Manieren om te voorkomen dat testosteron wordt omgezet in oestrogeen

Op zoek naar manieren om te voorkomen dat testosteron wordt omgezet in oestrogeen?

Eerlijk gezegd is oestrogeen niet alleen een vrouwelijk hormoon. Mannen maken het ook aan en het kan veel veranderingen in je lichaam teweegbrengen, vooral door je mannelijk hormoon of testosteron te verlagen!

Manieren om te voorkomen dat testosteron wordt omgezet in oestrogeen

Als je zoveel mogelijk harde spieren wilt opbouwen, of als je gewoon je mannelijke gezondheid wilt verbeteren en misschien de ‘alfa’ van je groep wilt worden, dan heb je meer testosteron nodig. We hebben een aantal verschillende manieren besproken om je T-niveaus op natuurlijke wijze te verhogen met supplementen en door veranderingen in je levensstijl en gezondheid, dus je zou moeten weten hoe je je niveaus boven het gemiddelde kunt krijgen (belangrijk, aangezien het ‘gemiddelde’ tegenwoordig afgrijselijk laag is).

Maar als je denkt dat alleen het verhogen van de hoeveelheid testosteron in je lichaam genoeg is, dan heb je het helaas mis. In feite is niet het verhogen van testosteron het allerbelangrijkste, maar het behouden ervan.

Als je testosteron in je lichaam wordt omgezet in oestrogeen, dan zal geen enkele hoeveelheid vitamine D dit verhelpen. En aangezien oestrogeen het vrouwelijke hormoon is en alle tegenovergestelde effecten heeft van testosteron, is dit echt niet iets wat we willen. Dus hoe zorg je ervoor dat je testosteron testosteron blijft ?

Tekenen en symptomen van hoog oestrogeengehalte bij mannen

Als je te veel testosteron omzet in oestrogeen, kun je een aantal symptomen vertonen, waaronder vetophoping, vooral rond je middel, spierverlies, minder energie en een algemeen slecht humeur. Het is zelfs in verband gebracht met depressie.

Voordat we in detail treden, denk ik dat het belangrijk is om een aantal ernstige complicaties op te sommen die kunnen optreden als gevolg van hoge oestrogeenspiegels bij mannen. Dus daar gaan we:

  • Gynaecomastie – of man boobs, kan een bijzonder gênant probleem zijn voor mannen. Wie wil er immers borsten hebben zoals vrouwen? Helaas blijft een hoog oestrogeengehalte de onderliggende oorzaak van dit probleem bij mannen.
  • Cardiovasculaire problemen – Dit is een ander ernstig gezondheidsprobleem dat kan ontstaan als gevolg van hoge oestrogeengehaltes in je bloedbaan en wat nog erger is, is dat het kan leiden tot een verhoogde kans op het krijgen van een levensbedreigende of fatale beroerte.
  • Gewichtstoename – Testosteron doet veel meer dan alleen helpen bij het opbouwen van krachtige en grotere spieren in je lichaam. Een van de belangrijkste functies van dit mannelijke geslachtshormoon is dat het ook de vetverbranding kan stimuleren. Een tekort aan testosteron en een hoog oestrogeengehalte kunnen juist het tegenovergestelde doen. Het kan leiden tot het vasthouden van water en zelfs tot gewichtstoename. Wat het nog erger kan maken, is dat het vasthouden van water kan leiden tot problemen zoals hoge bloeddruk, enz.
  • Prostaatproblemen – Nog een ander probleem dat kan ontstaan als gevolg van een verhoogd oestrogeenniveau is dat het de gezondheid van je prostaat kan aantasten en tot verschillende complicaties kan leiden.

Hoe zet testosteron bij mannen om in oestrogeen?

Ieder van ons zet een beetje testosteron om in oestrogeen en dat is volkomen normaal en gezond. Het probleem is echter wanneer we beginnen met het omzetten van een grote hoeveelheid testosteron in oestrogeen, waardoor er niets meer overblijft voor de positieve effecten. Als je ouder bent dan 40, is de kans groot dat dit gebeurt.

Normaal gesproken zet ons lichaam ongeveer 10% van ons testosteron om in oestrogeen, terwijl vrouwen de tegenovergestelde balans hebben. Normaal gesproken is een enzym genaamd ‘aromatase’ verantwoordelijk voor deze omzetting en dat is allemaal goed en wel. Maar als je uiteindelijk te veel aromatase hebt, betekent dit dat je lichaam een beetje doordraait en dat je uiteindelijk je testosteronproductie sterk vermindert.

Hoe krijg je die extra aromatase? Nou, er zijn een paar manieren. Om te beginnen, als je veel koolhydraten eet die suikers en meel bevatten, dan zal dit je aromatase verhogen. Koolhydraatrijke diëten kunnen dan bijdragen aan een laag T-gehalte.

Ondertussen kan een zinktekort ook leiden tot een toename van aromatase. Zink is een mineraal dat je lichaam onder andere gebruikt om dat enzym kwijt te raken en als je er dus niet genoeg van hebt, kunnen je aromatasespiegels door het dak gaan.

Manieren om te voorkomen dat testosteron wordt omgezet in oestrogeen

Hoe je kunt voorkomen dat testosteron wordt omgezet in testosteron

Nu komen we ter zake, want daar gaat dit artikel over. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je kunnen helpen voorkomen dat je testosteron wordt omgezet in het vrouwelijke hormoon oestrogeen:

Oestrogenen in de omgeving beheersen

Hoewel het bijna onmogelijk is om oestrogeen uit het milieu te elimineren en onder controle te houden, zijn er bepaalde manieren om de schade te beperken.

Ten eerste moet je vleesproducten vermijden van dieren die zijn grootgebracht met synthetische hormonen om hun productiviteit te verhogen. Vlees van grasgevoerde dieren is een veel betere start die je je lichaam moet geven.

(Veel koeien krijgen trenbolon-injecties om hun vlees- en melkproductie te verhogen. Helaas is trenbolon een van de gevaarlijkste steroïden die ernstige complicaties in je lichaam kunnen veroorzaken als het via het vlees dat je eet binnenkomt. Het kan je testosteronniveau verstoren door de productie van oestrogeen te verhogen).

Ten tweede moet je plastic voedselverpakkingen of voedselcontainers vermijden. Het gebruik van plastic is over de hele wereld steeds populairder geworden en de meesten van ons zijn zich nu bewust van de schadelijke effecten op onze gezondheid. Een van de problemen is dat plastic verbindingen bevat die oestrogeen nabootsen. Deze stoffen worden xeno-oestrogenen genoemd en sijpelen je lichaam binnen als je voedsel gebruikt dat in plastic wikkels of bakjes is verpakt. Je moet het gebruik van dergelijke plastic producten dus vermijden.

Tot slot moet je ook proberen het gebruik van shampoos en toiletartikelen te vermijden waarvan bekend is dat ze parabenen bevatten die oestrogeen verhogen. Een beter alternatief is het gebruik van kruidenproducten die veilig zijn en geen parabenen bevatten.

Zie ook:

Gewicht onder controle

Een van de factoren die je oestrogeenniveaus sterk beïnvloeden is je lichaamsgewicht. Overtollig lichaamsvet leidt tot een hoog niveau van het enzym aromatase in je lichaam. Zoals hierboven vermeld, zet dit enzym bij mannen testosteron om in oestrogeen.

Om de omzetting van testosteron in oestrogeen te voorkomen, moet je dus proberen je lichaamsgewicht onder controle te houden en ervoor zorgen dat je binnen de gezonde grenzen voor je leeftijd blijft.

Het is ook belangrijk om fad diëten te vermijden, omdat dergelijke diëten een van de hoofdoorzaken zijn van het krijgen van overtollig vet, wat leidt tot een verhoogde omzetting van testosteron in oestrogeen.

Een regelmatige workout daarentegen zal je waarschijnlijk veel voordelen opleveren, omdat het je kan helpen je lichaamsvet onder controle te houden en te verminderen. Krachttraining is een van de beste trainingsvormen als het gaat om het verminderen van vet en het verhogen van testosteron.

Dus trek je sportschoenen aan en probeer minstens 4-5 dagen per week aan de gewichten te werken.

Dieet

Wat je hormonen betreft, speelt je dieet een cruciale rol bij het controleren en reguleren van hun productie, of het nu oestrogeen of testosteron is. Wat je dus moet doen, is meer voedingsmiddelen gebruiken die testosteron stimuleren en minder of minder voedingsmiddelen gebruiken die oestrogeen stimuleren.

Je moet ervoor zorgen dat je het eten van veel koolhydraten, meel en suikers vermijdt en dat je omgekeerd je inname van zink verhoogt . Oesters, rood vlees enz. zijn een perfecte bron van zink die je in je dieet moet opnemen. Daarnaast moet je ook voedingsmiddelen gebruiken die rijk zijn aan Omega 3 vetzuren, omdat je lichaam dergelijke vetten nodig heeft om anabole steroïde hormonen zoals testosteron en zelfs HGH te produceren.

Zeg NEE tegen alcohol en andere alcoholische dranken!

Dit is belangrijk. Allereerst is alcohol slecht voor je lever. Het tast je lever- en nierfunctie aan en belemmert het vermogen van je lichaam om het oestrogeengehalte in je lichaam te reguleren. Bovendien onderdrukt alcohol de afscheiding van testosteron.

Oestrogeen blokkers

Nu komt de rol van oestrogeenblokkers die kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën:

  1. Farmaceutische oestrogeenblokkers en
  2. Natuurlijke oestrogeenblokkers

Farmaceutische oestrogeenblokkers

Een paar farmaceutische medicijnen staan erom bekend dat ze oestrogeen bij mannen blokkeren. Hoewel ze zijn samengesteld met vrouwen in gedachten, zijn ze nu populair onder mannen, vooral onder mannen die vader willen worden.

Een van de complicaties van testosterontherapie is dat het mannen onvruchtbaar kan maken. Oestrogeenblokkers daarentegen kunnen effectief zijn in het herstellen van de hormonale balans zonder de vruchtbaarheid bij mannen aan te tasten. Een van de perfecte voorbeelden van zulke medicijnen is clomifeen of Clomid, dat vaak als PCT wordt gebruikt door bodybuilders om hun lichaam te helpen weer een normale testosteronproductie te krijgen als ze klaar zijn met een bepaalde steroïdecyclus.

Daarnaast is er nog een categorie medicijnen die bekend staat als SERM’s (selectieve oestrogeenreceptormodulatoren) die ook kunnen worden gebruikt om oestrogeen bij mannen te blokkeren. Het is goed om te weten dat deze medicijnen in eerste instantie bedoeld zijn voor de behandeling van borstkanker bij vrouwen. Interessant genoeg kunnen ze ook worden gebruikt voor de behandeling van aandoeningen die geassocieerd worden met laag testosteron bij mannen, zoals onvruchtbaarheid, laag aantal zaadcellen, gynaecomastie en osteoporose.

Sommige van deze geneesmiddelen kunnen zijn:

  • Tamoxifen
  • Raloxifeen (Evista)
  • Anastrozol (Armidex) en
  • Letrozol (Femara)

Natuurlijke oestrogeenblokkers

Ik ben een groot voorstander van natuurlijke middelen en de belangrijkste reden hiervoor is dat medicijnen vaak bijwerkingen hebben die tot ernstige complicaties kunnen leiden. Natuurlijke middelen daarentegen zijn veilig en hebben geen vervelende bijwerkingen.

Dus, hier zijn een paar natuurlijke oestrogeenblokkers die je kunnen helpen de gewenste resultaten te krijgen zonder nadelige bijwerkingen:

Wilde brandnetelwortel

Een van de meest effectieve natuurlijke oestrogeenblokkers is brandnetelwortel en daarom wordt het vaak gebruikt als ingrediënt in veel natuurlijke testosteronsupplementen. Het bestaat uit verbindingen die de productie van oestrogeen in je lichaam blokkeren.

Chrysin

Dit is een flavonoïde die veel voorkomt in passiebloemen, honing en bijenpropolis. Veel mensen beweren dat het oestrogeen kan blokkeren en de testosteronproductie bij mannen kan stimuleren. Hoewel er geen klinisch bewijs voor is, kan het geen kwaad om het te proberen.

Maca

Dit is een kruisbloemige plant die veel voorkomt in Peru. Het wordt vaak gebruikt in veel gerechten in dit Zuid-Amerikaanse land. Een van de vele toepassingen van deze plant is dat hij gebruikt wordt in natuurlijke testosteron en mannelijke verbeteringssupplementen vanwege zijn vermogen om testosteron bij mannen te stimuleren. Er wordt vaak beweerd dat het werkt door oestrogeen te blokkeren, maar er is veel meer onderzoek nodig om dit te bevestigen.

Druivenpitextract

Het druivenpitextract is een krachtige aromataseremmer. Met andere woorden, het blokkeert aromatase zodat testosteron niet wordt omgezet in oestrogeen. Het zou geweldig werken bij vrouwen met een hoog risico op borstkanker. Het is ook bekend dat mannen soortgelijke effecten ervaren.

De rol van natuurlijke DIM-supplementen

DIM3x

Een van de beste manieren om de omzetting van testosteron in oestrogeen te voorkomen is met behulp van een natuurlijk DIM-supplement. Het DIM-supplement werkt als een aromataseremmer die de omzetting van testosteron in oestrogeen voorkomt.

DIM-supplementen worden steeds populairder bij mannen, omdat ze kunnen helpen om de oestrogeenspiegel bij mannen in balans te brengen.

Een van de beste DIM supplementen is de DIM 3X van Primegenix, een 100% natuurlijke formule. Wat het geloofwaardiger maakt dan andere concurrerende merken op de markt, is dat het een door artsen aanbevolen supplement is.

Het wordt aanbevolen door Dr. Kaleb Redden. Dit is een supplement dat kan helpen:

  • oestrogeen verlagen
  • testosteron verhogen
  • spiergroei stimuleren
  • overtollig vet verbranden
  • stemming verbeteren
  • meer energie
  • libido en seksuele prestaties verbeteren, enz.

DIM 3X heeft geen negatieve bijwerkingen en krijgt verbazingwekkend positieve gebruikersbeoordelingen. En als klap op de vuurpijl krijg je ook nog eens een volledige niet-goed-geld-terug garantie. Bekijk Primegenix door hier te klikken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *