Bijwerkingen van Tren (trenbolon) – Zijn ze gevaarlijk of overdreven?

Trenbolon of het Monster steroïde kan produceren ongeëvenaarde resultaten (Tren resultaten) als het gaat om het verkrijgen van pure kracht en sterkte voor het opbouwen van spieren en voor het wegwerken van overtollig lichaamsvet. Echter, de bijwerkingen van Tren blijven ook een belangrijke bron van zorg.

Tren bijwerkingen kunnen variëren van acne en haaruitval tot hoge bloeddruk, depressie, testosteron onderdrukking, slapeloosheid en ook virilization bij vrouwen.

Bijwerkingen van Tren (trenbolon)

Dit artikel neemt je mee door alle veelvoorkomende bijwerkingen van Trenbolone en gaat na of die bijwerkingen echt gevaarlijk of levensbedreigend zijn.

Tren bijwerkingen

Trenbolon wordt geleverd met een hoge anabole rating van 500. Niet alleen dit, het draagt ook een hoge androgene waardering van 500. Wat het betekent is dat het is even effectief voor zowel ballaststoffen en snijden cycli (Check out wat te verwachten op een Tren cyclus).

Zonder veel ophef, laten we meer te weten komen over de bijwerkingen van deze krachtige steroïde:

Bijwerkingen van Tren (trenbolon)

Cholesterol en bloeddruk

Misschien wel de schadelijkste bijwerking van Trenbolon zijn de veranderingen die het teweeg kan brengen in je lipidenprofiel. Het kan het LDL-cholesterol in je lichaam verhogen en regelmatig gebruik van Tren over een periode van tijd kan leiden tot een toename in cardiovasculaire belasting en linker ventrikel hypertrofie.

Dit is iets wat vaak voorkomt bij het gebruik van anabole steroïden en Trenbolon is een steroïde met de hoogste anabole waarde. Dergelijke steroïden kan resulteren in cardiomyopathie (hart-en vaatziekten) en als zodanig mensen die genetisch zijn vatbaar voor hartaandoeningen of hebben het lopen in hun families moeten vermijden het gebruik van Tren.

Zijn deze bijwerkingen gevaarlijk?

Ja, dat is het zeker. Daar kan geen sprake van zijn. In feite blijft een hartaanval een van de meest voorkomende doodsoorzaken onder professionele bodybuilders die regelmatig steroïden gebruiken.

Ik raad het gebruik van Tren helemaal niet aan. Echter, als iemand besluit om ervoor te gaan dan moet hij proberen om 4g/dag van visolie, omdat het is aangetoond dat de bloeddruk te verlagen en de bloedtoevoer naar het hart te verbeteren bij gebruik in combinatie met een goede cardiotraining.

Hoewel dergelijke maatregelen niet volledig cardiovasculaire stam optreden als gevolg van regelmatige Trenbolon gebruik omkeren, maar ze zullen zeker verminderen het risico van atherosclerose of verharding van de slagaders.

Daarnaast is het belangrijk om in gedachten te houden dat het stapelen van Trenbolone met andere orale steroïden waaronder Dianabol, Anavar of Winstrol de aandoening verder kan verergeren. In feite hebben orale steroïden een verwoestend effect op zowel je hart als de lever en zijn ze zeer hepatotoxisch.

Ze hebben de neiging om hepatische lipase in de lever te stimuleren, een enzym dat waarschijnlijk HDL of het goede cholesterol in je lichaam zal verlagen.

Testosteron onderdrukking

Testosteron onderdrukking of het vertragen/uitschakelen van de exogene testosteron productie in het lichaam is iets wat vaak voorkomt bij het gebruik van anabole steroïden.

Als je jezelf injecteert met een anabole steroïde, schiet je testosteronspiegel vrijwel onmiddellijk omhoog. Als je lichaam echter een overmaat aan synthetisch hormoon of testosteron in de bloedbaan detecteert, vertraagt het de productie van natuurlijk testosteron of legt het deze zelfs stil.

Trenbolon is een krachtig steroïde en gebruikers ervaren een crash na de cyclus wanneer ze stoppen met Trenbolone-injecties.

Vanwege de krachtige aard van Trenbolon, het leidt vaak tot een volledige shut-down van testosteron secretie in je lichaam en het kan een paar weken of maanden duren om terug te krijgen naar het normale niveau. De duur of de tijd die nodig is om terug te krijgen naar normaal kan afhangen van de dosering genomen evenals de lengte van de cyclus.

Tijdens de periode van uitschakeling kun je de ergste dingen ervaren, zoals depressie, een laag zelfbeeld, erectiestoornissen, een verminderd libido, een laag energieniveau en een verminderd algeheel welzijn.

PCT kan je helpen om je exogene testosteronproductie te herstellen, maar ook dat kan langzaam gaan. Wat erger is, is dat de medicijnen die voor PCT worden gebruikt ook hun eigen bijwerkingen hebben.

Is deze bijwerking gevaarlijk?

Ja! Het is iets dat zowel fysiek als mentaal zijn tol kan eisen. Niet alleen dit, maar het kan ook het leven van mensen om je heen extreem moeilijk maken. Je wordt waarschijnlijk zo prikkelbaar en vervelend dat de mensen om je heen het er moeilijk mee kunnen krijgen.

Trenorol van Crazy Bulk

Trenorol
Trenorol

Specificaties

  • Bootst trenbolon na
  • 100% natuurlijke formule, gemaakt in het Verenigd Koninkrijk
  • Vergroot vetvrije spieren
  • Verbrandt vet
  • Verbetert de lichaamssamenstelling
  • Geschikt voor zowel bulken als cutten
  • Geen bijwerkingen
  • Uitstekende gebruikerservaringen
gynaecomastie

Mogelijke gynaecomastie

Een van de voordelen van trenbolon is dat het niet leidt tot aromatisering of de omzetting van testosteron in oestrogeen. Dit betekent echter niet dat het niet kan leiden tot gynaecomastie.

Oestrogeen is slechts één van de vrouwelijke geslachtshormonen die bij mannen tot gynaecomastie kunnen leiden. Progesteron is een ander vrouwelijk hormoon dat ook kan leiden tot gynaecomastie. Dit is het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de menstruatiecyclus bij vrouwen en wanneer het in zeer hoge concentraties voorkomt bij mannen, kan het leiden tot gezwollen tepels en gynaecomastie.

Progesteron bootst in principe de effecten van hoge oestrogeenspiegels na en progestagenen stimuleren het weefsel in de borstklieren, wat resulteert in uitbreiding van het borstweefsel bij mannen.

Stapelen Trenbolon met andere steroïden die zeer oestrogene neiging om dit effect te verergeren. Dus, moet je voorzichtig zijn terwijl stapelen met Dianabol, testosteron en Anadrol.

Om aromatisatie te voorkomen, kunnen bodybuilders kiezen voor AI’s of Aromatase Inhibitors. Een andere beschikbare optie is om SERM’s of selectieve oestrogeen receptor modulatoren.

Het probleem met AI’s is dat ze het cholesterolprofiel kunnen verslechteren door het LDL-cholesterol te verhogen. SERM’s daarentegen remmen direct het effect van oestrogeen in de borstklieren.

Nog een ander probleem met AI’s is dat ze je bloeddruk kunnen verhogen. SERM’s zijn een betere optie omdat ze niet alleen gynaecomastie voorkomen, maar ook je cholesterolgehalte niet negatief beïnvloeden.

Twee van de populairste SERM’s die als PCT worden gebruikt zijn Nolvadex en Clomid. Ik moet echter duidelijk maken dat ze niet moeten worden genomen met Trenbolone, omdat ze waarschijnlijk progesteron niveaus in je lichaam, die verder kan verergeren gynaecomastie voor u verhogen.

Dus, de enige optie voor u om te overwegen is een AI. Een belangrijk ding om hier te onthouden is dat je het alleen moet nemen wanneer en als je ziet dat je tepels gezwollen of gezwollen worden. Het heeft geen zin om het eerder in te nemen en je toch al overbelaste cardiovasculaire systeem extra te belasten door Trenbolone.

Is deze bijwerking gevaarlijk?

Ik denk niet dat het zo gevaarlijk is als sommige andere bijwerkingen. Maar het kan zeker een man onder psychologische stress zetten.

Acne Vulgaris

Acne is een van de androgene bijwerkingen van Trenbolon. Zoals hierboven vermeld, Tren is een steroïde met een hoge androgene rating van 500. Het is dus duidelijk dat het de bijwerkingen van Trenbolon kan veroorzaken. Het is dus heel duidelijk dat het kan leiden tot een vette huid en acne breakouts.

Degenen die een gevoelige huid hebben en al gevoelig zijn voor het krijgen van puistjes kunnen ernstige acne vulgaris ervaren. Van sommige van deze gebruikers is bekend dat ze cystische acne hebben ervaren die eruit kan zien als golfballen onder de huid.

Is deze bijwerking van Tren gevaarlijk?

Om eerlijk te zijn kan acne vulgaris pijnlijk zijn en je uiterlijk flink beïnvloeden, maar het is zeker niet levensbedreigend.

Een van de manieren om bodybuilders met een Tren-cyclus te helpen acne te voorkomen is met behulp van Accutane. Het kan helpen de talgklieren te laten krimpen en zo de talgophoping te verminderen en zo te voorkomen dat de poriën verstopt raken.

mpb

Mannelijke kaalheid

Dit is nog een andere androgene bijwerking van Trenbolon. Met een waardering van 500, Trenbolon gebeurt te zijn de meest androgene van alle anabole steroïden. Het is dus waarschijnlijk destructief voor haarzakjes omdat het verhoogt DHT of dihydrotestosteron in je lichaam. Tren kan niet alleen leiden tot dunner wordend haar, maar kan ook je haarlijn doen terugtrekken.

DHT kan haarzakjes vernietigen en kan ook leiden tot hoofdhuidontsteking. De mate van haaruitval die je ervaart hangt echter af van je genetica. Als mannelijke kaalheid voorkomt in je familie dan is de kans groter dat je haaruitval ervaart wanneer je Trenbolone gebruikt.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat anabole steroïden zoals Trenbolone de neiging hebben om haaruitval over een periode van tijd te vergroten als je ze herhaaldelijk neemt.

Op de korte termijn kunnen ze leiden tot kleine dunner wordende lokken. Vaker wel dan niet, wordt het teruggedraaid wanneer je DHT-niveaus weer normaal worden zodra je stopt met het innemen van de anabole steroïde.

Zijn deze bijwerkingen gevaarlijk?

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem waar veel mannen last van hebben. Het kan invloed hebben op hoe je eruit ziet, maar het is zeker niet gevaarlijk of levensbedreigend.

Visceraal vet
Een van de veelvoorkomende problemen met anabole steroïden is dat ze kunnen helpen bij het verbranden van onderhuids vet in je lichaam, maar dat ze visceraal vet kunnen doen toenemen.

Visceraal vet is het vet rond de interne organen in je lichaam onder de buik en is niet zichtbaar met het blote oog.

Een hoog gehalte aan visceraal vet kan er echter voor zorgen dat je er opgeblazen uitziet met een vooruitstekende buik of middengedeelte. Het is je vast niet ontgaan hoe IFBB pro bodybuilders er tegenwoordig uitzien met een vooruitstekende buik, waardoor ze eruit zien als zwangere vrouwen. Dit wordt veroorzaakt door het gebruik van oestrogene steroïden.

Het is de moeite waard om op te merken dat oestrogeen bij vrouwen de viscerale massa vergroot en daarom slaan vrouwen meer lichaamsvet op in hun buik dan mannen.

Hoe verhoudt het zich tot Trenbolone als het niet aromatiseert?

Hoewel Trenbolone niet wordt omgezet in oestrogeen, verhoogt het zeker het progesterongehalte in je lichaam. Dit is een ander vrouwelijk hormoon dat de effecten van oestrogeen nabootst. Hoewel Tren aan de ene kant kan helpen vet te verbranden en je kan helpen meer gedefinieerde spieren en een gebeeldhouwde look te krijgen, kan het aan de andere kant ook een mogelijk opgeblazen middengedeelte veroorzaken.

Zijn deze bijwerkingen gevaarlijk?

Een hoog gehalte aan visceraal vet kan leiden tot ernstige complicaties.

angst

Angst/Depressie

Trenbolon is een krachtige steroïde en het beïnvloedt je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel of psychologisch. Gebruikers van trenbolon staan erom bekend dat ze prikkelbaar en depressief worden. Het is niet ongewoon dat sommige van deze gebruikers paranoia en angst ervaren.

Dit kan zijn omdat Trenbolone heeft de neiging om uw CNS resulterend in een toename van de adrenaline output verschuiven van de gebruiker in een vecht-of vluchtmodus te stimuleren.

Zo’n verandering in de hersenchemie kan leiden tot dramatische veranderingen in de manier waarop je alledaagse situaties interpreteert en ze als bedreigend kunt beschouwen. Dit kan leiden tot paniekaanvallen of vlagen van depressie als gevolg van de volledige uitputting van serotonine in de hersenen.

Dit is misschien wel een van de meest verontrustende bijwerkingen van Trenbolone. Het blijft nog steeds een mysterie waarom Tren kan leiden tot dergelijke gedragsveranderingen.

Om deze reden vermijden zelfs veel professionele bodybuilders het gebruik van Trenbolone.

Is deze bijwerking gevaarlijk?

Ja, dat is het zeker. Veranderingen in je gedrag kunnen ervoor zorgen dat je dingen doet waar je normaal gesproken niet eens aan zou denken.

Tren Hoest

Trenbolon is berucht om zijn Tren hoest. Dit is een aandoening die waarschijnlijk optreedt wanneer de Tren in het lichaam wordt geïnjecteerd en die gepaard gaat met een hevige aanval van droge hoest die een paar seconden kan duren.

Sommige bodybuilders ervaren ook benauwdheid tijdens het hoesten. Dit niet alleen, ze kunnen ook een metaalsmaak in hun mond ervaren wanneer dit gebeurt.

Hoewel het niet duidelijk is wat eigenlijk de oorzaak is van Tren-hoest, wordt aangenomen dat het optreedt vanwege deze hoge androgene werking.

De zeer androgene aard van Trenbolon kan vaatvernauwing veroorzaken door het activeren van ontstekingslipiden die ook bekend staan als prostaglandinen.

Deze vasoconstrictie van de bronchus spierwand in de longen kan leiden tot dergelijke hevige hoesten zodra Trenbolon wordt geïnjecteerd in de bloedbaan.

Is Tren hoest gevaarlijk?

Ook al kan het heel pijnlijk zijn voor sommigen, het wordt niet beschouwd als een gevaarlijke of levensbedreigende bijwerking. Dit is een bijwerking die kan optreden met andere steroïden zoals Deca Durabolin en Testosteron ook, maar het komt vaker voor met Trenbolone.

Virilization bij vrouwen

Trenbolon is een van de steroïden met een hoog risico als het gaat om het veroorzaken van virilization bij vrouwen. Enkele van de bijwerkingen die het kan leiden tot zou kunnen zijn clitorale uitbreiding, verdieping van de stem, groei van lichaamshaar, kaak hypertrofie, krimp van de borsten, enz.

Dit komt omdat Trenbolon is zeer androgene in de natuur. Als zodanig moet het niet worden gebruikt door vrouwen die waarde hechten aan hun vrouwelijkheid.

Dat gezegd hebbende, gebruiken veel professionele vrouwelijke bodybuilders het om wedstrijden te winnen.

Voor vrouwen lijkt Anavar een betere optie.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat trenbolon veel bijwerkingen kan hebben. Terwijl van sommige van hen kan echt gevaarlijk anderen zijn overschat of overdreven. Een van de beste manieren om zulke bijwerkingen te vermijden is door een natuurlijk of veilig alternatief te gebruiken, zoals TBulk van Brutal Force, dat je kan helpen om geweldige resultaten uit je trainingen te halen. Ook al werkt het niet zo snel als de echte Trenbolone, het is vrij van bijwerkingen en heeft geweldige gebruikersrecensies gekregen.

Vergelijkbare berichten