Andarine S4- Voordelen, bijwerkingen, alternatieven

Ben je geïnteresseerd in een van de populairste SARM’s – Andarine S4?

Als dat zo is, ben je niet de enige. Duizenden bodybuilders gebruiken nu SARM’s in plaats van steroïden om meer spieren te krijgen en vet te verliezen. De reden hiervoor is dat SARM’s minder bijwerkingen zouden hebben dan steroïden.

andarine s4

Wat is Andarine – Inleiding

In de snelle 21est eeuw worden veel mensen zich steeds meer bewust van hun gezondheid en fitheid. Te midden hiervan is een exponentiële toename in de productie en het gebruik van supplementen waargenomen. Een meerderheid van de wereldbevolking consumeert verschillende gezondheidssupplementen en medicijnen, vooral liefhebbers van bodybuilding voor betere prestatieresultaten. Eén zo’n medicijn is Andarine.

In dit artikel zullen we het gebruik, het werkingsmechanisme, de wettelijke status en de dosering van Andarine in detail bespreken. Verder gaat dit artikel ook in op legale en veilige alternatieven om je te helpen de beste resultaten uit je trainingen te halen.

Zo ver zo goed, maar wat is Andarine?

Andarine is een onderzoeksgeneesmiddel dat behoort tot een klasse geneesmiddelen die de Selectieve Androgeen Receptor Modulatoren (SARM’s) worden genoemd en die zijn ontwikkeld om aandoeningen als osteoporose, spieratrofie, goedaardige prostaathypertrofie of prostaatvergroting te behandelen. De verkorte naam voor Andarine is S4.

Andarine heeft massaal zijn weg gevonden naar bodybuildingkringen vanwege zijn vermogen om vet te helpen verbranden, zodat bodybuilders gescheurde spieren kunnen krijgen met een zo laag mogelijk percentage lichaamsvet. Het staat er ook om bekend dat het de vasculariteit verbetert, wat nog een reden is voor de groeiende populariteit in deze gemeenschap. Ik wil hier graag vermelden dat het grotendeels wordt gebruikt voor een snijcyclus. Als je op zoek bent naar een SARM die goed is voor bulking, moet je kijken naar YK-11 Myostatin SARM.

Hoe werkt Andarine – Actiemechanisme

Selectieve Androgeen Receptor Modulatoren (SARM’s) zoals Andarine, zijn geneesmiddelen die zich binden aan androgeenreceptoren in het lichaam, de belangrijkste werking van het hormoon testosteron. Wanneer Andarine zich bindt aan deze receptoren, zorgt het ervoor dat de spieren en botten in het lichaam groeien.

Studies uitgevoerd op dieren melden dat het gebruik van Andarine het proces van spierafbraak en botdegeneratie omkeert en ook de groei van spierweefsel stimuleert en resulteert in een verhoogde botmineraaldichtheid. Daarom wordt het door sommige bodybuilders gebruikt voor spieropbouw.

In tegenstelling tot steroïden veroorzaakt Andarine niet zo veel bijwerkingen in andere delen van het lichaam, maar het heeft wel het potentieel om de consument aanzienlijke schade toe te brengen.

Door zijn hoge affiniteit voor androgeenreceptoren bootst Andarine de effecten van testosteron na. Toch zijn de effecten van Andarine relatief veel sterker in de spieren en botten dan in de voortplantingsorganen. Dit laat actief zien waarom Andarine en andere SARM’s verondersteld worden minder bijwerkingen te veroorzaken dan anabole steroïden.

Een meerderheid van de hedendaagse bodybuilders en fitnessfanaten beschouwt deze niet-goedgekeurde theorie als “bewijs” dat ze niet te maken krijgen met ernstige testosterononderdrukking en verhoogde oestrogeenspiegels bij het gebruik van SARMs. Dit is echter niet de waarheid. SARM’s zoals Andarine hebben nooit de juiste klinische tests doorstaan en kunnen veel gevaarlijker en onveiliger blijken te zijn dan eerder werd gedacht.

Ik wil hier heel duidelijk stellen dat SARM’s niet door de FDA zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. Ze zijn illegaal om te gebruiken als supplementen voor bodybuilding.

Voordelen/gebruiken en bijwerkingen van Andarine

Laten we meer te weten komen over het gebruik en de bijwerkingen van deze SARM…Laten we meer te weten komen over het gebruik en de bijwerkingen van deze SARM…

Voordelen/gebruiken van Andarine

Hoewel er niet genoeg wetenschappelijk bewijs is om het nut van dit medicijn aan te tonen, wordt Andarine voor verschillende doeleinden gebruikt.

 • Sommige bedrijven die supplementen produceren bevatten Andarine in supplementen voor bodybuilding. Het wordt vaak geconsumeerd door aspirant bodybuilders en fitnessenthousiastelingen om hun  atletische prestaties te verbeteren. Terwijl Andarine perfect is voor een snijcyclus, zou je beter af zijn met  Ostarine MK 2866 SARM als je wilt bulken met spieren. Je kunt de Beste SARM’s voor spiertoename bekijken door hier te klikken.
 • Bodybuilders gebruiken het vaak om overtollig lichaamsvet te verbranden en om gescheurde spieren te krijgen. Het is niet verrassend dat Andarine een van de beste snij-SARM’s is.
 • Verder wordt het ook geconsumeerd om aandoeningen zoals onvrijwillig gewichtsverlies te behandelen bij mensen die last hebben van ernstige ziekten zoals Cachexia (Wasting Syndrome), Osteoporose en prostaatgezondheid. De consumptie van deze drug wordt beschouwd als zeer onveilig en brengt gevaarlijke bijwerkingen met zich mee.

Andarine Bijwerkingen

Bij oraal gebruik kan Andarine veel bijwerkingen veroorzaken;

Hoewel de bijwerkingen van dit medicijn nog uitgebreid onderzocht moeten worden, blijkt uit anekdotisch bewijs dat het kan leiden tot:

 • leverschade
 • hartaanval
 • zichtveranderingen
 • depressie enz. 

Sommige van de bijwerkingen zijn hetzelfde als die van andere SARM’s zoals  RAD 140, Ostarine, Ligandrol LGD 4033 etc.

Bovendien is er niet voldoende betrouwbare informatie om te stellen dat dit geneesmiddel veilig is voor consumptie tijdens de fasen van zwangerschap en borstvoeding. Daarom wordt geadviseerd om het gebruik van deze drug te vermijden tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Visie Veranderingen

Een van de meest verontrustende bijwerkingen van Andarine S4 is dat het kan leiden tot een paar veranderingen in het gezichtsvermogen, die echter aanhouden zolang je het medicijn blijft gebruiken.

Sommige gebruikers melden bijwerkingen zoals een gele tint en moeite met het aanpassen aan nachtzicht. Ik moet zeggen dat dit een bijwerking is waar veel mensen van in paniek raken.

Sommige gebruikers van Andarine maken ook melding van depressie.

Furthermore, what needs to be highlighted here is that higher doses lead to stronger side effects. 

De veiligheid en effecten van Andarine zijn niet onderzocht bij mensen, omdat het middel alleen op ratten is getest. Dit heeft actief aangetoond dat het geen geloofwaardig medicijn is om te gebruiken.

Dit medicijn is niet goedgekeurd en daarom zijn de kwaliteit en de identiteit ervan zeer twijfelachtig. In een onderzoek naar 44 producten die op de markt zijn gebracht als SARM (waaronder Andarine), bevatte slechts 52% daadwerkelijk SARM en de rest was niet nauwkeurig gelabeld.

Is Anadrine legaal?

Het gebruik van Andarin is niet legaal, zelfs niet in competitieve en professionele sporten. Andarine is niet goedgekeurd door de Amerikaanse Foods and Drug Administration (FDA) vanwege onvoldoende klinisch onderzoek. De FDA beschouwt supplementen met Andarine als een ingrediënt als illegaal.

Het geneesmiddel Andarine is voor geen enkel doel goedgekeurd door de FDA. Het is dus voldoende duidelijk dat niet alleen de consumptie, maar ook het kopen en verkopen van deze drug niet vrij is van schade.

Andarine dosering

Aangezien dit medicijn geen goede klinische tests heeft doorstaan en geen goedkeuring heeft gekregen van een regelgevende instantie, bestaat er geen veilige dosering voor Andarine.

Gebruikers gebruiken echter een gebruikelijke dosering van 50 tot 75 mg per dag. Gebruikers consumeren deze drug in 3 doses die bij de maaltijd worden ingenomen. Sommige mensen beginnen met een relatief lagere dosering van 25 tot 50 mg per dag. Vaak gebruiken gebruikers deze drug op een cyclische manier.

Bovendien kan het gestapeld worden met andere SARM’s voor snellere resultaten. Het kan bijvoorbeeld worden gestapeld met RAD 140 en SR9009 Stenabolic voor verbazingwekkende resultaten. In feite is deze RAD 140 stack die Andarine en SR9009 combineert een enorme hit onder bodybuilders die streven naar body recomp.

Natuurlijk alternatief

Hoewel SARM’s minder bijwerkingen hebben dan steroïden, zijn ze illegaal voor bodybuildingdoeleinden. Legale SARM’s zijn daarentegen een betere optie. Je kunt ze online kopen zonder recept. Deze legale SARM’s zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en kunnen je helpen verbluffende resultaten te krijgen zonder bijwerkingen of PCT.

Andalean van Brutal Force bootst de voordelen van Andarine S4 na zonder de bijwerkingen. Het kan je helpen magere, keiharde, hardcore spieren te krijgen zonder bijwerkingen of PCT.

Andalean

Specificaties

 • Bevordert snel vetverlies
 • Uitstekend voor snijden
 • Behoudt rotsvaste spiermassa
 • Superlaadt energieniveaus
 • Geen bijwerkingen
 • Koop er 2, krijg er 1 GRATIS
 • Stapelt goed met andere legale SARM’s

Veelgestelde vragen

Waarvoor wordt Andarine gebruikt?

Andarine S4 is een SARM die door bodybuilders vaak wordt gebruikt om te cutten en overtollig lichaamsvet te verbranden. Hoewel het gebruik in bodybuildingsupplementen illegaal is, gebruiken veel bodybuilders het nog steeds. Voor de rest is het een medicijn dat kan helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals spieratrofie, osteoporose, goedaardige prostaathypertrofie, etc. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om in gedachten te houden dat SARMs  (inclusief Andarine S4) niet zijn goedgekeurd door de FDA voor menselijke consumptie.

Is Andarine S4 veilig?

Nee! Hoewel de bijwerkingen relatief minder zijn in vergelijking met steroïden, kan Andarine toch leiden tot enkele ernstige complicaties. Enkele van de gemelde bijwerkingen zijn leververgiftiging, hartaanval, hartinfarct, gezichtsveranderingen enz.

Onderdrukt Andarine testosteron?

Ja! Andarine staat erom bekend dat het testosteron meer onderdrukt dan andere SARM’s. Uit anekdotisch bewijs blijkt dat het ook kan leiden tot depressie.

Vergelijkbare berichten