Anavar (Oxandrolon) Cyclus – Spieraanwinst en vetverlies maximaliseren

Anavar of Oxandrolon is een van de meest populaire steroïden binnen de bodybuilding wereld met een groot aantal mannelijke en vrouwelijke bodybuilders kiezen voor de Anavar cyclus om spieren te winnen, kracht te vergroten, vet te verliezen, enz. Het wordt beschouwd als een milde steroïde omdat het relatief minder bijwerkingen heeft (dan andere anabolen zoals Dianabol, Trenbolon of Winstrol).

In tegenstelling tot de meeste andere anabolen die door bodybuilders worden gebruikt, kan Anavar ook door vrouwen worden gebruikt. Dit komt omdat het vrouwen kan helpen geweldige resultaten uit hun workouts te halen zonder angst voor virilisatie. Ik heb deze Anavar voor vrouwen in detail besproken in een ander artikel dat je hier kunt lezen.

Het zijn echter niet alleen vrouwen die Anavar gebruiken. Veel powerlifters, sterke mannen en zelfs bodybuilders die het om hun kracht te verheffen naar het volgende niveau. Bovendien kan het worden gebruikt voor het snijden ook. Dit komt omdat het een droge steroïde en wordt geleverd met verbazingwekkende diuretische effecten.

Anavar Stacks zijn ook erg populair bij bodybuilders omdat Anavar kan worden gecombineerd met andere steroïden om snellere en betere resultaten in de sportschool te garanderen.

Dit artikel neemt je mee door verschillende Anavar-cycli die vaak worden gebruikt door bodybuilders om spieren te winnen en overtollig vet te verbranden om het lichaam en de spierdefinitie te verbeteren.

Anavar (Oxandrolon) Cyclus

Anavar cyclus

Anavar kan worden gebruikt als een op zichzelf staand steroïde en kan ook worden gestapeld met andere steroïden. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende Anavar-cycli die bodybuilders, zowel nieuwe als gevorderde, gebruiken om hun fitnessdoelen te bereiken.

Maar voordat ik inga op de details, is hier een legaal alternatief voor Anavar dat je kunt gebruiken zonder bijwerkingen of PCT.

Beste legale Anavar-alternatief

Anvarol new

Crazy Bulk is een merk dat nu synoniem is met zijn assortiment aan legale steroïden en SARM’s die je kunnen helpen uitstekende resultaten uit je trainingen te halen.

Anvarol wordt vervaardigd in een FDA-goedgekeurd laboratorium in de VS en het VK en bootst Anavar na zodat je alle voordelen van Anavar kunt ervaren minus de bijwerkingen.

Ja, het kan je helpen om meer vetvrije spieren te krijgen, de vetverbranding in je lichaam te verhogen, spieren te snijden en harder te maken, je kracht naar een superheldenniveau te tillen, je herstel te versnellen, je vasculariteit te vergroten, enz.

Het kan door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt en heeft geen negatieve of vervelende bijwerkingen. Bovendien krijg je 60 dagen geld-terug-garantie, dus je hebt niets te verliezen.

Het kan ook gestapeld worden met andere legale steroïden om betere resultaten te krijgen. Klik op de knop hieronder om mijn gedetailleerde Anvarol review te lezen:

Alleen Anavar Cyclus

De meeste bodybuilders kiezen voor een Anavar-only cyclus om vet te verbranden, vetvrije spiermassa te vergroten en hun kracht te verbeteren. Een dergelijke cyclus is populairder bij beginners of first-timers die geen eerdere ervaring hebben met het gebruik van steroïden.

Anavar-only cyclus wordt ook gebruikt door tussenliggende bodybuilders, meestal tijdens de cutting fase.

Meer van dan niet is het vrouwen die kiezen voor de Anavar-only cyclus. Mannen meestal stapel het met andere steroïden om betere resultaten te krijgen van hun trainingen.

Waarom kiezen beginners voor een Anavar-only cyclus?

Anavar wordt beschouwd als een milde steroïde en het heeft geen harde bijwerkingen bij gebruik in een kleine dosering. Dit is de beste steroïde om je lichaam te acclimatiseren met steroïden bij het opstarten. Met andere woorden, het veroorzaakt geen vervelende of harde bijwerkingen zoals andere steroïden en het is een van de beste steroïden om mee te beginnen.

Anavar Only Cyclus voor mannen (beginners)

Hier is een protocol voor beginners wat betreft de Anavar-only cyclus:

WeekAnavar
1e tot 3e week 15mg per dag
4e tot 6e week20mg per dag

De bovenstaande cyclus is geschikt voor beginners. Het kan helpen first-timers krijgen een voorproefje van wat steroïden kunnen doen om hun lichaam zonder vervelende bijwerkingen.

Als een follow-up cyclus, kunt u beginnen met een 20mg dosis in plaats van 15mg en kan ook verlengen de cyclus lengte tot 8 weken.

Anavar (Oxandrolon) Cyclus

Anavar alleen cyclus voor vrouwen

WeekAnavar
1e week5mg per dag
2e tot 5e week10mg per dag

Deze Anavar cyclus is geschikt voor vrouwen beginners. Vrouwen moeten extra voorzichtig zijn met de dosering en de lengte van de cyclus, omdat een zwaardere dosis of een verlengde cyclus kan leiden tot masculinization.

Hoewel Anavar is de veiligste steroïde voor vrouwen, kan het verhogen van de dosis of de lengte van de cyclus eigenlijk leiden tot virilization. Daarom is het belangrijk om de dosering laag / gemiddeld en de cyclus kort te houden.

Typisch, virilization is iets dat geleidelijk gebeurt na verloop van tijd. Dus als een vrouw tekenen daarvan ervaart, moet ze stoppen met Anavar om de virilisatie te stoppen.

Anavar (Oxandrolon) Cyclus

Anavar en testosteron cyclus

Dit is een cyclus die alleen kan worden geprobeerd door mannen. Vrouwen moeten niet stapelen Anavar met Testosteron, omdat het zal leiden tot snelle virilization.

Net als Anavar, Testosteron is een andere steroïde die kan worden genomen door beginners zonder angst voor veel ongewenste bijwerkingen.

Testosteron zal waarschijnlijk zowel de spiermassa als de kracht vergroten en het is in principe een bulking steroïde.

Enkele voordelen van het nemen van Testosteron ten opzichte van andere anabolen kunnen het volgende zijn:

 • Testosteron leidt niet tot een dramatische verschuiving in je lipidenprofiel (in vergelijking met andere steroïden)
 • Het is niet hepatotoxisch omdat het een injecteerbaar middel is. Met andere woorden, het belast je lever niet omdat het direct in de bloedbaan wordt geïnjecteerd.
 • Er kan dus gezegd worden dat Testosteron niet veel gevaar oplevert voor je hart of de lever.

Nadelen – Bijwerkingen

Ondanks het feit dat Testosteron niet veel veranderingen in je lipidenprofiel veroorzaakt en veilig is voor de lever, kan het toch leiden tot een paar bijwerkingen zoals de volgende:

 • Kan je bloeddruk iets verhogen
 • Androgene bijwerkingen zoals een vette huid, acne-uitbraken, dunner wordend haar en haaruitval, en prostaatvergroting kunnen optreden

Er zijn verschillende soorten injecteerbaar testosteron, waaronder:

 • Test suspensie
 • Test cypionaat
 • Test ENANTAAT
 • Testacetaat
 • Test propionaat
 • Sustanon 250

Hoewel ze allemaal hetzelfde testosteron steroïde zijn, komen ze uit verschillende esters. Testosteron enanthaat en cypionaat worden het meest gebruikt vanwege hun prijs en het gemak van injecteren.

Anavar en testcyclus voor beginners

WeekTestosteronAnavar
1e en 2e week 200mg 15mg per dag
3e week300mg 15mg per dag
4e en 5e week300mg 20mg per dag
6e week350mg 20mg per dag
7e week350mg XX

Dit is een cyclus die je kunt proberen nadat je een Anavar-cyclus hebt doorlopen.
Deze cyclus zal waarschijnlijk verhogen zowel spier-en sterkte winsten dramatisch (in vergelijking met de Anavar-only cyclus)

Anavar en testosteron cyclus voor gemiddelde gebruikers

WeekTestosteronAnavar
1e week200mg 20mg per dag
2e tot 5e week400mg 20mg per dag
6e tot 8e week400mg 20mg per dag
9e week500mg XX
10e week200mg XX
 • Als je eenmaal hebt geprobeerd de Anavar en Test cyclus voor beginners, kunt u gaan voor deze cyclus als een follow-up.
 • Deze cyclus wordt gebruikt door die bodybuilders die al zijn geweest door de Anavar en Testosteron cyclus.
 • Het verhogen van de dosis kan de ernst van de bijwerkingen zonder veel verandering in de resultaten die je krijgt.

Anavar en Andriol (orale testosteron cyclus)

Omdat iedereen zich niet op zijn gemak voelt met naalden, is dit een stack die oraal kan worden ingenomen. Andriol is een oraal testosteronmerk en staat ook bekend als Testosteron Undecanoaat.

Anavar en Andriol stack is een perfecte keuze voor degenen die weg willen blijven van naalden en orale anabolen willen proberen.

De keerzijde is echter dat oraal testosteron veel duurder is dan injecteerbaar testosteron. Niet alleen dit, het toevoegen van de prijs van Anavar aan deze, kan dit een zeer dure cyclus. Het kan gemakkelijk kost je een paar honderd dollar.

Het is echter de beste keuze als je wilt maximale spier-en kracht winsten te krijgen door middel van orale anabolen.

Van orale anabole steroïden is bekend dat ze hepatotoxisch zijn. Van zowel Anavar als Andriol is echter bekend dat ze hierop een uitzondering vormen. Terwijl Anavar wordt verwerkt door zowel de lever als de nieren, leidt Andriol niet tot leverbelasting (zoals blijkt uit onderzoek).

Week Andriol (oraal testosteron)Anavar
1e tot 4e week 240mg per dag 20mg per dag
5e tot 8e week280mg per dag 20mg per dag

Let op: wanneer je Andriol neemt, is het aan te raden om het te nemen met een vetrijke snack/maaltijd. Bij elke dosis Andriol moet je minstens 19 gram vet innemen. Volgens onderzoek is de biologische beschikbaarheid van oraal testosteron bijna 50% lager wanneer het op een lege maag wordt ingenomen.

Anavar Winstrol cyclus

Deze cyclus is een combinatie van twee in wezen twee snijden steroïden. Zowel Anavar en Winstrol worden gebruikt voor het verkrijgen van magere spieren en het wegwerken van overtollig vet. Winstrol is echter een veel hardere verbinding en het combineren van deze twee steroïden neemt de bijwerkingen-vriendelijke aard van Anavar.

Anavar Winstrol Cyclus voor mannen

WeekWinstrolAnavar
1e en 2e week 20mg per dag 15mg per dag
3e week25mg per dag 20mg per dag
4e tot 6e week25mg per dag 20mg per dag
 • Dit is de ultieme snijden cyclus waarin u kunt verwachten snel vet verlies in combinatie met aanzienlijke spier winsten.
 • Aangezien zowel Anavar en Winstrol zijn snijden of droog steroïden die ze kunnen helpen krijg je de geripte of versnipperd look.
 • Winstrol is een krachtige steroïde die niet geschikt is voor beginners. Het is zeer giftig en als zodanig, deze cyclus is alleen voor intermediaire en geavanceerde bodybuilders die voorafgaande ervaring met het nemen van zware steroïden hebben.
 • Deze cyclus is waarschijnlijk resulteren in lever toxiciteit, testosteron onderdrukking en aanzienlijke cardiovasculaire stam als gevolg van de toevoeging van Winstrol. Sommige van de milde bijwerkingen van Anavar kunnen ook worden ervaren in de loop van deze cyclus.
 • Aangezien Winstrol is een harde anabole, kan deze cyclus worden beperkt tot slechts 6 weken. Gevorderde bodybuilders, echter, kan de lengte van de cyclus tot maximaal 8 weken.
 • Dit soort cyclus is meer populair onder bodybuilders proberen om klaar te zijn voor een wedstrijd of show die willen krijgen geript met behoud van vetvrije spiermassa.

Anavar en Winstrol cyclus voor vrouwen

WeekWinstrolAnavar
1e week 5mg per dag5mg per dag
2e tot 6e week5mg per dag10mg per dag

Winstrol is geen steroïde die wordt aanbevolen voor vrouwen. Dit komt omdat het kan leiden tot de virilization of het uiterlijk van mannelijke functies zoals een diepe stem, lichaamshaar, enz. Niet alleen dit, het is ook bekend om te leiden tot clitorale uitbreiding en kan de menstruele cyclus onderbreken.

Echter, vrouwen die bereid zijn om hun vrouwelijkheid te riskeren omwille van het krijgen van betere resultaten van de trainingen kunnen Winstrol combineren (in een kleine dosering, zoals vermeld in de cyclus hierboven) met Anavar.

Deze cyclus (ondanks een kleine hoeveelheid Winstrol) kan produceren aanzienlijke spier-en kracht winsten. Dit komt omdat Winstrol is een krachtige steroïde.

Echter, deze cyclus wordt niet aanbevolen voor vrouwen die beginners. Het moet alleen worden genomen door die vrouwen die hebben gebruikt verschillende steroïden vóór of op zijn minst die zijn geweest door middel van een Anavar-only cyclus.

Anavar en Clenbuterol Cyclus

Clenbuterol is geen steroïde, maar een beta2-antagonist, die vaak wordt gebruikt om astma te behandelen.

Clenbuterol is een krachtige vetverbrander en het wordt vaak gebruikt voor het snijden door bodybuilders, omdat het kan helpen versnellen stofwisseling. Clenbuterol werkt door het stimuleren van het CZS of het centrale zenuwstelsel om meer adrenaline te produceren.

Als gevolg hiervan, de lichaamstemperatuur stijgt en je lichaam krijgt in een staat van thermogenese wat resulteert in een snellere vetverbranding.

Hoewel Clenbuterol sneller vet kan verbranden, zijn er geen spierwinsten. Zo zal een Anavar en Clenbuterol cyclus alleen leiden tot sneller vetverlies met een matige toename in spiermassa en kracht (vanwege Anavar).

Clenbuterol wordt oraal ingenomen en omdat het geen steroïde is, hoef je je geen zorgen te maken over bijwerkingen zoals gynaecomastie, leververgiftiging, acne, het vasthouden van water, enz.

Het betekent echter niet dat Clenbuterol volledig veilig is en geen bijwerkingen heeft.

Een van de belangrijkste zorgen met Clenbuterol is dat het kan leiden tot cardiotoxiciteit door het verhogen van uw hartslag heel aanzienlijk. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich houdt aan een kortere cyclus. Niet alleen dit, moeten mensen met hartproblemen of degenen die genetisch zijn aanleg voor hartproblemen te vermijden het nemen van Clen.

Anavar en Clenbuterol cyclus voor mannen

DagClenbuterolAnavar
1-320mcg20mg
4-630mcg20mg
7-940mcg20mg
10-1250mcg20mg
13-1560mcg20mg
16-1870mcg20mg
19-2180mcg20mg
22-2490mcg20mg
25-27100mcg20mg
28-30110mcg20mg
31-60XX20mg

Clenbuterol, zoals weergegeven in de bovenstaande tabel, is gefietst in stappen voor een paar redenen.

 • Dit helpt de gebruiker om zijn gevoeligheid voor Clen te peilen. Je begint met een lage dosis en bouwt langzaam op. Beginnen met een grotere dosis kan leiden tot heftige bijwerkingen zoals kriebels, slapeloosheid, snellere hartslag, etc.
 • De meeste mensen bouwen tolerantie voor Clenbuterol zeer snel. Dus, door het verhogen van de dosering in regelmatige intervallen helpt zorgen voor vetverbranding gedurende de cyclus.
 • Deze cyclus duurt 4 weken en het moet niet worden uitgebreid dan 6 weken.
 • De Anavar cyclus duurt 8 weken en dit is een cyclus die is voor mannen die hebben gebruikt Anavar of andere steroïden eerder.

Anavar en Clenbuterol cyclus voor vrouwen

DagClenbuterolAnavar
1-320mcg5mg
4-630mcg5mg
7-940mcg10mg
10-1250mcg10mg
13-1560mcg10mg
16-1870mcg10mg
19-2180mcg10mg
22-2490mcg10mg
25-27100mcg10mg
28-30110mcg10mg

Clenbuterol is een drug die kan worden gebruikt door vrouwen ook. In tegenstelling tot steroïden, is het heeft geen virilization bijwerkingen.

Terwijl steroïden worden voorgesteld voor vrouwen in lagere doses, kunnen zowel mannen als vrouwen hebben vergelijkbare doses van Clenbuterol.

Bovendien Clenbuterol is niet onderdrukkende en het heeft geen invloed op de testosteronspiegel bij vrouwen.

Anavar dosis, echter, in de bovenstaande tabel toont een voorzichtige dosis voor vrouwen, omdat een zwaardere dosis of een langere cyclus kan de kans op virilization bijwerkingen te verhogen.

Conclusie

Anavar is een milde steroïde en wanneer genomen in de juiste dosering, de bijwerkingen zijn heel beheersbaar. Het wordt echter vaak gestapeld met andere steroïden zoals die hierboven vermeld voor snellere en betere resultaten. Dergelijke stacks verhogen de kans op bijwerkingen en vereisen ook een goede PCT.

De beste aanpak is echter om te kiezen voor natuurlijke alternatieven zoals Anvarol van Crazy Bulk, dat Anavar nabootst zonder de negatieve of nadelige bijwerkingen.

Vergelijkbare berichten