Dubai ExpoZilveren medaille
IFBB Portugal Pro1e
Aziatische Grand PrixGouden medaille
2019IFBB Vancouver ProGouden medaille
Mr. Olympia3e
2020Mr. Olympia4e
2021Mr. Olympia3e
2022Mr. Olympia1e

Hadi Choopan Trainingsregime

Om de best mogelijke resultaten te behalen, probeert Hadi Choopan een combinatie van kracht- en hypertrofie-training te gebruiken. Vaak tilt hij één dag per week zware gewichten om zijn kracht te vergroten en op een andere dag traint hij dezelfde spier met de nadruk op volume.

Bij zijn krachttraining neemt hij graag 2-3 minuten rust tussen de sets. Bij hypertrofietraining verkort hij de rust tussen de sets tot 30-60 seconden. Volgens hem is dit zeer effectief om zijn hartslag hoog te houden, zodat hij een cardio-boost krijgt. Niet alleen dit, het helpt zijn lichaam ook sneller vet te verbranden.

Hadi Choopan Trainingsregime

Daarnaast houdt hij niet van specifieke cardiotraining. Voor wedstrijden staat hij erom bekend dat hij wekelijks HIIT-sessies doet.

Klik op de video hieronder om Hadi Choopan te zien die zijn borst traint voor Mr. Olympia 2022:

Dieet en voeding

Om aan magere spiermassa te winnen, eet Hadi Choopan het grootste deel van het jaar een dieet dat bestaat uit bruine rijst, avocado’s, kipfilet zonder vel, enz. Het belangrijkste voordeel van dit voedsel is dat het zijn vetgehalte laag houdt, zodat hij zich gemakkelijk kan voorbereiden op wedstrijden.

Daarnaast gebruikt hij ook verschillende soorten supplementen zoals wei-isolaat, BCAA’s, L-Carnitine, visolie, multivitaminen, enz.

Bekijk ook:

Aanwezigheid in de sociale media

Laten we het nu hebben over zijn aanwezigheid op sociale media. Hadi Choopan is razend populair op Instagram en zijn account heeft meer dan 3,5 miljoen volgers.

Conclusie

Hadi Choopan heeft absoluut hard gewerkt om Mr. Olympia 2022 te winnen en hij lijkt nu in uitstekende vorm. Hoe hij nu verder gaat is een zaak om in de gaten te houden. Hopelijk heeft The Persian Wolf veel succes in zijn toekomstige inspanningen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *