Voordelen van testosterongel

Testosteron is een van de hormonen die deel uitmaken van de androgeenfamilie. Het gaat terug tot 1935. In 1939 werd het goedgekeurd voor gebruik en sindsdien wordt het gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals vertraagde puberteit en andere aandoeningen die verband houden met een tekort aan testosteron.

Een man met laag testosteron heeft vaak een laag libido en een verminderd seksueel verlangen.

Het is nu ook bekend dat mannen die geen behandeling zoeken voor een laag testosterongehalte (hypogonadisme), een aantal andere ernstige gevolgen kunnen ondervinden die niet alleen hun libido kunnen beïnvloeden, zoals mentale gezondheid, botdichtheid, cardiovasculaire gezondheid en een algehele verminderde kwaliteit van leven.

Mannen met een laag testosteronniveau moeten een arts raadplegen en beginnen met TRT (testosteronvervangingstherapie). Hoewel injecties de meest voorkomende vorm van TRT zijn, zijn er ook andere naaldloze opties beschikbaar.

Voordelen van testosterongel

Er zijn voor- en nadelen aan zowel injecties als testosterongel, dus het gaat erom wat voor jou het beste is.

In dit artikel bespreken we een aantal voordelen van testosterongel waar je zeker op moet letten als je deze vorm van hormoontherapie overweegt.

Belangrijkste punten

 • Wanneer je probeert te beslissen of injecteerbaar testosteron of topische testosterongel het beste voor je is, komt het echt neer op persoonlijke voorkeur.
 • Testosterongel biedt een uitstekende manier om testosteron in de bloedbaan te krijgen, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die overwegen hoe ze dit hormoon moeten toedienen.
 • Het biedt niet alleen dezelfde voordelen als de injecteerbare vorm, maar verbetert ook de algehele kwaliteit van leven.

Testosteron-geltherapie

Testosteron is in de loop der decennia in verschillende vormen en methodes gekomen en gegaan. De steunpilaar van TRT waren meestal injecties. Maar in 2000 kwam de eerste niet-injecteerbare en niet-patchende huidbehandeling tot stand: een transdermale testosterongel. studie]

Veel mannen hebben de neiging om aan te nemen dat injecties, die meestal intramusculair zijn (wat betekent dat ze in de spier gaan), “serieuzer” zijn en dus beter moeten zijn.

Dit is niet altijd het geval.

Injecteerbaar testosteron gaat direct in de spier, terwijl testosterongel op de huid wordt gesmeerd. De gel komt vervolgens in de bloedbaan terecht en verspreidt zich van daaruit naar de rest van het lichaam.

Voordelen van testosterongel

Testosterongel lijkt een zeer gunstige oplossing te zijn voor mannen met een testosterongehalte onder normaal, en daar zijn niet veel argumenten voor.

Laten we eens kijken naar de voordelen van testosterongel.

Snel en gemakkelijk

Transdermale gel is ontworpen om de fouten van andere, populairdere methoden voor het toedienen van testosteron te corrigeren – namelijk injecties.

Dit is een aantrekkelijke optie voor mensen met een fobie voor naalden of die de mogelijke bijwerkingen van injecties willen vermijden.

Testosterongel is veel sneller en gemakkelijker dan injecties, veel minder invasief dan injecties met naalden, die behoorlijk pijnlijk kunnen zijn, en het omzeilt mogelijke blauwe plekken op de huid waardoor het snel en gemakkelijk is.

Kan worden toegepast op een groter oppervlak

Transdermale testosterongel kan op een groter oppervlak worden aangebracht voor een gelijkmatigere verdeling en een grotere effectiviteit.

Je kunt de gel aanbrengen op je schouder, bovenarm of buik. Dit zorgt voor een continue afgifte gedurende de dag wanneer je het op verschillende plekken aanbrengt.

Dit in tegenstelling tot injecties die meestal intramusculair (in de spier) op de billen worden gegeven.

Injecties kunnen ook subcutaan (onder de huid) worden gegeven, maar dit is niet zo gebruikelijk.

Stabiliteit

Studies tonen aan dat transdermaal testosteron in staat is om stabiele testosteronniveaus te leveren ten opzichte van injecties. Dit komt door de manier waarop het testosteron door verschillende barrières in de huid kan worden opgenomen.[studie]

Als gevolg hiervan blijft het testosteronniveau stabiel bij een eenmaal daagse toepassing, in tegenstelling tot andere methoden waarbij meerdere dagelijkse doses op één plek nodig zijn.

Houd er rekening mee dat je het ongeveer 2 uur na het douchen moet aanbrengen, maar niet als je van plan bent om te gaan zwemmen.

Gemakkelijk te stoppen

Het is gemakkelijk om een vervanger te vinden voor een andere toedieningsvorm vanwege de korte werkingsduur (meestal ongeveer 4-5 uur) en het feit dat er geen laaddosis nodig is.

Dit is voordelig, want als er negatieve reacties optreden of als blijkt dat de testosteronspiegel niet verbetert, kan de therapie snel worden gestopt. Dit proces is veel eenvoudiger in vergelijking met andere hormoonvervangingstherapieën waarbij langzaam moet worden afgebouwd voordat het gebruik kan worden gestopt.

Dus, wat is beter, Testosteron Gel of Testosteron Injecties?

Omdat iedereen anders is, bestaat er niet zoiets als een “one size fits all” benadering van testosterontherapie. In plaats daarvan is de beste methode altijd de methode die voor jou specifiek beter werkt. Dat gezegd hebbende, bieden beide hoofdmethoden grote fysiologische voordelen.

Enkele voordelen van testosteron voor mannen

Het doel van testosterontherapie is om de testosteronniveaus terug te brengen naar het normale bereik en mannen zullen meestal binnen 1-2 weken veranderingen zien met optimale resultaten na ruwweg 3-6 maanden. [studie]

De absorptie is vrij snel en zorgt ervoor dat testosteron direct in de bloedbaan wordt opgenomen.

Enkele van de voordelen zijn:

 • Verbeterde geslachtsdrift
 • Verbeterde vetvrije spiermassa
 • Verhoogde botdichtheid
 • Afgenomen lichaamsvet
 • Cognitief welzijn
 • Meer energie en uithoudingsvermogen
 • Betere seksuele functie
 • Verhoogde erecties en seksueel verlangen

Wat kun je op de lange termijn verwachten van Testosteron Gel

Als jij en je arts besluiten dat testosteronvervangingstherapie geschikt voor je is, zul je waarschijnlijk op de lange termijn voordelen zien. Maar, zoals met elk medicijn, is het nog steeds belangrijk dat je je bewust bent van de opties en de mogelijke risico’s en bijwerkingen die testosterongel met zich meebrengt.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten van testosterontherapie met gel?

Normaal gesproken kun je al na 2 weken resultaat verwachten. Voor optimale resultaten moet je verwachten dat je testosteronspiegel binnen 3-6 maanden een normaal niveau bereikt. Dit verschilt echter van persoon tot persoon.

Zijn er nadelen aan het gebruik van Testosteron Topical gel?

Een van de grootste nadelen van testosterongel is een verhoogd risico op huidirritatie op de plaats waar de gel wordt aangebracht. Het wordt ruwweg gezien bij ongeveer 33% van de patiënten, bij de eerste start van de behandeling en wordt gestopt door slechts een fractie van degenen die huidirritatie ervaren. [studie]

Een ander is huidcontact, dat moet worden vermeden. Vooral in de buurt van zwangere vrouwen en jonge kinderen. Omdat testosterongels via de huid worden opgenomen, kunnen ze door huidcontact worden geabsorbeerd door anderen.

Het is het beste om contact met anderen te vermijden zodra de gel is aangebracht. Als er huid op huid contact is, is het aan te raden om het getroffen gebied onmiddellijk af te spoelen met water en zeep om absorptie door de huid te voorkomen.

Wat zijn de gevolgen van een gemiste dosis?

Als je een dosis mist, neem hem dan zo snel mogelijk in. Als het echter bijna tijd is voor je volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar je normale schema. Absorptie duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van de dosis.

Een andere optie om testosteron te verhogen

Zowel testosteron injecties als gel hebben hun voor- en nadelen. Er is echter een veiligere derde optie die testosteron in je lichaam kan stimuleren zonder bijwerkingen.

Natuurlijke testosteronsupplementen zijn erg populair bij zowel mannen die lijden aan een laag testosterongehalte als bodybuilders en sportschoolbezoekers die hun inspanningen voor bodybuilding naar een hoger niveau willen tillen.

Testo Prime

Een van de beste testosteronsupplementen is Testo Prime, dat je kan helpen om je testosteronniveau op een natuurlijke en veilige manier te verhogen.

Testo Prime is perfect voor het vergroten van de spiermassa en helpt ook bij het verbranden van vet. Het is ook geweldig voor meer kracht. Het helpt ook je libido te stimuleren en verbetert de seksuele functie.

Het kan ook helpen je stemming te verbeteren. Het heeft geen bijwerkingen. Je moet het echter minstens 3-6 maanden gebruiken om de beste resultaten te krijgen. Bekijk mijn onbevooroordeelde Testo Prime review door hier te klikken.

Vergelijkbare berichten