Lichaamsbeweging en testosteron – De volledige gids

  Deze gids behandelt alles wat je ooit hebt willen weten over de relatie tussen lichaamsbeweging en testosteron. Van gewichtheffen tijdens Testosteron Replacement Therapy (TRT) tot hoe High Intensity Interval Training mensen helpt die lijden aan borderline Low T en meer, deze gids leidt je door elk onderwerp en helpt je te begrijpen wat waar is, wat niet zo waar is, en wat je vervolgens moet doen.

  Gebruik de inhoudsopgave om te navigeren naar de informatie waarin je het meest geïnteresseerd bent, of begin gewoon te lezen.

  Lichaamsbeweging en laag testosterongehalte – het verband

  Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat testosteron, lichaamsbeweging (inclusief gewichtheffen) en de productie van vetvrije spieren nauw met elkaar verbonden zijn.

  Decennialang hebben de media ons verteld dat testosteron de spiergroei stimuleert – dat is waar. Maar de relatie is niet alleen oorzaak en gevolg.

  In feite is er sprake van een cyclus. Testosteron stimuleert de aanmaak van vetvrije spieren die wordt gestimuleerd door lichaamsbeweging, maar het omgekeerde is ook waar – lichaamsbeweging stimuleert het lichaam om meer testosteron aan te maken. De resulterende toename van de vetvrije spiermassa verhoogt op zijn beurt de capaciteit voor meer lichaamsbeweging en een nog grotere testosteronproductie.

  De dynamiek testosteron-beweging is een zichzelf in stand houdende cyclus, en zowel duurtraining met hoge intensiteit als weerstandstraining (gewichtheffen) hebben onmiddellijke en significante effecten op je testosteron.

  Een lichte natuurlijke verhoging van je eigen testosteron is een van de belangrijkste voordelen van het beginnen met gewichtheffen en het volhouden daarvan.

  Laten we het even hebben over de rol die testosteron in het lichaam speelt, voordat we ingaan op de specifieke aspecten van testosteron en lichaamsbeweging.

  Lichaamsbeweging en laag testosterongehalte - het verband

  De rol van testosteron in het lichaam (en hoe dat verband houdt met je vermogen om spieren op te bouwen)

  Hieronder volgen enkele van de kritische lichaamsprocessen die het testosteronniveau bij mannen (en vrouwen) beïnvloeden:

  • Controle van de vetverdeling
  • Creëren van spiermassa
  • Ontwikkeling van kracht
  • Behoud van botmassa
  • Productie van rode bloedcellen
  • Regulering van de geslachtsdrift (libido)
  • Productie van sperma

  Je kunt gemakkelijk zien hoe de eerste 4 punten van deze lijst bijdragen aan een gezonde lichaamsbouw en een levendiger uiterlijk. Wanneer de testosteronspiegel gezond is, ziet je lichaam er beter uit en voelt het zich beter.

  Wat gebeurt er met mijn spieren en lichaam als ik weinig testosteron heb?

  Hormonen zijn de chemische boodschappers die door je lichaam circuleren. Ze kunnen je uiterlijk en gevoel drastisch beïnvloeden, afhankelijk van welke informatie hun boodschappen bevatten.

  Testosteron geeft het lichaam het signaal om meer vetvrije spieren te produceren door zich te binden aan receptoren op spiercellen en een toename van de eiwitsynthese op gang te brengen om sneller meer spierweefsel te kweken.

  Zonder dit noodzakelijke hormonale signaal kan je lichaam zichzelf niet goed herstellen en zich niet normaal aanpassen aan de trainingsbelasting.

  Met andere woorden, een laag testosterongehalte kan ervoor zorgen dat je in de sportschool niet de vooruitgang boekt die je zou kunnen boeken als je lichaam een meer optimale hormonale balans zou hebben.

  Vermoeidheid: Laag testosteron belemmert uw inspanningsvermogen

  Een van de meest voorkomende symptomen van hormonale onbalans, waaronder klinische hypogonadisme (de medische term voor laag testosteron), hypothyreoïdie en laag oestrogeen, is chronische vermoeidheid.

  Vaak blijkt dat mannen (en vrouwen) met weinig testosteron of andere hormonale onevenwichtigheden gewoon niet de energie hebben die ze vroeger hadden.

  Dit verlies aan energie kan het sporten of actief blijven bemoeilijken.

  Naar de sportschool gaan of de straat op om te gaan hardlopen kan onmogelijk lijken, of op zijn minst zeer onaangenaam, als je al uitgeput bent.

  Lichaamsbeweging en laag testosterongehalte - het verband

  Testosteron bevordert de aanmaak van vetvrije spieren – een teveel aan oestrogeen bevordert een teveel aan vetproductie

  Als je lijdt aan symptomen die kunnen wijzen op een verstoorde hormoonhuishouding, zoals weinig testosteron of weinig oestrogeen (man of vrouw), moet je enkele fysiologische basisfeiten kennen.

  Je hormoonspiegel is niet zomaar een getal. Hormoonverstoringen ontstaan wanneer de verhouding tussen bijvoorbeeld testosteron en oestrogeen niet in balans is. Die slechte biochemische combinatie resulteert in jouw symptomen.

  Het corrigeren van een verstoorde hormoonbalans gaat echter niet alleen over het manipuleren van hormoonspiegels die door getallen worden weergegeven, maar meer over het laten werken van je lichaam in zijn eigen voordeel.

  Je hormonale systeem (endocrien systeem genoemd) laten werken zoals het hoort, is een belangrijk aspect van het op natuurlijke wijze verbeteren van een lichte hormonale onbalans.

  Overweeg de volgende feiten over testosteron en oestrogeen:

  • Testosteron produceert meer mager spierweefsel
  • Mager spierweefsel draagt bij tot een nog grotere toename van de testosteronproductie.

  Aan de andere kant:

  • Hoge oestrogeenspiegels resulteren in een grotere productie van vetweefsel.
  • Vetweefsel is eigenlijk een oestrogeen producerend orgaan – meer vet betekent meer oestrogeen.

  U ziet waarschijnlijk het ongezonde sneeuwbaleffect dat zich kan ontwikkelen – uit vorm zijn kan leiden tot een zichzelf in stand houdende, oestrogeenzware balans die u steeds verder van uw doelen brengt.

  Op een gegeven moment moet je die ongezonde cyclus onderbreken om de productie van overtollig vet te stoppen, meer spieren aan te maken en je hormoonproductie voor je te laten werken in plaats van tegen je.

  Dat is waar lichaamsbeweging om de hoek komt kijken.

  Het verband tussen lichaamsbeweging en testosteronproductie wordt al tientallen jaren door onderzoekers bestudeerd. Studies lijken erop te wijzen dat bepaalde soorten lichaamsbeweging je testosterongehalte meer verhogen dan andere.

  Laten we eens specifiek kijken naar de soorten oefeningen die je zou moeten doen om de testosteronproductie te bevorderen en je hormoonspiegels te stabiliseren.

  Hoe lichaamsbeweging het testosteron kan verhogen

  Voordat we beginnen, is het belangrijk op te merken dat een toename van testosteron door lichaamsbeweging altijd tijdelijk is en meestal maar even duurt nadat de activiteit is afgenomen.

  Toch kun je merken dat deze specifieke vormen van lichaamsbeweging helpen bij je klachten. In feite kan de oefening zelf ook helpen bij sommige symptomen van een laag testosterongehalte, zoals lichte depressie en slapeloosheid.

  hiit

  HIIT (intervaltraining met hoge intensiteit)

  High intensity interval training (HIIT), soms ook gewoon intervaltraining genoemd, wordt gekenmerkt door de herhaling van korte 2-3 minuten durende activiteit die u tot het uiterste drijft, gevolgd door zeer korte rustperiodes.

  De bedoeling is een zuurstofschuld te creëren waarvan je lichaam hard zal werken om te herstellen.

  Dit hersteltekort houdt je metabolisme hoger dan normaal voor een paar uur nadat de training is voltooid, waardoor HIIT een zeer efficiënte, calorie- en vetverbrandingsmethode is, waarvan is aangetoond dat het testosteron en HGH (menselijk groeihormoon) verhoogt, waarop het menselijk lichaam vertrouwt voor toename van vetvrije spieren en botdichtheid.

  Circuittraining

  De term “circuittraining” verwijst naar een reeks oefeningen die na elkaar worden uitgevoerd. Wanneer alle geplande activiteiten zijn voltooid, neemt u een korte rustpauze en begint u opnieuw bij de eerste oefening.

  Circuittraining is vergelijkbaar met intervaltraining, maar hier ligt de nadruk meestal op het trainen van verschillende spiergroepen, wat oververmoeidheid of blessures helpt voorkomen en tegelijkertijd een completere training biedt voor meer lichaamsdelen.

  Zwaardere gewichten

  Als je hoopt magere spieren op te bouwen en je testosteronproductie te bevorderen, is er waarschijnlijk geen betere activiteit dan zwaar gewichtheffen, waarbij alle belangrijke spiergroepen worden gebruikt.

  Door een groter gewicht en lagere herhalingen ervaar je een andere vorm van intensiteit, maar het is de bijna-limiet inspanning die telt – een zware lift is in het algemeen waarschijnlijk de beste oefening voor het stimuleren van testosteron die je kunt doen.

  Er zijn aanwijzingen dat lage reps met zoveel gewicht als je aankunt de testosteronproductie verhogen, omdat je van je lichaam eist dat het meer spieren produceert om maximaal te presteren.

  Laten we nu ingaan op enkele specifieke testosteronverhogende oefeningen.

  testosterone boosting exercises

  Testosteron-verhogende oefeningen

  1. Korte sprints

  Studies tonen aan dat de testosteronspiegel steeg bij mannen die regelmatig een reeks snelle, intense loopoefeningen deden. Door 5 of 6 intense sprints van elk minder dan 10 seconden te doen, kun je misschien dezelfde voordelen oogsten.

  2. Deadlift

  Hoewel elk zwaar tillen je testosteronniveau kan helpen stimuleren, lijkt het erop dat het goede ouderwetse deadliften – met het gewicht dicht bij je lichaam gehouden – misschien wel de meest effectieve zware lift van allemaal is.

  3. Squats

  De squat gebruikt vooral je dijen, inclusief de quads, hamstrings en bilspieren, maar je doet ook een fenomenale core oefening die enorme stabilisatie vereist van je romp, onderrug en buikspieren.

  4. Bankdrukken

  Als je naar je bovenlichaam gaat, raakt de bench press opnieuw een breed scala aan spieren. Deze samengestelde lift brengt zelfs je core in de training.

  5. Roeien

  Er zijn veel verschillende soorten roeien (gebogen roeien, roeien met de barbell, roeien met de T-stang), maar ze volstaan allemaal – ze trainen allemaal een groot deel van je rug.

  6. Overhead Press

  Terwijl je je schouders en armen erbij betrekt, is de overhead press (of eender welke variatie) een andere uitstekende samengestelde lift die je hele lichaam dwingt mee te doen.

  Het meeste halen uit de juiste oefeningen

  Om het meeste uit de bovenstaande oefeningen te halen, moet u een paar andere belangrijke acties ondernemen.

  Meer herhalingen toevoegen

  Er is bewijs dat, door een paar herhalingen toe te voegen bij het gewichtheffen, de voordelen voor je testosterongehalte toenemen. Train met een partner, en als je je vermogen om door te gaan hebt uitgeput, laat je partner je ondersteunen terwijl je nog een paar herhalingen doet.

  Neem langere rustperiodes

  Aangezien testosteron lijkt te worden gestimuleerd door zwaar te tillen, vergroot je met langere rustperiodes tussen sets je belastbaarheid.

  Hoe zit het met hardlopen?

  Hardlopen is een uitstekende cardiovasculaire training. Maar lang joggen helpt niet om je testosterongehalte te verhogen – het doet gewoon niet wat je lichaam nodig heeft.

  Ze zijn geweldig om af te vallen, en ze zijn zeker beter dan niets, maar om die testosteronspiegel echt omhoog te krijgen, moet je de sprints doen die horen bij HIIT (high intensity interval training).

  Langzame en regelmatige trainingen zorgen niet voor de noodzakelijke toename van de testosteronproductie.

  Als je deze oefeningen op de juiste manier en met de juiste techniek uitvoert, wordt je hele lichaam gebruikt en verandert het in een fabriek van efficiënte, intense spierproductie.

  Meer spieren staat gelijk aan een sneller rustmetabolisme, waardoor je slanker, sterker en groter wordt.

  Hoe begin je een trainingsprogramma om je testosteron te verhogen en in vorm te komen?

  Een van de grootste gevaren van snel in vorm proberen te komen is blessure – vooral als je al een tijdje (of nooit) niet hebt gesport.

  Het is gemakkelijk om jezelf te blesseren in de sportschool als je niet weet wat je doet, of als je dezelfde dingen probeert te doen als 5 jaar geleden (of 10, of 20…).

  Je lichaam is gewoon niet gewend aan de belasting – je zult in het begin pijnlijk zijn. Het kan enkele weken duren voordat u snel begint te herstellen.

  Meteen vanaf het begin intensief gaan sporten om meteen gewicht te verliezen gaat niet werken – je lichaam kan zich niet zo snel aanpassen (tenminste, niet op natuurlijke wijze).

  Gewoon beginnen is genoeg. Gun jezelf de tijd om te wennen aan het idee van regelmatig sporten, en geef je lichaam de tijd om te reageren en sterk te worden. Begin een trainingsprogramma, geef jezelf toestemming om de tijd te nemen en langzaam te gaan, en geef niet op.

  fitness plan

  Geen tijd of net begonnen? Hoe begint u met een fitnessprogramma voor thuis?

  Een probleem dat veel mensen tegenkomen is dat ze geen tijd hebben om te gaan sporten.

  Mensen die zeggen: “Iedereen heeft tijd om te gaan sporten”, hebben misschien geen baan, kinderen of andere verplichtingen.

  Ze hebben het mis, maar ook zonder sportschool kun je thuis een oefenprogramma opzetten.

  Een klein stukje tapijt en 30 minuten per dag is genoeg om te beginnen.

  Een goede regel om snel fit te worden is deze: volg de 3 mijl of 30 minuten regel.

  Het is vrij eenvoudig: wandel, ren, jog, fiets of wandel elke dag 30 minuten of 3 mijl. Als u vanaf nul begint, is de belangrijkste stap in het begin het aanleren van een routine.

  Dagelijks enige vorm van lichaamsbeweging doen is een must om in vorm te komen. Het soort training dat u doet kan veranderen naarmate uw fitnessniveau toeneemt en u zich kunt richten op ambitieuzere doelen, zoals het verhogen van het testosterongehalte en de spiermassa.

  De meeste thuisfitnessroutines moeten beginnen met 5 tot 15 minuten cardiovasculaire training. Dit kan zo eenvoudig zijn als een snelle wandeling, een jog, of zelfs een rondje hardlopen. Maak er een doel van om uiteindelijk je cardiotijd te veranderen in een vorm van High Intensity Interval Training (HIIT).

  HIIT is geweldig voor thuisfitnessroutines omdat het de inspanning maximaliseert en tegelijkertijd tijd bespaart. Het uitgangspunt van HIIT is dat u, in plaats van de hele tijd gestaag te trainen, gedurende een korte periode (30-60 seconden of zo) zo hard mogelijk traint en dan een minuut of twee rustig aan doet.

  Push-ups: De introductie tot gewichtheffen

  Lijkt gewichtheffen te snel te veel? Er is een oefening die je kan helpen die grote stap te zetten naar zwaardere trainingen die de testosteronproductie kunnen stimuleren – de push-up.

  Begin met uit te zoeken hoeveel push-ups je in één set kunt doen zonder te stoppen. Of het er nu 5 of 50 zijn, hou ze netjes en gebruik een goede vorm.

  Neem vervolgens dat aantal en halveer het. Als je 10 push-ups hebt gedaan zonder te stoppen, is je aantal 5.

  Doe 4 sets van dit nieuwe aantal, met ongeveer een minuut rust ertussen. Nogmaals, als je 10 push ups deed, doe je nu 4 sets van 5, met ongeveer een minuut rust tussen elke set.

  Het is belangrijk om niet te stoppen, dus, als je de push-ups voor elke set niet kunt voltooien, doe er dan zoveel als je kunt en zet dan je knieën op de grond en voltooi de set.

  Hoeveel tijd moet ik besteden aan gewichtheffen?

  Als u een beginner bent, wilt u het niet overdrijven, dus is 10 minuten voldoende.

  Als je na een paar maanden (of jaren) afwezigheid weer begint met gewichtheffen en je hebt al een tijdje geen fitnessoefeningen thuis gedaan, dan is 15 minuten misschien het maximum dat je lichaam aankan.

  Als je een doorgewinterde gewichtheffer bent, kan 60-120 minuten gewichtheffen precies zijn wat je lichaam nodig heeft.

  De sleutel is de intensiteit van de inspanning

  Het stellen van zwaardere eisen aan je lichaam – het bijna overbelasten – vereist dat het verandert.

  Die nieuwe eisen worden doorgegeven door hormonen. De productie neemt toe om zich aan te passen aan de nieuwe belasting.

  Wanneer de hormonen in dat nieuwe en betere evenwicht komen, kan een groot aantal negatieve symptomen verbeteren.

  Om nog maar te zwijgen van het feit dat je, met meer spieren en minder vet, waarschijnlijk gelukkiger bent over hoe je eruitziet en je voelt.

  Het is belangrijk op te merken dat deze toename in testosteronproductie niet voldoende is om klinisch hypogonadisme te overwinnen. Als je echt klinisch laag testosteron hebt, heb je waarschijnlijk Testosteron Replacement Therapy (TRT) nodig als je je beter wilt voelen.

  Afbouwen

  Zorg ervoor dat u niet te snel te hard van stapel loopt – niet alle hormonen die door training worden geproduceerd zijn heilzaam.

  Cortisol, een hormoon dat wordt aangemaakt als reactie op stress en intensieve inspanning, breekt zowel spieren als vet af.

  Om overmatige cortisolproductie en een ander soort hormoonverstoring te voorkomen, kunt u de volgende suggesties overwegen:

  • Streef naar uw limiet, maar overdrijf niet.
  • Probeer ademhalingsoefeningen
  • Doe aan yoga
  • Tank uw lichaam bij na de training
  • Zorg voor voldoende slaap

  Negatieve effecten op je hormoonhuishouding, zoals overmatige cortisolproductie en kans op blessures, zijn zeker mogelijk wanneer je te hard traint – op een gegeven moment kun je zelfs overtrainen tot je testosteronniveau daalt.

  Zowel topsporters als amateurs kunnen te hard werken en een punt bereiken waarop ze hun lichaam schade toebrengen. Hun testosterongehalte daalt als hun cortisolgehalte stijgt.

  Richt je dus op de grens – maar ga er niet te ver overheen, vooral niet als je net begint.

  Stress, slaap, seks, zonlicht

  Om het meeste uit een inspannende trainingsroutine te halen, moet je wat aan onderhoud en herstel doen.

  Als je je lichaam niet onderhoudt en het niet geeft wat het nodig heeft om te genezen, zullen je beste inspanningen waarschijnlijk slechte resultaten opleveren en zelfs tegen je werken.

  Houd uw stress onder controle

  Als het gaat om hormonale gezondheid, werken inspanningen om uw stress te verminderen tot een beheersbaar niveau samen met uw trainingsdoelen.

  Lichaamsbeweging helpt tot op zekere hoogte stress te verminderen. Minder stress vermindert op zijn beurt een aantal negatieve effecten op testosteron en andere hormonen.

  Te veel lichaamsbeweging kan de stress verhogen, wat op zijn beurt de effectiviteit van uw trainingsroutine kan verminderen.

  Om stress te bestrijden, moet u teruggaan naar de dingen die u leuk vindt – maak tijd vrij om u te concentreren op de dingen die u energie geven. Als u een paar stressverlagende activiteiten aan uw schema toevoegt, naast een trainingsroutine, voelt u zich misschien sneller beter (en ziet u betere resultaten in de sportschool).

  sleep

  Maak tijd voor slaap

  Het belang van slaap voor een gezond lichaam kan niet genoeg worden benadrukt, vooral als je veel sport. Al dat rennen en tillen eist een tol van je lichaam, dus je moet je lichaam de tijd geven om ’s nachts te herstellen.

  Als je lichaam voldoende slaapt, neemt het testosteron op natuurlijke wijze toe. Je hebt 7-9 uur nodig om het meeste uit je slaap te halen, hoewel de meningen verschillen over de exacte hoeveelheid.

  Als je ’s nachts laat opblijft, verhindert dat je lichaam beschadigde spieren herstelt en testosteron aanvult.

  Probeer een uur voordat je moet gaan slapen te ontspannen. Dit kan het proces van vroeger naar bed gaan vergemakkelijken en je helpen de essentiële rust te krijgen die je nodig hebt om laag testosteron en andere hormonale onevenwichtigheden te bestrijden.

  Een gezond seksleven

  Studies hebben aangetoond dat de testosteronspiegel stijgt na een nacht van seksuele activiteit, maar gelijk blijft na een nacht zonder seksuele activiteit.

  Hoeveel invloed heeft seks eigenlijk op je testosteronspiegel? Volgens sommige studies kan zelfs de anticipatie van seks je testosteronspiegel verhogen.

  Ga naar buiten in de zon

  Je huid regelmatig blootstellen aan 15-20 minuten zon kan je testosteronniveau verhogen.

  We vatten deze hele sectie samen door dit te zeggen: Behandel je lichaam goed, en het zal je belonen.

  Wat als ik geen resultaten zie? – TRT kan iets voor u zijn

  Als je je lichaam wilt verbeteren, maar je merkt dat je gewoon geen spieren kunt opbouwen (of vet kunt verliezen) zoals vroeger, dan lijdt je misschien aan klinisch laag testosteron.

  Het is mogelijk dat je lichaam, zelfs met een stevig gewichtheffingsprogramma en een goed dieet, niet genoeg testosteron kan produceren.

  Een verlies van spiermassa en een toename van vetweefsel zijn kenmerkende lichamelijke symptomen van chronisch laag testosteron.

  Eenvoudig gezegd is testosteron de drijvende kracht achter de hormoongeassocieerde spieropbouw die nodig is om de spierhomeostase bij mannen in stand te houden.

  Bij gebrek aan testosteron kan oestrogeen actiever worden en duidelijk bijdragen tot vetopslag.

  Een laag testosterongehalte is een belemmering voor lichaamsbeweging of bodybuilding die bijna onmogelijk te overwinnen is zonder de juiste medische begeleiding.

  Met andere woorden, als je testosteronspiegel uit balans is, is het eerste wat je moet doen deze onder controle te krijgen, want een goed dieet en een sterke trainingsroutine kunnen niet veel doen als je vecht tegen een klinische hormonale onbalans, zoals chronisch laag testosteron.

  Als je, ondanks je inspanningen, het gevoel hebt dat je je door de dag heen sleept, kan een laag testosterongehalte de boosdoener zijn. Als je geen vooruitgang boekt met je trainingen, en na weken van inspanning geen resultaten ziet op je lichaam, kan een laag testosteron de schuldige zijn.

  TRT optimaliseert je testosterongehalte. Het stelt je lichaam in staat om spieren op te bouwen en vet te verbranden zoals het hoort.

  Hoe testosteronvervangingstherapie je resultaten in de sportschool kan verbeteren

  Als je weinig testosteron hebt, moet je in de sportschool veel harder werken om dezelfde resultaten te behalen die je vroeger met veel minder werk behaalde.

  Als u al resultaten behaalt.

  De resultaten zijn heel anders wanneer je begint met een programma van Testosteron Replacement Therapy (TRT).

  Studies hebben aangetoond dat over een periode van 12 maanden de meeste mannen met TRT ongeveer 10 pond spiermassa winnen en 2 pond lichaamsvet verliezen.

  Het is echter belangrijk te begrijpen dat er in de sportschool gewerkt moet worden om een “gespierd” uiterlijk te krijgen. Als het gaat om TRT, is gewichtheffen van cruciaal belang als je verwacht meer spieren te krijgen.

  Het geïnvesteerde zweet (in termen van tijd en energie geïnvesteerd in trainingen) betaalt een veel hoger dividend uit bij optimale testosteronniveaus in vergelijking met die met een tekort.

  Je zult een verschil gaan merken als je lichaam eindelijk de hulp krijgt die het nodig heeft om in een normaal tempo te groeien als reactie op de stress die je het bezorgt – testosteron is van cruciaal belang voor een normale spiergroei.

  Omdat TRT alleen bedoeld is om je bestaande testosteronniveau te vervangen, hoef je naast TRT en zware oefeningen niets speciaals te doen om te profiteren van het herstel van je normale testosteronniveau.

  Je kunt waarschijnlijk doorgaan met je bestaande schema, hoewel je misschien merkt dat je niet zo hard hoeft te werken in de sportschool om resultaten te zien.

  TRT is niet hetzelfde als illegaal gebruik van steroïden

  Als je al normale testosteronniveaus hebt, is TRT niets voor jou.

  TRT is een medische behandeling die ontworpen is om hormonale onbalans te behandelen.

  Als je testosteronniveau chronisch onder het optimale niveau zakt en je symptomen ervaart die je levenskwaliteit schaden, kan TRT een geschikte behandeling zijn.

  Maar als we het hebben over TRT en in vorm komen, moeten we altijd een voorbehoud maken:

  TRT is NIET hetzelfde als illegaal steroïdengebruik.

  De hoeveelheid testosteron die je tijdens TRT inneemt is veel lager dan de hoeveelheid die steroïdenmisbruikers gebruiken om de natuurlijke grenzen van spiergroei te omzeilen.

  TRT is niet geschikt voor mannen (of vrouwen) die geen laag testosteronprobleem hebben en alleen hun resultaten in de sportschool willen vergroten.

  TRT is alleen geschikt wanneer een patiënt zowel de symptomen van een laag testosterongehalte vertoont als een laag testosterongehalte heeft (zoals blijkt uit bloedonderzoek).

  Simpel gezegd: je kunt Testosteron Vervangingstherapie niet gebruiken als een snelkoppeling voor bodybuilding.

  Lichaamsbeweging ondersteunt een gezond testosterongehalte – TRT overwint een laag T-gehalte

  Als je door chronische vermoeidheid moeite hebt om aan je fitness te werken om je doelen te bereiken, kun je overwegen of je misschien lijdt aan een laag testosterongehalte.

  Als je ongewoon veel moeite hebt om overtollig gewicht te verliezen of moeite hebt om op gewicht te blijven ondanks goed eten en bewegen, kan een hormonale disbalans zoals een laag T-gehalte de boosdoener zijn.

  Wij raden u aan de eerste stap te zetten om er beter uit te zien en u beter te voelen door een grondig onderzoek dat gericht is op het vinden van de werkelijke bron van uw symptomen.

  Testo Prime

  Hoe testosteron te verhogen met natuurlijke testosteronverhogers

  Een van de beste manieren om je testosteron te verhogen is met behulp van natuurlijke testosteronsupplementen zoals Testo Prime. Door je trainingsroutine te combineren met zo’n supplement kun je heel snel resultaat boeken. Testo Prime bestaat uit volledig natuurlijke ingrediënten en kan helpen om zowel de spieren als de kracht in je lichaam te stimuleren. Niet alleen dit, het kan ook helpen uw drive en motivatie te verhogen en ook helpen uw stemming te verbeteren.

  Daarnaast kan Testo Prime ook helpen je libido te verhogen en zorgen voor rotsvaste erecties. Het heeft geen negatieve bijwerkingen en heeft geweldige gebruikersrecensies gekregen. Klik hier om Testo Prime review te bekijken.

  Ontdek ook: 9 Beste testosteron cycli/Stacks voor spieren, krachttoename, snijden

  Vergelijkbare berichten

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *