Vaak voorkomende bijwerkingen van Phentermine

Phentermine of adipex is een geneesmiddel dat vaak wordt gebruikt om af te vallen. Hoewel het een krachtige eetlustremmer is die voor snel gewichtsverlies kan zorgen, heeft het veel bijwerkingen. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van Phentermine zijn een droge mond, slapeloosheid, hoofdpijn, trillingen of kriebels, gedragsveranderingen, constipatie of diarree, hartstoornissen, hartkloppingen etc.

Vaak voorkomende bijwerkingen van Phentermine

Dit artikel neemt een aantal van de meest voorkomende bijwerkingen van Phentermine met je door.

Vaak voorkomende bijwerkingen van Phentermine

Hier zijn enkele van de meest voorkomende bijwerkingen die je waarschijnlijk zult ervaren als je dit geneesmiddel gebruikt:

#1 Droge mond

Droge mond is een van de meest voorkomende bijwerkingen van phentermine. Dat komt omdat het de speekselproductie kan verminderen. Met minder speeksel kan je mond droger aanvoelen dan normaal. Een chronische droge mond kan leiden tot problemen met slikken en tandbederf.

Zorg ervoor dat je voldoende drinkt tijdens het gebruik van phentermine. Probeer voedsel dat te zoet of te zout is te vermijden – dit kan deze bijwerking verergeren. Je kunt ook een vrij verkrijgbare (OTC) droge mond behandeling zoals kauwgom, mondwater of zuigtabletten proberen.

Als deze bijwerking verergert of na verloop van tijd niet beter wordt, laat dit dan weten aan je zorgverlener. Andere gezondheidsproblemen en medicijnen kunnen ook een droge mond veroorzaken. Uw zorgverlener kan u helpen de oorzaak van uw aandoening te achterhalen en hoe u er het beste mee om kunt gaan.

Vaak voorkomende bijwerkingen van Phentermine

#2 Slapeloosheid

Slapeloosheid is een andere veel voorkomende bijwerking van deze medicatie. Phentermine wordt beschouwd als een stimulerend middel en kan ervoor zorgen dat je alerter en energieker wordt. Dit kan het moeilijker voor je maken om in slaap te vallen en/of in slaap te blijven.

Phentermine wordt meestal eenmaal daags in de ochtend ingenomen. Als je phentermine vroeg op de dag inneemt, heeft je lichaam meer tijd om de medicatie te verwerken. Tegen de tijd dat je klaar bent om naar bed te gaan, is er minder medicatie in je systeem om je slaap te beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om een goede slaaphygiëne te gebruiken. Vermijd alcohol, cafeïne en zware maaltijden voor het slapengaan. Creëer een ontspannen omgeving en probeer elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan.

Deze bijwerking kan verdwijnen zodra je lichaam zich aan de medicatie aanpast. Maar als het aanhoudt, praat dan met uw zorgverlener. Hij/zij kan de dosering verlagen of een ander medicijn toevoegen om u te helpen slapen.

#3 Hoofdpijn

Sommige mensen die phentermine nemen ervaren hoofdpijn. Phentermine kan uw bloedvaten vernauwen en ontspannen. Dit kan de bloedstroom naar de hersenen veranderen, wat pijnsignalen kan activeren en tot hoofdpijn kan leiden.

Jezelf gehydrateerd houden kan helpen. Je kunt je zorgverlener of apotheker ook vragen naar OTC-behandelingsopties zoals acetaminophen (Tylenol) of ibuprofen (Advil, Motrin).

Als je merkt dat je hoofdpijn niet overgaat of heviger wordt, praat dan met je arts  Aanhoudende hoofdpijn kan een teken zijn van een ernstiger gezondheidsprobleem en mag niet worden genegeerd.

#4. Tremor

Omdat het een stimulerend middel is, kan phentermine soms tremoren of trillen veroorzaken. Hoewel deze bijwerking meestal mild is en snel verdwijnt, kan het ook een teken zijn dat je dosis te hoog is.

Als je andere symptomen hebt, zoals een snelle ademhaling, verwardheid en buikkrampen, neem dan meteen contact op met je zorgverlener. Het is ook belangrijk om phentermine alleen volgens voorschrift in te nemen om te voorkomen dat je te veel inneemt.

Vaak voorkomende bijwerkingen van Phentermine

#5 Gedragsveranderingen

Phentermine maakt bepaalde chemicaliën in de hersenen vrij die kunnen leiden tot een euforisch of “high” gevoel. Om deze reden wordt fentermine gecategoriseerd als een gecontroleerde stof, wat betekent dat er kans is op misbruik en afhankelijkheid. Het wordt dus niet aanbevolen als je een geschiedenis van middelenmisbruik hebt.

Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat phentermine in feite een laag potentieel voor afhankelijkheid kan hebben als het op de juiste manier wordt gebruikt voor gewichtsverlies. Je zorgverlener kan op basis van je medische voorgeschiedenis bepalen of phentermine een goede keuze voor je is.

Houd in gedachten dat, aangezien phentermine je gemoedstoestand kan veranderen, je moet vermijden om te rijden of zware machines te bedienen totdat je weet wat voor effect het op je zal hebben. Als je tijdens het gebruik van phentermine veranderingen in je stemming of gedrag begint te ervaren, laat dit dan weten aan je zorgverlener.

#6. Constipatie of diarree

Phentermine kan constipatie veroorzaken. Maar er zijn ook meldingen van diarree bij sommige mensen die het innemen.

Of je nu last hebt van constipatie of diarree tijdens het gebruik van phentermine, hydratatie is belangrijk. Als je last hebt van constipatie, kunnen vloeistoffen helpen om je spijsverteringskanaal in beweging te houden. Ze kunnen ook het water aanvullen dat verloren is gegaan door diarree.

Als je maagklachten niet verdwijnen na een paar dagen inname van deze OTC-medicijnen, laat het je zorgverlener dan weten. Hij/zij kan je dosis aanpassen of je een ander medicijn geven om je gewicht onder controle te houden.

#7 Seksuele bijwerkingen

Er is een kans dat phentermine seksuele bijwerkingen kan veroorzaken. Deze kunnen bestaan uit erectiestoornissen of veranderingen in je geslachtsdrift. 

Als deze bijwerkingen van Phentermine vervelend worden, praat dan met je zorgverlener. Hij of zij kan andere mogelijke oorzaken uitsluiten en je helpen beslissen wat de beste aanpak is.

Verhoogde bloeddruk en hartslag

#8 Verhoogde bloeddruk en hartslag

Phentermine kan ook hoge bloeddruk en snelle hartslag veroorzaken. Dit kan komen door het effect op de bloedvaten.

Opgemerkt moet worden dat de mogelijkheid van deze bijwerking niet door alle onderzoekers wordt geaccepteerd. Een recente studie suggereert het tegenovergestelde. Daaruit bleek dat gewichtsverlies met behulp van phentermine de bloeddruk kan verlagen bij mensen die het innemen.

Hoge bloeddruk is over het algemeen symptoomloos, dus het is moeilijk om de ernst ervan in te schatten zonder je bloeddruk te meten. Als je je hier zorgen over maakt, is het een goed idee om een thuisbloeddrukmeter te hebben. Symptomen van een snelle hartslag zijn gemakkelijker te herkennen en omvatten duizeligheid, misselijkheid en buiten adem zijn.

Laat het je zorgverlener weten als je in het verleden hartproblemen hebt gehad. Hij of zij zal helpen beslissen of je phentermine veilig kunt gebruiken. Als je je duizelig voelt, buiten adem raakt of als je voelt dat je hart snel klopt terwijl je phentermine neemt, laat dit dan weten aan je zorgverlener.

Lees ook: Hoe snel werkt Phentermine?

#9 Hartklep- en longaandoeningen

Hartklepproblemen werden ontdekt toen phentermine samen met fenfluramine of dexfenfluramine werd genomen om af te vallen. Het resulteerde in beschadigde en lekkende hartkleppen, waardoor het hart harder moest werken. Het medicijn dat dit probleem veroorzaakte – bekend als fen-phen – werd van de markt gehaald.

Fen-phen veroorzaakte ook primaire pulmonale hypertensie (PPH), een zeldzame en dodelijke longziekte, bij sommige mensen.

Beide bijwerkingen komen zelden voor bij gebruik van alleen phentermine. Maar ze kunnen niet worden uitgesloten.

Phentermine wordt niet aanbevolen als u in het verleden hartproblemen heeft gehad (zoals een beroerte, hartritmestoornis of hartfalen). Voordat je met phentermine begint, moet je ervoor zorgen dat je zorgverlener je volledige medische geschiedenis kent. Dat zal hem helpen om er zeker van te zijn dat het veilig voor je is om te nemen.

Symptomen van hartklepaandoeningen zijn pijn op de borst, buiten adem zijn en duizeligheid. Tot de symptomen van PPH behoren ademhalingsmoeilijkheden, pijn op de borst en gezwollen enkels. Als u een van deze symptomen ervaart terwijl u phentermine gebruikt, laat uw arts dit dan meteen weten.

Natuurlijk alternatief voor Phentermine

Als afvallen bovenaan je lijstje staat, dan moet je overwegen om een natuurlijke afslankpil te proberen die je kan helpen uitstekende resultaten te behalen zonder een van de bijwerkingen die hierboven zijn genoemd. Dit is waar PhenQ allemaal om draait.

PhenQ

PhenQ bestaat uit volledig natuurlijke ingrediënten die je stofwisseling versnellen of je eetlust remmen, zodat je snel van overtollig lichaamsvet af kunt komen. Het kan ook helpen om je energieniveau een enorme boost te geven. Het heeft geen negatieve bijwerkingen en je hebt er geen recept voor nodig. Het beste van alles is dat het geweldige gebruikersbeoordelingen heeft gekregen. PhenQ is al een paar jaar op de markt en kan je helpen de beste resultaten te krijgen in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging en gezonde voeding. Je kunt mijn PhenQ review bekijken door hier te klikken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *