Dosering Cardarine – Wat is de beste dosering voor vetverlies?

Cardarine is geen SARM en heeft daarom geen invloed op androgeenreceptoren in het lichaam. Dit feit alleen al leidt ertoe dat veel mensen geloven dat ze gewoon ham kunnen gaan op de doseringen, omdat er geen testosteron onderdrukking wordt ervaren. 

Deze veronderstelling is om een aantal redenen onjuist, voornamelijk omdat Cardarine in hogere doseringen een negatieve invloed heeft op leverenzymen, waardoor je mogelijk leverfibrose veroorzaakt als je niet voorzichtig bent.

Dosering Cardarine

Om een dergelijk lot te voorkomen en het meeste uit Cardarine te halen, heb ik deze korte gids geschreven om je te helpen bij je onderzoek.

Laten we Cardarine van dichterbij bekijken voordat we ons vermaken met de gebruikte doseringen!

Wat is Cardarine?

Cardarine werkt in op de PPAR-delta receptoren in het lichaam, waardoor de manier waarop onze lever werkt verandert en verandert in een vetverbrandingsmachine;

PPAR-delta is een hormoon dat wordt beschouwd als een nabootser van lichaamsbeweging, wat technisch gezien zou moeten betekenen dat een verhoogde hoeveelheid ervan in het lichaam dezelfde voordelen zou moeten opleveren als lichaamsbeweging zelf.

Het is aangetoond dat cardarine het uithoudingsvermogen drastisch verhoogt, ons lipidenprofiel verbetert, de afbraak van vetvrij spierweefsel stopt en vetverlies stimuleert.

Als je meer wilt weten over Cardarine, bekijk dan onze volledige Cardarine beoordeling.

Cardarine Halfwaardetijd

In alle uitgevoerde onderzoeken, zowel in vivo als in vitro, werd Cardarine eenmaal daags toegediend.

Er is echt onderzoek gedaan naar de halfwaardetijd van Cardarine bij mensen, dus we kunnen gerust stellen dat die 24 uur is.

Anekdotisch bewijs lijkt ook te suggereren dat het het beste is om het één keer per dag in te nemen en dat zo’n regime de meest optimale resultaten oplevert.

Als je meer wilt lezen over dit onderwerp, bekijk dan ons artikel over Cardarine Half-Life.

Doseringen gebruikt in onderzoeken en proeven op mensen

Wetenschappers en onderzoekers dienden doseringen van 2,5 mg tot 10 mg per dag toe bij mensen.

Bij dergelijke doseringen werden geen bijwerkingen geconstateerd en Cardarine werd door alle deelnemers aan het onderzoek zeer goed verdragen.

Dit vertelt ons dat Cardarine niet echt bijwerkingen heeft bij gebruik in doseringen tot 10 mg.

Is Cardarine veilig?

In 2007 voerde het bedrijf achter Cardarine, GlixoSmithKline, een zeer controversieel onderzoek uit waarbij ze kankergevoelige muizen injecteerden met bovengemiddelde doses Cardarine.

In dat onderzoek werd geconcludeerd dat Cardarine tumorontwikkeling veroorzaakte bij talrijke Wistar Han-ratten, waardoor het bedrijf stopte met Cardarine.

Er is een reden waarom dit onderzoek controversieel wordt genoemd en waarom het feitelijk onjuist is.

In feite is het onderzoek op veel punten verkeerd en heeft verder onderzoek aangetoond dat Cardarine juist kankerremmende eigenschappen heeft!

Cardarine dosering voor spiertoename

Cardarine werkt het beste in combinatie met SARM’s, vandaar dat velen het verwarren met SARM’s.

Je zult bijna nooit over Cardarine lezen in bodybuildingliteratuur zonder dat het gemengd is met een andere SARM.

De reden daarachter is dat Cardarine een hoge synergie heeft met SARM’s.

Als het aankomt op het aankomen van spieren, raad ik persoonlijk een stack van RAD140 en Cardarine aan.

Voorbeeld van een cyclus voor spiertoename:

WeekRAD140CardarinePCT
1-810 mg per dag15 mg per dagMisschien

Zorg ervoor dat je PCT in de buurt hebt, want het is vrij onduidelijk of je het echt nodig zult hebben. 

Sommige mensen kunnen zonder problemen 10 mg RAD140 per dag verdragen en daarom is het een groot verschil of je PCT nodig hebt of niet.

Als je toch onderdrukt raakt of als je om een andere reden PCT nodig hebt, volg dan deze tabel:

WeekRAD140CardarinePCT (Nolvadex)
1-810 mg per dag15 mg per dag/
8-10//40 mg per dag
10-12//20 mg per dag

Als je je echter goed voelt na je acht weken durende cyclus, stop dan gewoon met het gebruik van de twee stoffen in kwestie en start je off-cycle. Laat dit minstens 8 tot 16 weken duren.

Cardarine Snijden Dosering

Nogmaals, we gaan Cardarine mengen met een andere SARM om de best mogelijke resultaten te behalen. 

Deze keer wordt het Ostarine, een relatief milde SARM die het gebruik van PCT niet rechtvaardigt.

Voorbeeld van een snijcyclus:

WeekOstarineCardarinePCT
1-815 mg per dag10 mg per dag/

Zoals je kunt zien, is PCT niet echt nodig voor een dergelijke stack. In zeldzame gevallen waarin je echt onderdrukt raakt van Ostarine, raad ik je gewoon aan om de dosering te halveren (van 15 mg Ostarine per dag naar 7,5 mg per dag).

Geen PCT Cardarine Dosering

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je geen PCT nodig hebt voor je Cardarine-cyclus, raad ik je gewoon aan om het op zichzelf te nemen. Dit is een geweldige optie voor newbies die niet willen compliceren dingen, maar nog steeds willen de extra kick van een exogene stof.

In dat geval verlies je wel de extra boost die SARM’s geven, maar aan de positieve kant bescherm je jezelf tegen testosterononderdrukking.

Geen PCT dosering voor spiertoename

Neem gewoon acht weken lang 15 mg Cardarine per dag en je zult het prima doen.

WeekCardarinePCT
1-815 mg per dag/

Verwacht geen grote winst van zo’n kuur, want je mist de spieropbouwende eigenschappen van SARM’s om echt een verschil te merken.

Je zult echter wat vet verliezen en wat massa winnen als je je dieet en trainingsroutines onder controle houdt.

Geen PCT Snijden Dosering

10 mg Cardarine gedurende acht weken is voldoende om de klus te klaren.

WeekCardarinePCT
1-810 mg per dag/

Gebruikers melden dat ze behoorlijk wat vet en gewicht verliezen met dit protocol. Je behoudt ook al je bestaande spiermassa, dus dat is een extra pluspunt!

Veiligste dosering Cardarine

Cardarine is in alle opzichten veilig gebleken en wordt goed verdragen in doseringen tot 10 mg per dag.

We hebben het hier niet over één onderzoek, maar er zijn minstens vier afzonderlijke onderzoeken op mensen (met placebo’s) uitgevoerd waaruit bleek dat het veiligheidsprofiel voorbeeldig is en dat de stof zelf mild is voor het lichaam.

Mensen van alle rangen en standen hebben aan deze onderzoeken meegedaan, wat betekent dat Cardarine geen problemen zal veroorzaken, ongeacht je leeftijd, geslacht of genetische make-up!

Sommige bodybuilders vinden dat ze extra veilig moeten zijn en kiezen voor 5 mg Cardarine per dag. Persoonlijk ben ik het niet eens met dit idee, omdat zo’n kleine hoeveelheid weinig teweegbrengt in het lichaam, vooral als je meer dan 200 kilo weegt.

Als je echter een vrouw bent en net een duik neemt in de wereld van Cardarine, is 5 mg per dag voldoende, mits je minder dan 150 kilo weegt.

De veiligste (en meest effectieve) dosering van Cardarine is 10 mg per dag gedurende acht weken, alleen of in combinatie met een andere SARM.

Houd er rekening mee dat SARM’s een onderwerp op zich zijn en dat we hier geen tijd gaan besteden aan het bespreken van hun veiligheidsprofiel.

Natuurlijk en veilig alternatief

c-dine 501516

Een van de beste opties is om te kiezen voor een natuurlijk en veilig alternatief zoals C-Dine 501516 van Crazy Bulk, dat is samengesteld met 100% biologische ingrediënten en Cardarine nabootst.

Het kan je helpen om alle voordelen van Cardarine te krijgen zonder de negatieve bijwerkingen. Het kan je helpen om spiermassa van hoge kwaliteit en mager te krijgen. Het is ook geweldig bij het cutten, omdat het je kan helpen overtollig vet in je lichaam te verbranden.

C-Dine 501516 kan gestapeld worden met andere SARM’s van Crazy Bulk voor snellere en betere resultaten. Bekijk mijn volledige C-Dine 501516 beoordeling door hier te klikken.

Vergelijkbare berichten