De beste hulpmiddelen en bronnen voor het verhogen van testosteron die elke man zou moeten bezitten

U wilt het testosteronniveau op natuurlijke wijze verhogen en bent op zoek naar een lijst met hulpmiddelen en bronnen om te beginnen?

Geen probleem.

Ik heb je enkele van de meest essentiële (maar ook verrassende) elementen gegeven die je testosteronproductie sterk kunnen ondersteunen. De lijst is misschien wat uitputtend en gedetailleerd, maar ik verzeker je dat je veel nieuwe dingen zult leren die je onmiddellijk in je leven kunt toepassen, met grote voordelen.

De beste testosteronverhogende middelen en hulpmiddelen voor mannen

Laten we beginnen met het ontdekken van enkele van de beste middelen voor het verhogen van testosteron die je zou moeten gebruiken.

De beste hulpmiddelen en bronnen voor het verhogen van testosteron

Niet-plastic gymflessen en flacons

Veel soorten plastic zijn echt verschrikkelijk voor je testosterongehalte en de kleine zwemmers in je ballen.

Iedereen is bekend met Bisfenol A (BPA), dat herhaaldelijk in verband is gebracht met de onderdrukking van de natuurlijke testosteron- en DHT-productie en de afname van de mannelijke vruchtbaarheid.

Ook wordt vermoed dat het een mogelijke oorzaak is van erectiestoornissen bij mannen die in productiefaciliteiten werken.

Sommige chemicaliën die gebruikt worden om plastic flexibeler te maken (zoals ftalaten) zijn ook – surprise, surprise – aangetoond dat ze de testosteronspiegel van mannen verlagen. Het is beangstigend te bedenken dat de meeste mensen in de VS 24 uur per dag hoge concentraties ftalaten in hun urine hebben. Ik zou deze lijst van xeno-oestrogene stoffen in plastic producten nog lang kunnen aanhouden, maar ik weet zeker dat je het begrijpt: plastic is geen vriend van testosteron, en het verhitten van plastic bij microgolven is als een letterlijke trap tegen je ballen.

Wat kan er dan gedaan worden?

Het eenvoudigste antwoord is gewoon geen plastic producten te gebruiken, vooral niet in culinaire artikelen.

Het belangrijkste probleem is echter dat plastic overal is en het soms gewoon onredelijk is om het te vermijden. Dit betekent echter niet dat er geen manieren zijn die u kunnen helpen uw blootstelling aan plastic onmiddellijk te verminderen…

Een van de eenvoudigste is het vervangen van plastic waterflessen en gymflessen door roestvrijstalen exemplaren.

Pentole non in teflon

Teflon en andere perfluoralkylverbindingen (PFC’s) worden gebruikt als coating in kookgerei.

Helaas zijn ze ook een van de dingen die de natuurlijke testosteronproductie kunnen onderdrukken.

Twee van de meest gebruikte chemicaliën bij de productie van antiaanbaklagen zijn PFOA en PFOS.

Beide zijn in staat zich te binden aan menselijke androgeenreceptoren en blokkeren de binding aan de elementen die ze zouden moeten hebben: testosteron en DHT.

Aangezien coatingmaterialen receptoren blokkeren, hebben wetenschappers ontdekt dat blootstelling aan Teflon coatingmaterialen kan leiden tot

  • verhoogd plasma testosteron (het lichaam gebruikt er minder van)
  • vermindering van het aantal spermatozoa
  • kleinere testikels

Een bijzonder verontrustend resultaat was de vermindering van de anogenitale afstand (AGD) bij mannelijke kinderen (een teken van verminderde androgeenblootstelling).

Natuurlijk wijzen de fabrikanten er snel op dat het oppervlak van de pan moet worden bekrast voordat het schade kan veroorzaken.

Hun geruststellingen zijn nauwelijks bevredigend, aangezien  DuPont  (de uitvinders van het Teflon materiaal) een solide staat van dienst heeft in het verbergen van informatie over de werkelijke effecten van zijn chemicaliën en het misleiden van regelgevers.

Persoonlijk zou ik teflonpannen helemaal afschaffen en iets beters gebruiken.

Keramische coating is bijvoorbeeld vaak vrij van PFOA, PFOS en andere testosterononderdrukkende chemicaliën.

Bovendien, als hij in Nederland wordt verkocht en op de juiste manier is vervaardigd, zou hij vrij moeten zijn van cadmium en andere zware metalen (waarschuwing: sommige goedkope keramische pannen die in Azië worden gemaakt zijn dat misschien niet).

Men kan ook kiezen voor volledig keramische pannen, die waarschijnlijk het gezondst zijn. Maar deze hebben een vrij korte levensduur, meestal 6 keer korter dan die van een teflonpan.

Als je een beetje extra onderhoud aankunt, kan zelfs een gietijzeren pan als deze werken.

De beste hulpmiddelen en bronnen voor het verhogen van testosteron

Waterfilterkan of ROS-systeem

Kraanwater bevat een aantal schadelijke stoffen, simpelweg omdat het niet meer mogelijk is om alles door het watersysteem te filteren.

De eerder genoemde teflonbijproducten, BPA, ftalaten, fluor, cadmium, chloor, kwik, lood en vele andere verbindingen waarvan bekend is dat zij testosteron onderdrukken, worden aangetroffen in kraanwater.

Wat kan er gedaan worden om kraanwater beter te maken voor hormonen?

Eenvoudig, koop een waterkan of, als u het groots wilt aanpakken, installeer een filtersysteem onder de gootsteen.

Ze zijn niet perfect, maar ze filteren de meeste schadelijke stoffen eruit en verbeteren, niet verrassend, de smaak van het water.

Er zijn zeker enkele nadelen.

Als u een filtersysteem koopt, kan het vrij duur worden en, tenzij u iemand bent die zelf kan doen, hebt u waarschijnlijk een loodgieter nodig om het te installeren. Eenmaal geïnstalleerd is het echter de beste en meest effectieve manier om leidingwater te filteren.

Gefilterde waterkannen zijn veel goedkoper en bijna net zo effectief. De kannen zijn echter meestal van plastic en de filters moeten vaak worden vervangen.

Ze zijn ook een beetje lastig schoon te maken.

U kunt ze gemakkelijk kopen op Amazon of door online te zoeken.

Multivitamine van goede kwaliteit

Als er één supplement is dat je moet nemen om testosteron te verhogen, dan is het wel een goede multivitamine.

Ik weet het, ik weet het, ik heb het al een miljoen keer gezegd, maar het nemen van een multi is zo’n gemakkelijke manier om wat gaten in je dieet op te vullen.

Je hebt waarschijnlijk een tekort aan elementen als borium, zink, vitamine D, selenium, vitamine K2, vitamine E en vele andere, die je natuurlijke testosterongehalte zeker zullen verlagen als je een tekort hebt.

Het is geen toverpil en de niveaus kunnen slechts licht stijgen, maar het corrigeren van tekorten aan micronutriënten is nooit een slecht idee.

Bovendien kan het je vooruitgang soms de hoogte in jagen; een zinktekort bijvoorbeeld kan de T-waarden bijna halveren, en corrigeren is gemakkelijker dan boter op toast smeren.

training

Training

Alles wat anders is dan sedentaire lichaamsbeweging – bijna alle soorten training, behalve langdurige duurtraining – kan het serumtestosterongehalte doen stijgen.

Ik heb het over hout hakken, een vriendschappelijk potje voetbal spelen, dagelijks wandelen, weerstandstraining, etc.

Met name krachttraining is zeer effectief in het verhogen van testosteron. Voor meer informatie over hoe beweging testosteron verhoogt, klik hier.

Goede kussens en blauw licht blokkers

De kwaliteit van de slaap is cruciaal voor het testosteron en de duur van de slaap is cruciaal.

Er zijn veel studies die dit aantonen, en ze trekken allemaal dezelfde conclusie.

Meer en dieper slapen is een zekere manier om de testosteronproductie op natuurlijke wijze te verhogen.

Sommige bewijzen gaan zelfs zo ver dat voor elk uur extra slaap de nacht ervoor, je tot 15% meer testosteron hebt voor de volgende dag.

Ik ben geneigd te zeggen dat meer slaap de gemakkelijkste manier is om het testosteron te verhogen, maar tegenwoordig bent u het er waarschijnlijk mee eens dat het niet zo gemakkelijk is om vroeg naar bed te gaan.

Met Netflix heb je een eindeloze hoeveelheid programma’s om naar te kijken tot in de ochtenduren, en zodra je naar bed gaat, zet je waarschijnlijk je smartphone aan en volg je de sociale media en het nieuws. Dit is schadelijk op twee manieren; het vertraagt de slaap en zorgt ervoor dat je in het algemeen minder slaapt, en het verstoort de slaapkwaliteit enorm door je ogen bloot te stellen aan fel blauw licht, dat de melatonineproductie remt.

Dus wat zijn de essentiële middelen om het testosteron te verhogen en de slaap te verbeteren?

  • Een bril om blauw licht en smartphone-apps te blokkeren.
  • Een hoogwaardig kussen en een dunne verzwaarde deken.
  • Mentale kracht om op tijd naar bed te gaan.
losse boxers

Losse boxers

Je denkt misschien wat een broek in zo’n lijst doet, maar luister naar me.

Strak ondergoed is dodelijk voor je ballen, omdat de zak bij een koelere temperatuur moet werken dan de rest van het lichaam.

(dit is waarom het een zak is in de eerste plaats, de jongens hangen daar zodat ze in een koelere omgeving kunnen zijn).

Wat gebeurt er als je je in 1 maat te kleine Calvin’s wringt?

Nou, een kleinschalige testosteron-ramp, omdat je ballen tegen je dijen drukken en opwarmen, waardoor de natuurlijke productie van testosteron wordt onderdrukt en je vruchtbaarheid wordt geschaad.

Doe dit dagelijks en je bent voortdurend bezig je natuurlijke productie te schaden, en het voelt nog ongemakkelijk ook!

Makkelijke oplossing?

Losse boxers. Of ga op commando als dat je ding is.

Probeer een natuurlijk testosteron supplement

Testogen

Een van de meest bewezen manieren om testosteron te verhogen is met behulp van een volledig natuurlijke en veilige testosteronbooster, zoals Testogen.

Testogen kan helpen de natuurlijke productie van testosteron in het lichaam te stimuleren. Het kan helpen spieren te winnen, kracht te vergroten, de stemming te verbeteren, het libido te verbeteren en de vetverbranding in het lichaam te verhogen. Een van de beste dingen over Testogen is dat het geen negatieve bijwerkingen heeft. Het heeft geweldige recensies van gebruikers en is gebruikt door duizenden mannen over de hele wereld met uitstekende resultaten. Bekijk mijn onpartijdige beoordeling van Testogen door hier te klikken.

Conclusie

Als je echt je testosteron wilt verhogen, zijn dit de acht belangrijkste middelen of hulpmiddelen die je bij je moet hebben.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *