Is Ostarine legaal in Nederland?

In dit artikel bespreken we de legaliteit van Ostarine, ook wel MK 2866 genoemd. Aan het einde van deze gids zul je weten wat de legaliteit van Ostarine is in Nederland en vele andere landen over de hele wereld.

Dit artikel is bijgewerkt voor 2024 en daarom geeft het een betrouwbaar antwoord op de vraag; is Ostarine legaal of illegaal.

Laten we er meteen in duiken.

Is Ostarine legaal in Nederland?

Houd in gedachten dat we het hier alleen zullen hebben over de legaliteit van Ostarine. Als je meer informatie over deze stof wilt, bekijk dan mijn diepgaande Ostarine gids. Over de legaliteit van andere SARMs, bekijk mijn legale SARMs artikel.

Is Ostarine legaal in Nederland in 2024

Om een lang verhaal kort te maken: ja, Ostarine is overal ter wereld legaal om te kopen en te gebruiken, inclusief Nederland vanaf 2024. Een uitzondering is Australië.

Ostarine is 100% legaal om overal ter wereld te kopen en te gebruiken. Het is nog niet goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration). Daarom moeten bedrijven Ostarine verkopen met een label waarop staat “Chemisch onderzoek” of “Niet voor menselijke consumptie”. Dit komt omdat alle stoffen die niet door de FDA zijn goedgekeurd onder deze labels moeten worden verkocht.

Dit zegt natuurlijk niets over de legaliteit van MK 2866. Je kunt Ostarine zonder problemen kopen en gebruiken omdat het niet illegaal is.

Ostarine in de sport

Je moet echter niet vergeten dat Ostarine (MK 2866) en alle andere SARM’s (Selective Androgen Receptor Modulators) op de lijst van verboden stoffen staan van de USADA (United States Anti Doping Agency). Hierdoor zijn ze verboden door bijna alle sportinstanties, waaronder de Olympische Spelen.

Sommige sportinstanties testen zelfs op het gebruik van SARMs. Je zult positief testen als je in de afgelopen 14 dagen een SARM (inclusief Ostarine) hebt genomen. Met andere woorden, het duurt ongeveer 14 dagen na de cyclus om verbindingen zoals Ostarine uit je lichaam te wissen, zodat geen tests het kunnen opsporen.

Wat de toekomst brengt

Er wordt gesproken over een mogelijk verbod op SARM’s in de VS en de rest van de wereld in de toekomst. Voor nu en de komende jaren zijn ze 100% legaal om te kopen. Dit geldt echter niet voor alle SARM’s, alleen verbindingen als YK11 en S23 worden waarschijnlijk verboden.

Ostarine en een paar andere stoffen (LGD-4033 en MK 677) zullen binnenkort door de FDA worden goedgekeurd als ze klaar zijn met hun klinische onderzoeken. Maar dat kan nog een paar jaar duren. Dit betekent dat ze vrijwel zeker altijd legaal zullen zijn vanwege hoe veilig en nuttig ze zullen zijn bij de behandeling van spierverslappende ziekten.

Samenvattend: in de toekomst zullen sommige SARM’s zoals YK11 en S23 waarschijnlijk verboden worden omdat ze zo sterk zijn en niet zo goed onderzocht. Qua kracht zijn ze vergelijkbaar met steroïden. Maar verder zullen Ostarine en andere vergelijkbare stoffen vrijwel zeker legaal blijven.

Lees ook:

100% legale optie

Als je alle voordelen van Ostarine wilt krijgen zonder je zorgen te maken over de legaliteit, dan zou je moeten kiezen voor Osta 2866 van Crazy Bulk.

Osta 2866

Osta 2866 bootst de voordelen van Ostarine na zonder de negatieve bijwerkingen. Het is 100% legaal en je kunt het gemakkelijk online kopen zonder recept. Het is gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten en is geweldig voor het vergroten van spiermassa en testosteron in je lichaam.

Het kan ook gestapeld worden met andere legale SARM’s van Crazy Bulk en heeft geweldige gebruikersreviews gekregen. Bekijk mijn eerlijke Osta 2866 review door hier te klikken.

Vergelijkbare berichten