Winstrol vs Anavar – Wat is beter?

In deze Winstrol vs Anavar vergelijking zul je zien dat Winstrol weliswaar een krachtigere steroïde is dan Anavar, maar ook veel bijwerkingen heeft. Bovendien heeft Anavar niet alleen minder bijwerkingen, maar kan ook worden gebruikt door vrouwen zonder de angst voor virilization.

Winstrol vs Anavar

Winstrol vs Anavar

Laten we beide steroïden eens met elkaar vergelijken.

Chemische structuur

Wat de chemische structuur van deze twee steroïden betreft, zijn het allebei DHT-derivaten. Met andere woorden, de chemische structuur van deze twee verbindingen lijkt veel op elkaar.

Van beide steroïden is bekend dat ze een methylgroep hebben op de koolstof 17-alpha positie. Dit helpt om de biologische beschikbaarheid te behouden wanneer ze worden toegediend.

Beide steroïden zijn zeer anabool en hebben een lage androgene werking.

Terwijl Anavar oraal wordt ingenomen, kan Winstrol soms worden gebruikt als een injecteerbaar middel.

Welke steroïde is krachtiger?

Hoewel zowel Anavar als Winstrol populair zijn onder bodybuilders, is het Winstrol dat de leiding neemt als het gaat om de voordelen.

Ja! Winstrol is krachtiger dan Anavar.

Als het gaat om het opbouwen van vetvrije spieren en het verbranden van vet, lijkt Winstrol effectiever te zijn dan Anavar. Dit is interessant omdat Anavar op papier een anabole waarde van 630 heeft, terwijl Winstrol een waarde van 320 heeft!

Dat gezegd hebbende, in de praktijk lijkt Winstrol een streepje voor te hebben op Anavar als het gaat om daadwerkelijke resultaten.

Vetverlies (zowel onderhuids als visceraal)

Een van de meest unieke overeenkomsten tussen Winstrol en Anavar is dat ze helpen bij het verbranden van zowel onderhuids als visceraal vet in je lichaam.

Het is de moeite waard om te weten dat de meeste anabole steroïden onderhuids vet kunnen verbranden en je kunnen helpen een sixpack te krijgen, maar tegelijkertijd kunnen ze ook visceraal vet doen toenemen. Dit maakt je middengedeelte of buik waarschijnlijk opgeblazen.

Dit is wat algemeen bekend staat als de steroïde darm in bodybuildingkringen.

Anavar en Winstrol zijn echter twee steroïden die vaak gebruikt worden om te snijden en die je kunnen helpen een kleine taille te krijgen. Daarom kiezen bodybuilders die de voorkeur geven aan esthetiek boven massa voor Winstrol of Anavar.

  • Een van de belangrijkste redenen waarom Anavar en Winstrol het viscerale vet in je lichaam niet doen toenemen, is omdat ze niet oestrogeenhoudend zijn. Met andere woorden, er komt geen aromatisering bij kijken.
  • Gebrek aan omzetting in oestrogeen resulteert in een uitdrogend effect. Er wordt geen water vastgehouden, maar er is juist een vochtafdrijvend effect.
  • Beide stoffen verhogen dus niet alleen de spierdefinitie, maar helpen ook de vasculariteit te verbeteren door minder extracellulair vocht in de spiercellen.

Hoe zit het met lichaamsgewicht?

Het interessante is dat het misschien niet mogelijk is om vetverlies te meten met een weegschaal, omdat zowel Winstrol als Anavar je waarschijnlijk ook helpen om vetvrije spiermassa te krijgen.

Dus ook al is vetverlies zichtbaar voor het oog, de weegschaal kan nog steeds omhoog bewegen.

Het meten van vetverlies via een weegschaal kan niet verstandig zijn, vanwege de gelijktijdige spiertoename. Dus hoewel gebruikers een aanzienlijke vermindering van lichaamsvet in de spiegel kunnen waarnemen, kan de weegschaal bij beide steroïden nog steeds omhoog gaan in plaats van omlaag.

Anvarol new

Anvarol van Crazy Bulk is onze  #1 beoordeelde Anavar alternatief dat is 100% legaal die je online kunt kopen zonder recept.

Anvarol bootst Anavar of Oxandrolon na en kan je helpen magere, harde en droge spiermassa te krijgen. Het kan ook helpen je kracht naar een hoger niveau te tillen.

Anvarol ann helpt vet te verbranden snel en is geweldig om te cutten en  buikspieren vorm te geven. Het kan ook de vasculariteit verhogen. Daarnaast kan het worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen.

Het heeft geen bijwerkingen en krijgt verbazingwekkend positieve gebruikersbeoordelingen. Klik op de knop hieronder om mijn gedetailleerde en onbevooroordeelde Anvarol review te lezen:

Spiertoename

As far as Anavar is concerned, the first Anavar cycle itself is likely to help you gain somewhere close to 10 lbs of muscle mass.

Winstrol is echter een krachtiger steroïde en het kan je helpen bij het verkrijgen van bijna 15 lbs.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om in gedachten te houden dat Winstrol of Anavar niet kunnen tippen aan bulking steroïden zoals Dianabol of Anadrol als het gaat om het verkrijgen van spiermassa. De resultaten zien er echter nog steeds dramatisch uit vanwege hun spieropbouwende effecten in combinatie met vetverbrandende eigenschappen.

Aangezien beide steroïden effectief zijn voor het verkrijgen van vetvrije spiermassa die er esthetisch beter uitziet, fietsen de meeste bodybuilders deze steroïden voor het snijden in de buurt van een wedstrijd om zich te ontdoen van overtollig vet en tegelijkertijd het vasthouden van water te voorkomen.

Wat ook interessant is om te weten, is dat deze twee steroïden ook vaak worden gebruikt door atleten die hun veldprestaties willen verbeteren omdat ze zowel kracht als uithoudingsvermogen kunnen verbeteren.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om in gedachten te houden dat het gebruik van dergelijke anabole stoffen verboden is door het WADA en veel andere sportorganisaties. (Lees meer over Is Anavar goed voor boksen door hier te klikken).

Spiervulling en pompen

Als het aankomt op spierpompen en volheid, is het Anavar die de leiding neemt over Winstrol. Misschien is dit wel het enige gebied waar Anavar beter presteert dan Winstrol.

Een van de problemen met Winstrol is dat het leidt tot overmatige intracellulaire waterafname, waardoor je spieren er plat uit gaan zien.

Anavar daarentegen spoelt niet alleen het extracellulaire vocht weg, maar verhoogt ook het intracellulaire vocht (pendelen binnenin de spiercel).

Anavar is dus in staat om een geribbeld en voller uiterlijk te creëren.

Vollere spieren zien er zowel in als buiten de sportschool groter uit. En dat niet alleen, ze geven je ook een voorsprong tijdens een wedstrijd op het podium.

Spierpompen met Anavar kan echter ook behoorlijk pijnlijk zijn, vooral in de onderrug. Bekijk meer over Anavar bijwerkingen door hier te klikken.

Vanwege overmatig pompen vinden bodybuilders het vaak moeilijk om deadlifts te doen. In zo’n geval zal taurinesupplementatie waarschijnlijk de volheid van de spieren en het ATP-niveau in de spiercellen verminderen.

Bijwerkingen – Welke van de twee steroïden is veiliger?

Anavar is een steroïde die vaak als veilig wordt beschouwd omdat het mildere bijwerkingen heeft. Winstrol, aan de andere kant, is een harde verbinding die kan leiden tot vervelende bijwerkingen.

Bovendien kan Anavar door vrouwen worden gebruikt zonder dat ze bang hoeven te zijn voor virilisatie. Winstrol wordt niet geschikt geacht voor vrouwen.

Winstrol vs Anavar

Leververgiftiging

Als het gaat om hepatoxiciteit, staan anabole steroïden die oraal worden ingenomen erom bekend dat ze de lever behoorlijk belasten. Het is niet ongewoon dat gebruikers geelzucht, peliosis hepatis of volledig leverfalen krijgen.

Anavar

Anavar lijkt hier echter een uitzondering op te zijn. Het is licht giftig voor de lever, vooral omdat een deel ervan ook door de nieren wordt gemetaboliseerd, waardoor de belasting van de lever wordt gedeeld. Studies hebben aangetoond dat de nieren Oxandrolon ook verwerken, wat blijkt uit het feit dat meer dan 1/3 van de verbinding aanwezig is in de urine.

Als je Anavar gebruikt, stijgen je ALT- en AST-enzymspiegels dus niet buitensporig.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat Anavar de leverenzymen niet verergert tot de dosering is beperkt tot  20mg per dag voor een 8-weekse cyclus max.

Als de dosering wordt verhoogd tot 40 of 80 mg per dag, kan dit aanzienlijke belasting van de lever veroorzaken.

Winstrol

In vergelijking met Anavar is Winstrol zwaarder voor de lever. Hoewel een zeer kleine dosering zoals  12,5 mg per dag  weinig effect heeft op de ALT/AST leverenzymen, zal een hogere dosering waarschijnlijk ernstige hypertoxiciteit veroorzaken, zelfs bij bodybuilders die verder gezond zijn.

cardiotoxicity

Cardiotoxiciteit

Anavar

Anavar kan ook leiden tot kleine veranderingen in je lipidenprofiel. Als je een dagelijkse dosis van 20 mg neemt, kan het je HDL-cholesterol met 30% verlagen en je LDL-cholesterol met 30% verhogen. Dit zijn de resultaten voor een cyclus van 12 weken. Door LDL te verhogen, kan het dus leiden tot een aanzienlijke verhoging van je bloeddruk bij een matige dosis.

Het verhogen van de dagelijkse dosis Anavar naar 40 mg per dag leidt echter tot slechts een kleine verandering in je lipidenprofiel. Het kan slechts 3% meer verslechtering van je cholesterol veroorzaken.

Wanneer de dosis echter verder wordt verhoogd tot 80 mg per dag, kan Anavar het HDL-cholesterol met een significante 50% verlagen.

Winstrol

In vergelijking met Anavar heeft Winstrol waarschijnlijk veel ernstigere gevolgen voor het hart, waarbij slechts een kleine dosering zoals 6 mg per dag gedurende 6 weken een daling van 33% van het HDL-cholesterolgehalte veroorzaakt. (Dit komt overeen met een dosis van 20 mg per dag van Anavar).

Meestal nemen bodybuilders 25 mg/dag Winstrol en dus is het gemakkelijk om te concluderen dat een matige dosis Winstrol een veel ernstiger daling van je HDL-cholesterol kan veroorzaken in vergelijking met een matige dosis Anavar.

Om deze piek in de bloeddruk tegen te gaan, wordt bodybuilders die Winstrol gebruiken aangeraden om de frequentie van hun cardiotraining te verhogen en 4 g visolie per dag toe te voegen.

Testosteron onderdrukking

Anavar

Anavar is waarschijnlijk een veiliger steroïde in de zin dat het minder bijwerkingen heeft. Dit geldt ook in het geval van testosterononderdrukking.

Tijdens een onderzoek werd ontdekt dat Anavar bij een dosering van 20 mg/dag en 40 mg/dag kon leiden tot een daling van 45% van de testosteronspiegel bij HIV-patiënten. Dit is relatief mild als je het vergelijkt met andere anabole steroïden die kunnen leiden tot een ernstige crash of volledige uitschakeling van de HPTA (hypothalamus-hypofyse-testiculaire as).

Bovendien moet in gedachten worden gehouden dat tijdens de bovengenoemde proef, de patiënten kregen Anavar voor een periode van 12 weken. De meeste bodybuilders beperken de cyclus tot 6-8 weken en vrouwen hebben de neiging om het te fietsen voor een steeds kortere periode van 4-5 weken.

Anavar kan dus, wanneer het in een gematigde dosis wordt genomen (voor een beperkte cyclusduur), slechts een lichte verlaging van de testosteronspiegel veroorzaken.

Daarom ervaren de meeste bodybuilders geen crash na de cyclus en kunnen ze hun endogene testosteronniveaus binnen een paar weken herstellen, zelfs zonder PCT.

Winstrol

Winstrol is veel meer onderdrukkende in vergelijking met Anavar. Volgens onderzoek kan slechts 10 mg/dag van Winstrol genomen voor een periode van 2 weken testosteron niveaus in je lichaam onderdrukken met maar liefst 55%.

Dus, een matige dosis van 25 mg / dag genomen voor een 6 weken durende cyclus kan leiden tot een volledige uitschakeling van de HTPA. Het zou dus weken of zelfs maanden duren voordat je endogene testosteronniveaus weer normaal zijn. Dit maakt het noodzakelijk voor u om het plannen van een PCT.

Gynaecomastie, Androgene bijwerkingen

Winstrol en Anavar doen niet aromatize en dergelijke als ze zijn niet waarschijnlijk gynaecomastie veroorzaken. Wat betreft androgene bijwerkingen zoals acne, haaruitval en vette huid, kunnen deze beide verbindingen veroorzaken, maar niet in de mate van zeer androgene steroïden zoals Testosteron, Dianabol of  Trenbolon.

Winsol new

Winsol van Crazy Bulk is ons #1 gewaardeerde Winstrol alternatief.

Winsol bootst Winstrol na en is geformuleerd in een door de FDA goedgekeurd laboratorium in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Het is uitstekend geschikt om mee te cutten. Het kan de spieren snijden en verharden en kan je helpen een perfect gebeeldhouwd lichaam te krijgen.

Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en heeft geen negatieve bijwerkingen. Het kan gestapeld worden met andere (legale) snijsteroïden van Crazy Bulk zoals Anvarol (Anavar) en Clenbutrol (Clenbuterol) voor snellere resultaten.

Klik op de knop hieronder om mijn gedetailleerde en onbevooroordeelde Winsol Review te lezen:

Kosten

Anavar is veel duurder dan Winstrol.

Terwijl 100 X 20mg Anavar tabletten je bijna $ 230 kosten op de zwarte markt, kun je Winstrol krijgen voor slechts $ 90 (100 X 25mg tabletten).

Anavar kopen op de grijze markt levert nog een ander probleem op. De meeste van deze louche fabrikanten mengen Anavar met Dianabol (wat een andere orale anabole stof is) die veel goedkoper is. Het is dus belangrijk om Anavar te kopen van een betrouwbare bron, anders kun je uiteindelijk een slecht product kopen dat kan leiden tot veel vervelende bijwerkingen.

Geschikt voor vrouwen

De meeste anabole steroïden veroorzaken waarschijnlijk virilisatie bij vrouwen en Winstrol is een van die steroïden.

Toch nemen sommige vrouwelijke bodybuilders Winstrol om betere snijresultaten en spierdefinitie te krijgen ten koste van hun vrouwelijkheid.

Enkele van de bijwerkingen die dergelijke vrouwen ervaren zijn de volgende:

  • Diepere stem
  • Vermindering van de borstomvang
  • Vergrote clitoris
  • Haaruitval (op de hoofdhuid)
  • Groei van lichaamshaar
  • Adamsappelgroei

Daarom is Winstrol niet zo populair onder vrouwen en is Anavar een betere keuze.

Anavar veroorzaakt geen virilisatie wanneer het in een gematigde dosering wordt genomen. Je kunt meer te weten komen over  Anavar voor vrouwen door hier te klikken. Anavar wordt vaak de meisjessteroïde genoemd.

Het wordt zowel door mannen als vrouwen gebruikt om te cutten en de kracht te vergroten.

Conclusie

Het antwoord op de vraag – Winstrol vs Anavar, welke is beter? hangt af van je persoonlijke doel.

Als je weinig geld hebt en bereid bent om je gezondheid op het spel te zetten, dan is Winstrol misschien wel iets voor jou.

Als je je echter zorgen maakt over de effecten op je lever, hart of testosteronspiegel en bereid bent om een paar extra euro’s uit te geven, dan is Anavar misschien een betere keuze.

Ik heb hierboven ook natuurlijke en legale alternatieven voor beide steroïden die je kunt gebruiken om geweldige resultaten te krijgen zonder bijwerkingen of zelfs post-cyclus therapie. Anvarol van Crazy Bulk is een perfect legaal alternatief voor Anavar en Winsol bootst Winstrol na. Beide supplementen zijn 100% veilig en hebben geweldige gebruikersrecensies gekregen. Je kunt ze zelfs combineren in een stack voor betere resultaten.

Vergelijkbare berichten