Hoe buikvet verbranden – 9 eenvoudige tips

Het is onmogelijk om buikvet specifiek aan te pakken als je een dieet volgt. Maar door in het algemeen gewicht te verliezen kun je je taille laten slinken; wat nog belangrijker is, is dat het helpt de gevaarlijke laag visceraal vet te verminderen, een soort vet in de buikholte dat je niet kunt zien maar dat gezondheidsrisico’s verhoogt.

Hoe buikvet verbranden – 9 eenvoudige tips

Hier lees je hoe je kunt bezuinigen waar dat het belangrijkst is.

1. Probeer koolhydraten in plaats van vetten te beperken

Toen onderzoekers van Johns Hopkins de effecten op het hart vergeleken van afvallen door middel van een koolhydraatarm dieet versus een vetarm dieet gedurende zes maanden – beide met dezelfde hoeveelheid calorieën – verloren degenen die een koolhydraatarm dieet volgden gemiddeld 10 pond meer dan degenen die een vetarm dieet volgden – 28,9 pond versus 18,7 pond.

Een extra voordeel van het koolhydraatarme dieet is dat het een hogere kwaliteit van gewichtsverlies opleverde, zegt Stewart.

Met gewichtsverlies wordt vet verminderd, maar er is vaak ook een verlies van mager weefsel (spieren), wat niet wenselijk is. Bij beide diëten was er een verlies van ongeveer 2 tot 3 pond goed mager weefsel samen met het vet, wat betekent dat het vetverliespercentage veel hoger was bij het koolhydraatarme dieet.

2. Overweeg een eetplan en geen dieet

Uiteindelijk moet je een gezond eetplan kiezen waar je je aan kunt houden, zegt Stewart. Het voordeel van een koolhydraatarme aanpak is dat je gewoon betere voedingskeuzes moet leren maken – calorieën tellen is niet nodig.

In het algemeen verschuift een koolhydraatarme manier van eten je inname van probleemvoedsel – dat veel koolhydraten en suiker bevat en weinig vezels, zoals brood, bagels en frisdrank – naar vezelrijke of eiwitrijke keuzes, zoals groenten, bonen en gezond vlees.

3. Fysiek actief worden

Lichaamsbeweging helpt buikvet te verbranden. “Een van de grootste voordelen van lichaamsbeweging is dat je veel krijgt voor je geld op het gebied van lichaamssamenstelling,” zegt Stewart.

Lichaamsbeweging lijkt in het bijzonder te werken tegen buikvet omdat het de circulerende niveaus van insuline vermindert – wat anders het lichaam het signaal zou geven om vet vast te houden – en het zorgt ervoor dat de lever vetzuren opgebruikt, in het bijzonder die in de buurt van viscerale vetophopingen, zegt hij.

De hoeveelheid lichaamsbeweging die je nodig hebt om af te vallen hangt af van je doelen. Voor de meeste mensen kan dit betekenen dat je bijna elke dag 30 tot 60 minuten matig tot intensief beweegt.

4. Krachttraining

Zelfs gematigde krachttraining toevoegen aan aerobe training helpt bij het opbouwen van vetvrije spiermassa, waardoor je de hele dag door meer calorieën verbrandt, zowel in rust als tijdens het sporten.

5. Controleer labels voordat je koopt

Vergelijk merken. Sommige yoghurts beweren bijvoorbeeld dat ze vetarm zijn, maar ze bevatten meer koolhydraten en toegevoegde suikers dan andere, zegt Stewart.

Voedingsmiddelen zoals jus, mayonaise, sauzen en saladedressings bevatten vaak veel vet en calorieën.

6. Zeg NEE tegen bewerkte voedingsmiddelen

De ingrediënten in verpakte goederen en snacks bevatten vaak veel transvetten, toegevoegde suiker en toegevoegd zout of natrium – drie dingen die het moeilijk maken om af te vallen.

7. Richt je meer op de manier waarop je kleding past dan op het lezen van een weegschaal.

Als je spiermassa toevoegt en vet verliest, zal de waarde op je weegschaal misschien niet veel veranderen, maar je broek zal wel losser zitten. Dat is een beter teken van vooruitgang.

Rondom gemeten moet je taille minder dan 35 centimeter zijn als je een vrouw bent of minder dan 40 centimeter als je een man bent om het risico op hart- en vaatziekten en diabetes te verkleinen.

8. Ga om met gezondheidsgerichte vrienden.

Onderzoek toont aan dat je meer geneigd bent om beter te eten en meer te bewegen als je vrienden en familie hetzelfde doen.

9. Gebruik een natuurlijke vetverbrander

PhenQ

Last but not least kun je overwegen om een natuurlijke vetverbrander te gebruiken. Vetverbranders zijn enorm populair en ze kunnen effectief zijn als ze samen met een dieet en lichaamsbeweging worden gebruikt.

Een van de beste vetverbranders voor mannen en vrouwen is PhenQ. Het is een natuurlijke formule die je kan helpen uitstekende resultaten te behalen zonder kriebels of bijwerkingen.

PhenQ stimuleert niet alleen je stofwisseling, maar helpt ook je eetlust te remmen zodat je minder kunt eten. Het helpt ook je energieniveau te verhogen.

Daarnaast helpt het ook om je stemming te verbeteren, zodat je niet onrustig wordt als je minder calorieën eet. Bekijk mijn onbevooroordeelde PhenQ review door hier te klikken.

Vergelijkbare berichten